מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופהאומיימה24/08/2008
שלום לכם, פנייתי אליכם הינו צורך חשוב לעזרה דחופה לאחר ששומעים מילד בן שש שהוא רוצה למות הוא שונא עצמו , ועוד. אני אמא לשלושה ילדים, ילדה בת 10.5 , ותאומים בנים בני 6. אני עובדת כמורה, ובעלי עובד כבעל עסק במכונאות רכב, אנחנו משפחה מאוד איכפתית ורגישה , גידלנו את ילדינו בהרבה השגחה ותשומת לב מחשש מכל דבר בסביבה, הם הפכו לילדים מאוד רגישים מלאי חום ואהבה, וכמה שאנחנו משדרים להם על אהבתנו הם דורשים לעוד. בעייתי לאחרונה היא עם אחד התאומים , אשר איבחנתי אצלו בזמן האחרון התנהגות מוזרה שאין לי הסבר בשבילה, או מרוב שאני מבינה אותה לא יודעת להגדיר איך לטפל. התאום הזה הוא מאוד רגיש, רוצה להשתלט על כל דבר , אותי החפצים , בקיצור כל דבר על מנת למנוע מאחיו לקחת ראשון. הוא מאוד אנוכי, מרביץ לו בשקט, בלי שאף אחד יראה, ואני תמיד יורדת עליו בכך, כשמדברים על מה שהוא עשה הוא אומר שתמיד אני יורדת עליו, ושגם אח שלו אשם, ושהוא שונא אותו, והלוואי שימות כדי שכולנו נהיה מבסוטים בלעדיו. אני מתקשה לדבר איתו , כל היום מחפש דברים להרגיז אותי, הוא רוצה שאני אהיה בשבילו בלבד. מדבר כמו גדולים , שקשה לפעמים לענות לו . בכל פעם שאנחנו רוצים לצאת מהבית הוא מקבל קרייז לא רוצה להוריד את הפיג'מה, שהוא מוכן ללבוש אותה כל החיים אפילו מחוץ לבית, פעם היה לוקח אותה לגן בתיק שלו, כאילו שהיא נותנת לו להרגיש בטוח וכמו בבית. דבר נוסף הוא מתקשה לדבר מיד עם אנשים זרים, מתבייש אם שואלים אותו משהו, ודוחף את אח שלו לענות במקומו, כאילו הוא גיבוי בשבילו בחוץ, ובבית הוא השולט והאח הוא הנשלט.....מעניין נכון. כאשר אני מטיילת איתו לבד בסופר או במקום מחוץ לבית בלי האח התאום הוא מתנהג במאה אחוז. אבל אם מאחרים מתחיל לשאול על אח שלו, ורוצה לחזור הביתה. האח התאום הפך להיות פחדן , וותרן, לא מביע את דעתו לפני שהאח השולט יבחר או יחליט או אפילו יטעם משהו חדש בשבילו, והוא לא בטוח בהחלטותיו אם מזדמן לו להחליט . בעוד שבועיים הם עולים לכיתה א', ואנחנו החלטנו להפריד ביניהם בכיתות, זאת אומרת כל אחד בכיתה אחרת. אולי כך תתחזק אישיות כל אחד מהם יותרו בגלל שהם גדלו צמוד אחד לשני במשך ששת השנים, ונשארים ביחד 24/24 שעות דבר הגורם לסכסוכים לאחרונה. מכל הסיפור הזה אני מפחדת ודואגת מהאיומים למוות נכון שהוא קטן ועוד לא מבין מזה מוות, אולם הצורך הזה ייתכן ויגדל איתו, ובאחד הימים יעיז לעשות משהו. תעזרו לי איך להתמודד איתו, מהי שיטת הדיבור שעלי להשתמש בה איתו כאשר הוא מחפש דברים להרגיז אותי, האם הוא מנסה לפנות תשומה לבי אליו בלבד , כי הוא אומר לי את מתנהגת איתי לא בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוקה
סיגל לוי24/08/2008שלום אומיימה
נראה ששני התאומים במצוקה
וגם שאת מתקשה להתמודד עם גילויי הקנאה של אחד מהם
לתמוך בו וגם לשים לו גבולות
אולי ההפרדה הצפויה גורמת מתח רב וקושי
אולי כדאי לפנות לעזרה מקצועית של מומחה לתאומים כדי שיבדוק
האם מספיקה הדרכה ותמיכה בכם כדי לשנות את המצב
או שהתאום הזה צריך תמיכה יותר ממושכת
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)