רוצה תמיד להיות ראשון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה תמיד להיות ראשון
    אמאל'ה
    22/02/2009

שלום!יש לי תאומים,בנים,בני כמעט 4 מתוקים מאוד.אצל אחד מהם יש קטע חזק מאוד של תחרותיות.תמיד תמיד רוצה להיות ראשון.בהכל-מי יגיע ראשון מהחדר לסלון,מי יצא ראשון מהאמבטיה(אפילו שכיף לו מאוד ורוצה להשאר-חייב לצאת ראשון)מי יבחר ראשון סיפור וכו'.כשהוא לא ראשון-בכי נוראי.אנחנו כל הזמן אומרים לו שבחיים לא תמיד ראשונים.לפעמים אתה ראשון ולפעמים שני,שלישי.כמובן שלא עוזר.ניסינו לתקופה להגיד-שאצלנו כווולם ראשונים-אתה ראשון מה-אופקים (אם למשל שמו הוא אופק)ואתה ראשון מה-אמירים.לרוב לא עוזר.ואחיו-הוא ילד מאוד וותרן-והמון פעמים כשהוא רואה שמתחילה סצינה של אחיו-מיד מוותר ונותן לו להיות ראשון,בלי שאמרנו מילה כמובן.בהתחלה היינו אומרים -תגיד תודה לאח שלך שוויתר לך,אבל הבנו שזה מעודד את הוותרן יותר-לוותר תמיד,כאילו שאנחנו כבר מצפים ממנו לוותר-ובזה כמובן לא רצינו.אז כרגע כשזה קורה-אנחנו לא אומרים כלום ונותנים להם לנהל את עצמם.הוותרן יותר גם לפעמים כבר אומר לאח שלו-עוד לפני שאומר מילה-"היום אתה בוחר ראשון סיפור" כדי למנוע בלאגן.שאלתי היא:מה עושים?? גם עם התחרותיות הזו אצל אחד(שאני יודעת שבמינון נכון-השגיות מצוינת לחיים..) וגם-עם הוותרנות של השני? האם משהו בהתנהגותנו מקבע אותם על התפקידים האלו?? איך להגיב נכון?? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה תמיד להיות ראשון

הוספת תגובה

• תחרותיות

סיגל לוי
    23/02/2009

שלום לך
    אכן זה מאד קשה עבור התאומים שיש כל הזמן למי להשוות
    נראה לי שעד עכשיו נהגתם נכון כשהתפעלתם כשחש גאה שהיה ראשון
    אך עם המסר שלא תמיד אתה ראשון בחיים
    לא צריך גם שהבכי שלו ירתיע אותכם
    ואתם צריכים גם לעודד את ה"ותרן" להיות ראשון במה שהוא טוב בו
    שלא יפחד מכך
    זה לא שאתם צריכים לעודד תחרות
    להגיד, כל אחד טוב בדברים שמיוחדים לו
    לשמוח עם הנצחון
    לנחם עם ההפסד
    כואב לו קשה לו, אך זה חלק מהחיים
    הוא יצטרך ללמוד לחיות עם הכאב של לא להיות תמיד ראשון
    ואחיו יצטרך ללמוד שגם לו לפעמים מותר לנצח
    בהצלחה
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיגל תודה

אמאל'ה
    25/02/2009

על תשובתך.מרגיע לשמוע שאנחנו בכיוון הנכון..עם תאומים עולות כל כך הרבה דילמות תוך כדי הגידול השמח והאינטנסיבי הזה..אז תודה על הפורום-זו תחושה טובה שיש מישהו מקצועי לפנות אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחרותיות וקנאה

נטלי
    12/03/2009

יש לי שלישיה ואצל שניים מהם התחרותיות קיימת כל הזמן כשהם יחד (משום מה השלישי אינו משתתף במשחק הזה)
    לדעתי זה עובר עם הגיל,אני מנסה לא להפלות בינהם וכשאני מחמיאה לאחד מיד מלטפת את השני
    פשוט מדהים איך הם שמים לב לדבר הכי קטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו