מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דילמה - לגבי תאומים - גיל חובהורד מהקריות19/08/2008
אני אמא לתאומים בני 5 בן ובת, ילדיי כל הזמן היו ביחד בכל מסגרות הגנים ולא היתה שום בעיה, הוא עם חבריו והיא עם חברותיה, כעת קיבלתי את השיבוץ לגני הילדים לשנה הבאה ואין שום אפשרות שילדיי יהיו ביחד מכיוון שהוסבר לי על ידי המנהלת - ואני נוטה להאמין שזה נכון שזוהי מדיניות משרד החינוך ואין שום סיכוי שיהיו יחד, עכשיו אני בדילמה, הסברתי לתאומים שכל אחד מהם יהיה בגן אחר והתגובה יחסית היתה בסדר, כעת - ברצוני לשאול 2 שאלות: האחת - האם באמת זוהי המדיניות של בתי הספר ומשרד החינוך? והשניה - אם כבר כל אחד מהם יהיה בגן אחר - מה עדיף שכל אחד מהם יהיה עם חברים טובים או שעליי להתמקד בעיקר בדמות המחנכת? אני בדילמה - מהם השיקולים אותם אצטרך לשקול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על הפרדה בגנים
סיגל לוי20/08/2008שלום ורד
ככל הידוע לי, אין מדיניות גורפת של משרד החינוך, כך בדרך כלל נהוג אולם כל מפקחת על החינוך בכל איזור מגורים יכולה גם להחליט שבמקרה מסוים זה יהיה אחרת. אם זה חשוב לך אולי תוכלי לדבר איתה
בכל מקרה ממליצים להפריד בסביבות גיל זה או גיל בי"ס כדי שלכל אחד תהיה מסגרת חברתית והתייחסותית "משלו"
גם הדמות החינוכית וגם החברים הם שיקולים חשובים
כמו כן גם האם למישהו יש חברים מהאיזור ואילו השני רחוק, "גולה"
האם חבריו לגן יוכלו להשתבץ איתו בבי"ס
מקוה שעזרתי
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הפרדת בגיל חובה
ורד מהקריות20/08/2008סיגל קודם כל שכחתי לציין שהגנים של התאומים במידה ואפריד ביניהם הם חדר ליד חדר, פשוט מדובר בחטיבה צעירה - זאת אומרת הילדים מגיל חובה ממשיכים יחד כל הגן עד כיתה ו'. ישנם ארבעה גני חובה. נכון לעכשיו בגן בו נרשם אחד התאומים יש לו חבר טוב אחד, ואילו בגן אחר יש לו שלושה חברים שהוא מכיר שהיו איתו בטרום חובה. אני שיתפתי את התאום בהתלבטויות ונתתי לו לבחור, נראה לי כי עשיתי טעות, כי הילד עצמו קצת מבולבל ועדיין לא מסוגל להחליט בעצמו עם מי מחבריו ירצה להיות ואיזה גן לבחור, (כל זאת בידיעה שאוכל להעביר אותו לאחד מהגנים האחרים בו לא נמצאת התאומה שלו). בכל מקרה עדיין לא גיבשתי החלטה בנושא, אבל תודה לך על ההתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
סיגל לוי21/08/2008שלום ורד
אם ההפרדה מתבצעת עכשיו ונמשכת עד כתה ו' יכול להיות שזו כן נקודה נכונה, כי בעתיד סביר שכל אחד יצטרך מרחב חברתי משלו וטוב שיבנו זאת כשכולם בונים זאת ולא יצטרכו להכנס למסגרת כבר קיימת, שאז הכניסה קשה יותר
לא כדאי לתת להם לבחור כי האחריות גדולה מדי, ואין להם שום יכולת לראות את מגוון השיקולים אלא רק מה בא להם באותו הרגע (מה שיכול להשתנות ברגע הבא). תגידי שחשבת על כך ושאת תחיטי.
התייחסת רק לאחד מהם ולא אמרת אם לשניהם צפוי לפחות חבר אחד בשיבוץ הנוכחי
אל תשכחי שהם יכירו גם חברים חדשים
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)