מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסתגלות של תאומים בגן בגיל 3אושרת08/09/2009
ש לי זוג תאומים בני 3, בן ובת. היחסים ביניהם נהדרים, דואגים אחד לשני, מסתדרים טוב, לא אוהבים להפרד אחד מהשני. החלטנו להכניסם לגן לראשונה לאחר שעד כה היו עמי בבית והיו רגילים להפרד ממני במשך שני בקרים בשבוע, כאשר בייביסיטר היתה משגיחה עליהם בשעות האלו. מעולם לא היו לנו בעיות בפרידה ממני, במקרה של קצת אכזבה שאמא הולכת, הייתי מצ'פרת במשהו מתוק ואז הפרידה היתה בחיבור ונשיקה. הגענו לגן לראשונה, והשניים לא מוכנים לשמוע על האפשרות שאני אעזוב אותם שם לבד. לדעתי, התחלנו מהר מדי עם עניין הפרידה, לאחר יומיים בגן חדש לגמרי כבר ניסו לרמוז לי לעזוב אותם ואני ניסיתי, זה עבד רבע שעה והם צרחו ולפי הגננת, גם הלהיטו זו את זה, ברגע שאחד התחיל גם השני ורק כאשר הפרידו ביניהם זה עבד. הגננת מייד קפצה לפתרון שיש להפריד ביניהם לכמה ימים בתוך הגו. אני לא מסכימה לכך מכיוון שבאופן כללי הם יותר משרים ביטחון אחד על השני. הם לא יסבלו את העובדה שהם לבד לגמרי. עד היום, שבוע לאחר תחילת השנה, אני נמצאת יום יום בגן מנסה לשבת בצד ולא לקחת חלק פעיל בטיפול בהם, אך בתי לא מתרחקת ממני כמעט בכלל, בני משחרר והולך לשחק, אבל חייב לראות אותי בזוית עיניו.
האם יהיה לזה סוף? האם סבלנותי משתלמת? אני בגישה שלא אעלה את נושא הפרידה לשבוע שבועיים עד שירגישו בנח עם הגננת ושאר הילדים ואז אנסה להפרד. שוב. תוך כדי שהם שמים לב שאני האם היחידה, אני מקפידה להראות להם שהילדים נפרדים בבוקר והאם חוזרת בצהריים וגם כל דבר שמבקשים ממני אני מפנה לגננת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי פרידה
סיגל לוי13/09/2009שלום אושרת
את נשמעת לי כמו אם מסורה ואוהבת
חשוב מאד שתבדקי האם אין לך קשיי פרידה מהם
האם את מוכנה לבטוח בצוות הגן
לתת להם הזדמנות לעשות את מלאכתם
למצוא את מקומם אל ילדיך
הזדמנות להכירם אישית
כל עוד את יושבת שם את מחבלת במאמצים אלה
בעיקר אם זה כבר שבוע
למה שיעדיפו איש צוות על פניך
הם מתבוננים ומחכים בחשש לרגע שתרצי ללכת
חשוב לעשות פרידה באופן ברור
לא למרוח אותה יותר מדי
לקחת בחשבון שבהתחלה זה קשה
אך כבר עברתם את ההתחלה ועוד לא נתת להם להתאמן...
ואם זה לא הולך, תבררי אם את שלמה עם הגן
ואם כן, כדאי לך להעזר בטיפול כדי שתצליחי את לתת להם ללכת לדרכם בברכת הדרך
ולא לתת להם תחושה שאת מפקירה אותם סובלים
המון בהצלחה
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)