נמאס לי שמשווים אותי אליה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נמאס לי שמשווים אותי אליה
    תאומה
    09/09/2007

אני מקווה שהפורום הזה הוא גם לתאומים עצמם ולא רק להורים.
    אני בת 15 ויש לי תאומה זהה. אנחנו לומדות בתיכון אחר אבל גרות בעיר קטנה ויוצא לנו בגלל זה ללכת לאותם המקומות או שאנשים פגשו אחת מאיתנו ואז חושבים שהם הכירו גם את השנייה. בגלל כל זה יוצא שהרבה פעמים משווים בינינו ואני תמיד מפסידה בהשוואה הזאת כי אני יותר ביישנית ושקטה ממנה ונמאס לי שכל פעם אני מפסידה ומרגישה אפס בגללה. אם אני הייתי היחידה זה לא היה ככה ואנשים היו אוהבים אותי בגלל מי שאני אבל מולה אין לי סיכוי. אני מתחילה כבר לחשוב ללכת לפנימיה אבל אמא שלי מתנגדת לזה כי היא אומרת שיש שם ילדים מופרעים. שם לפחות אני אהיה רק אני ואני מעדיפה כבר להיות אני עם מופרעים מאשר להיות הצל שלה על הזמן.
    יש כאן מישהו או מישהי שמכירים את המצב הזה? אפשר עזרה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נמאס לי שמשווים אותי אליה

הוספת תגובה

• השוואות

ורד בן פורת
    10/09/2007

שלום לך. את מתארת קושי גדול שקשור לדימוי העצמי שלך . את טוענת שהבעיה קיימת רק בהשוואה לאחותך, בעוד שכאישיות נפרדת את מקבלת מהסביבה יחס טוב ומתאים למי שאת באמת. אין ספק שיש במצב המיוחד הזה הרבה תסכול, וכרגע את חשה שללא התרחקות פיזית מאחותך - לא תוכלי להשתחרר ממנו. אני רוצה להציע דווקא כיוון אחר, של עבודה שלך על עצמך, ועל הבטחון והזהות הנפרדת והמשמעותית שלך. השוואה יכולה להתקיים תמיד, לא רק בין תאומות זהות. לחברה אחרת יש שיער יותר חלק, מקובלת יותר, לשנייה יש חבר יותר "קול" וכו. התחושה האישית שאת "שווה" או לא נבנית בינך לבין עצמך, ביחס להישגים שאת משיגה. שבי לך עם דף ועט, ורישמי לך מה הן התכונות שיש בך שאת אוהבת, שהסביבה מעריכה, שאת מצטיינת בהן, שאת חשה "הכי טובה" איתן. בטוחה שתמצאי המון. תשנני אותן לעצמך כמהפעמים ביום, כמו "שכנוע עצמי". זוהי אחת הדרכים להרחיב ולהעמיק את הבטחון שלך במי שאת. כך גם תוכלי לעבוד ולפתח את התכונות שמייחדות אותך. גם ביישנות אינה תכונה שלילית בכלל, ואני בטוחה שיש אנשים שמעדיפים אותה. מה דעתך? מוזמנת להמשיך ו"לשוחח". להתראות, ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיות תאומות זהות

תאומה זהה
    11/09/2007

אני כבר בת 27 ויש לי אחות תאומה, אני חייבת להגיד לך, שגם עוד 10 שנים, ולא משנה לאן וכמה תתרחקי, זה לא ישנה. צריך לנסות לפתור את הבעיה מבפנים. וגם אני, עדיין מתקשה בזה. וכל פעם שניגש אלי מישהו ואומר "ראיתי אותך אתמול" וברור לי שהוא ראה בטעות את אחותי, קשה לי עם הסיטואציה הזאת מחדש. איך זה יכול להיות שיש עוד מישהי בעולם שנראת ונשמעת בדיוק כמוני? זאת הרגשה לא נעימה שלא חולפת. הכל אבל מתחיל ונגמר בפירגון. צריך לנסות לקבל את המצב כמו שהוא ולא לברוח ממנו, (אגב, כמו שעשיתי הרבה שנים).

ומילה קטנה למנהלת הפורום- כולי תיקווה שהפורום הזה יתאים גם לתאומים עצמם ולא רק להורים שלהם. לא מצאתי מקום שבו תאומים יכולים לדבר אחד עם השני, כל הפורומים מוקדשים לדבר עליהם ולא איתם ואני מאד מאד מקווה שמכאן יתחיל השינוי.

תאומה זהה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו