עבודה על מופרדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עבודה על מופרדות
    סגלית
    05/11/2009

שלום סיגל. אני אמא לארבעה ילד בן עשר ילדה בת שבע וחצי ותאמים בנים לא זהים בני שלוש וחצי. מהרגע שהתאומים נולדו אנחנו משקיעים חשיבה ועשיה ע"מ ליצור אצלם תחושה של מופרדות החל מהשמות דרך בגדים אישיים וחפצים אישיים מופרדים. עם זאת באופן מעשי הם כל הזמן יחד. בחצי שנה האחרונה התפתח אצלם בהדרגה גם משחק משותף ומדהים ואנחנו מאוד נהנים מהקשר המיוחד בינהם. יחד עם זאת מידי פעם עולה אצלי התחושה שאולי אנחנו לא עושים מספיק מכיוון שהם כל-כך מדהימים יחד. איך היית מציעה לחדד את המופרדות בינהם ובכל זאת לא לחבל בקשר המיוחד הזה. יש לציין שסה"כ יש להם לכל אחד בנפרד ולשניהם יחד קשר אמיץ גם עם אחיהם הגדולים. כיום הם הולכים לגן טרם- טרום חובה. ורק בתקופה האחרונה החלו ללכת לחברים וגם אז הם מעדיפים ללכת ביחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עבודה על מופרדות

הוספת תגובה

• נפרדות בגיל שלוש וחצי

סיגל לוי
    08/11/2009

שלום סגלית
    נראה שאת אכן משקיעה מחשבה ופועלת ליצירת נפרדות
    בתוך המשפחה כבר יש פירות וכל אחד מהם כבר יוצר קשר עם אחיהם והם אינם סגורים רק בינם לבין עצמם
    הם עכשיו מתחילים ליצור את עולמם החברתי
    כאן יש מקום לעודד אותם ליצור כל אחד עולם העומד בזכות עצמו
    ובמקביל מותר להם גם להנות אחד מהשני בזמן משותף

הייתי מנסה לברר עם הגננת האם הם כל הזמן מתנהלים יחד
    אם כן, לעודד כל אחד לתפקד גם אם אחיו אינו בסביבה
    אם הם משחקים בנפרד, הייתי מנסה לחזק את הקשר שנוצר בין אחד מהם לבין ילד אחר באמצעות הזמנת הילד או ביקור אצלו. זה קשה כי בגיל הזה עוד צריך תיווך וקשה לצאת עם אחד לחבר ולא עם השני, אך בהדרגה ועם עזרה זה יתפתח אט אט

בהצלחה
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

סגלית
    08/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו