הפרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרדה
    אתי
    16/08/2009

סיגל שלום,

בני התאומים בני ה - 4 וחצי עומדים לפני הפרדה לגן טרום חובה. אחד מהם עובר לגן עם קבוצה חדשה כאשר השני ממשיך עם הקבוצה בה שניהם היו בשנה שעברה.
    יש לציין ששני הגנים בשנה הבאה יהיו סמוכים.
    התייעצתי איתך בעבר ואני מודה לך על עזרתך. שאלת אותי האם הילדים זהים ותשובתי היא לא אך הם מאוד דומים. ילדים מבחינים ביניהם מכיוון שאחד מרכיב משקפיים. אין לכל אחד מהם חברים משלו והתכנון הוא שההפרדה תעזור בעניין זה. אין אחד אשר הוא יותר חברותי אבל הבחירה לבסוף התבצעה תוך הסתמכות על ה"אינסטיקט האימהי" והמלצת הגננת.
    שאלתי מתייחסת לצהרונים: העדפתי היתה כי הילדים ישהו בנפרד חצי יום ובחצי השני בו הם בצהרון תינתן להם האפשרות להיות ביחד. מהנהלת הצהרונים הודיעו לי כי אם ברצוני ששניהם יהיו ביחד בצהרון, עלי להחליט על צהרון אחד שבו ישהו שניהם לאורך כל השנה (לא משנה באיזה צהרון - החדש או זה עם הילדים מהשנה שעברה, זאת מכיוון שביקשתי את האפשרות לשני הצהרונים על מנת שזה עם החברים הישנים לא ייתפס כ"עדיף"). השאלה שעולה היא האם דבר זה לא יסבך את ההפרדה (לי נראה שזה יכול לסבך)? מצד שני האם יש לך רעיון שיוכל לגרום להפרדה להיות קלה יותר?
    מקווה שלא הלאתי אותך.

בתודה מראש על תשובתך,
    אתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרדה

הוספת תגובה

• צהרון משותף

סיגל לוי
    17/08/2009

שלום אתי
    צהרון משותף זו באמת אפשרות
    חשוב שתביני שהפרדה בגנים אינה יוצרת בהכרח חוויה של נפרדות
    זה שילדייך לא פיתחו חברים נפרדים יכול לרמוז על כך שייתכן שיש להם קושי בנפרדות
    על נפרדות עובדים דווקא כשהם כן ביחד
    לתת לכל אחד התייחסות נפרדת
    לעזור לכל אחד לגלות את המיוחד שבו

כדאי להקדיש מחשבה באיזה צהרון הם יפגשו
    האם בזה שבו יש חברים מהגן הקודם ואז זה יכול להיות נעים לפגוש חברים ישנים ומצד שני, לתאום שעדין איתם יכולה להיות עדיפות והשני הפך מוגלה
    יש אפשרות ששניהם ילכו לצהרון ובו ילדים מהגן של התאום שעובר לגן חדש
    השתמשי גם כאן באינטואציה אמהית והחליטי בין שתי האפשרויות

חשוב מאד לא להרדם בשמירה...
    הפרדה במסגות אינה מספקת
    בנו לכל אחד את ההבנה שהוא שונה יחיד ומיוחד
    אם לא עובדים על כך גם לאחר שהופרדו
    הם מיד נצמדים לאחר המסגרת
    או נצמדים לחבר בתור תחליף תאום במסגרת החדשה

בהצלחה
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו