תאומים, אחד מדבר והשני לא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומים, אחד מדבר והשני לא
    אורה
    19/11/2008

שלום, התאומים שלי בני שנתתים, אחד מהם כבר מדבר וחוזר על כל מה שאומרים לו. הוא מבין הכל בפעם הראשונה שמבקשים ממנו לעשות פעולה. והשני לגמרי אחרת, הוא לא אומר אף מילה, לפני כמה חודשים הוא היה אומר אבא ו עוד, אבל גם את זה הוא הפסיק, גם את הפעולות שמבקשים ממנו צריך לחזור עליהם כמה פעמים . האם אני צריכה לדאוג? או שאני משווה בינהם, אציין כי השני נולד ממש פג במשקל של 1,200 והיה בבי" ח חודש, ושמתי לב שכמעט כל דבר שלו בא באחיר אחרי אח שלו, גם בזחילה וגם בהליכה , האם ככה זה צריך להיות ? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאומים, אחד מדבר והשני לא

הוספת תגובה

• התפתחות

ורד בן פורת
    19/11/2008

שלום אורה. ישנן שתי שאלות בפנייתך, ואני אענה על על כל אחת לחוד. בקשר לפערים בהתפתחות - זה נורמלי, כמו פער בין שני ילדים באותו גיל, והסיבה להשוואה היא היותם תאומים. האם לדעתך הם אמורים להתפתח בדיוק באותו קצב? התשובה ברורה....
    לגבי הדיבור - ילדים רבים אינם מדברים בגיל זה, אבל את מדברת על נסיגה של אחד הילדים - כאן אני ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים, או הרופא במכון להתפתחות הילד (האם הוא עדיין במעקב פגים?). יכולות להיות סיבות שונות, כמו נוזלים באוזן ולכן הפרעת שמיעה ועוד ועוד.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו