מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרדה??שיר18/01/2009
שלום ( זאת אני מההודעה הקודמת) התאומים שלי ( בנים -2.5)מאוד קשורים ואוהבים אחד את השני חשבתי בעקבות מצבי הרוח של הקטן וריבים בינהם בזמן האחרון, אולי להפריד בקבוצות הגננת אמרה שניקח שבוע והיא תעשה בינהם הפרדה בתוך הקבוצה ונראה מה יהיה כי היא לא רוצה להקשות על הקטן עכשיו (עי הפרדה) יש צדק בדבריה אני יודעת שאם אפריד יהיה לו קשה וגם ככה הוא בתקופה של קושי ( מעין התמרדות ותוקפנות) ואולי יחשוב שזה "עונש" ההפרדה. אז מה לעשות והאם בכלל זה לא גיל צעיר מידי להפריד הרי אני רוצה שיהיה להם קשר טוב יותר מאחים ,קשר של תאומים שאם אפריד אולי זה ירחיק בינהם?? אני תמיד חשבתי שלא ארצה להפריד גם בכיתה א' ,יש כאלה שדווקא אומרים לא להפריד וגם ביסודי ביחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי להפריד
סיגל לוי18/01/2009מצבי הרוח של הקטן מעידים על כך שהוא רגיש וצריך תמיכה
אין זה אומר שהוא צריך להיות בנפרד מאחיו
בגיל הרך נוהגים לדבר על נפרדות ולאו דווקא על הפרדה
הנפרדות היא לתת לכל אחד תחושה שהוא יחיד ומיוחד ואינו רק חצי מצמד
על הנפרדות זה דווקא מצוין לעבוד באותה המסגרת
להדגיש את הייחודיות של כל אחד
לפנות לכל אחד לחוד
לראות שכל אחד מתנסה בדברים שונים
לומד ליצור קשרים מחוץ לתאומות
אפשר לעבוד בקבוצה קטנה עם אחד ללא אחיו, אך לא צריך שיהיו כל היום בקבוצות שונות
זה גיל צעיר ואין צורך להעלים להם את האח התאום
מתי הלאה להפריד?
תלוי בתנאים שיעמדו לרשותך, בהתפתחותם - יש עוד זמן...
בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)