יקושי להבדיל בין תאומות בגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יקושי להבדיל בין תאומות בגן
    שירלי
    07/09/2007

יש לי תאומות זהות בנות 4. שתיהן לומדות באותו גן זו שנה שניה.
    גם הצוות וגם הילדים בגן מתקשים לזהות מי זו מי על אף שהן תמיד לבושות ומסורקות שונה. הילדים בגן קוראים להן תאומות או תאומה ולא בישמן הפרטי משום שלא מבדילים ביניהם.
    הוצע לי על ידי הגננת ליצור הבדל ביניהן באמצעות תספורות שונות (פוני, קצר) משום ששיער הינו דבר יציב וקבוע שלא ניתן להסרה או תחלופה. ניסיתי לשוחח עם בנותי בנושא ולהסביר להן את הראציונאל אולם הן מתנגדות מתוך רגישות לשיערן.
    אשמח לקבל עצה אלטרנטיבית. כמו כן אני מתלבטת האם הגישה הנכונה היא ליצור אצלן שינוי חיצוני או להתעקש שהסביבה תתאים עצמה ותלמד להבדיל ביניהם אשמח לשמוע את דעתך וגם נסיון של אימהות אחרות בהתמודדות עם הנושא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הבדלים

ורד בן פורת
    07/09/2007

שלום לך שירלי. ובכן, בהחלט זמן נכון לטפל ולרענן את נושא ההבדלים בין בנותייך, עם תחילת שנה חדשה בגן. זה חשוב לא רק להתנהלות היומיומית, אלא לזהות הנפרדת של כל אחת מהן. אין סתירה בין טיפוח הזהות הנפרדת בהיבט הפנימי, לבין יצירת הבדלים חיצוניים! בגן קיים עומס על הצוות, שלא תמיד מאפשר את כל תשומת הלב לכל פרט, וצודקת הגננת שמבקשת את סימני הזהוי הברורים והמיידיים. מכאן אולי ייקל עליה לטפח את שאר ההיבטים. כהורה, את רואה את המצב "מלמעלה" ולכן יכולה לחפש ואף להתעקש עם בנותייך על פתרון שייקל בסופו של דבר עליהן, גם אם כרגע אינן מבינות או מעוניינות בכך. מנקודת מוצא זו - שתפי אותן במציאת הפתרון שיתאים לכולם. מה דעתך? מוזמנת להמשיך. להתראות, ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו