מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כיתה א ביחד או לחוד?מלי17/08/2009
בימים אלו אני ניצבת מול ההחלטה האם לרשום את בנותיי התאומות באותה כיתה או להפריד בניהן.
אני מודעת מאוד לכל אחת מהאופציות על יתרונותיה וחסרונותיה אך יחד עם זה אני סבורה שכל מקרה הוא מקרה פרטני ונטית הלב שלי היום היא להשאיר אותן בכיתה זהה .
מס פרטי רקע חשובים בנותיי אומצו בהיותן בנות שנה וחצי ,עד כה הן היו בגן זהה בשל אופיין השונה לחלוטין אחת אוהבת "משחקי בנים" ואילו האחרת מעדיפה את חברת הבנות ומשחקי בובות הבחירות החברתיות שלהן שונה ופועל יוצא שכל ההיתנהלות החברתית שונה ודבר נוסף מאוד משמעותי הוא שבתקופה זו הן חוות נטישה של מי שקרוי בפיהן אבא ומיזה שנה אינו ראה אותן בשכלול הדברים בסופו של דבר אני מאוד חוששת כאם חד הורית לתאומות כי לא אוכל לעמוד לרשות כל אחת בניפרד בפעילויות מקבילות בכניסה לבית הספר ביומן הראשון,מסיבות,טיולים, ימי הולדת ...ודברים נוספים שכעת אני לא ממש מודעת להן מבחינתי אני סבורה שאוכל לעמוד לרשות בנותיי טוב יותר אם הן יהיו בכיתה זהה בנוסף לעובדה כי אנו בתקופה מאוד קשה ונטית הלב שלי אומרת שבתקופות כאלו חשוב להמנע משינויים חדים.
מאחר שאני בשלב של התלבטות קשה בנושא זה ,
אשמח מאוד מאוד לשמוע חוויות של הורים במצב דומה לשלי.
מודה מראש על כל תגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביחד או לחוד
סיגל לוי20/08/2009שלום מלי
באמת חשוב לבדוק את הנסיבות בכל מקרה
קראתי מה שכתבת
הסיבה שממליצים להפריד בגילאים אלה היא שלכל אחד יהיה עולם חברתי משלו
חברים לכיתה
מורה
שלא תהיה נטיה לסביבה להשוות
נראה לי שהסיבה שאת רוצה שיהיו ביחד זה כי לך קשה יותר אם כל אחת תהיה במקום משלה
כלומר את בוחרת להצמיד אותן מסיבות שלך
נראה לי שאת זקוקה לתמיכה על מנת להצליח לתת להן את הצרכים שלהן
כניסה לכיתה א היא כרטייס כניסה למסע של 6 שנים
ההחלטה מאד חשובה
לדעתי חשוב שתקבלי תמיכה ותני לכל אחת הזדמנות לבנות עולם נפרד ושלם משלה
בהצלחה
סיגל לוי
יתכן שגם הן יזדקקו לתמיכה רגשית אך אין זה אומר שהצעד לא נכון לעתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)