אחד חוטף לשני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחד חוטף לשני
    חלי
    20/09/2007

שלום,

אבקש את עזרתכם .

אני אמא לתאומים בני שנה וחמישה חודשים (מתוקן שנה וחודשיים). יש מצבים רבים לאחרונה שאחד חוטף לשני דברים מהיד, ואני ממש לא יודעת מה עושים במצבים כאלו? האם להתערב? ואיך?

כמו כן התחילו מצבים שגם אחד מושך לשני בשערות או מושך אותו מהחולצה,מה עושים?איך להתנהג?

אודה באם תמליצו לי גם על ספר טוב על גידול תאומים.
    אודה עבור תשובתכם המהירה.

גמר חתימה טובה,וצום קל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחד חוטף לשני

הוספת תגובה

• חטיפות ומשיכת שיער

סיגל לוי פסיכולוגית קלינית
    21/09/2007

חלי שלום
    התאומים שלך עדין מאד צעירים ועדין מנסים אחד על השני מה שהם רוצים ואנחנו מעבירים אליהם את המסר מה בסדר ומה לא.
    עקרונית חטיפת צעצוע היא תגובה מאד טבעית בגיל הזה. בהתחלה זה מתוך סקרנות, התינוק מבחין בצעצוע כשהשני משחק איתו, ואחר כך זה ממשיך למאבק ביניהם על השליטה - הצעצוע הופך מושך דווקא כי הוא בידי האח התאום והחטיפה מכוונת לשם שליטה. מאבקים בין תאומים הם טבעיים. נרצה ללמד אותם להיות זה לצד זה ולכבד זה את זה, אך אם אחד חוטף לשני והשני לא מגיב בחומרה - לא צריך להתערב, כי אז הם יגיעו להורים על כל דבר פעוט והריב יהיה דרך להשיג תשומת לב. אם את רואה משהו מול עיניך, את יכולה להגיב מילולית ולומר "לא יפה לחטוף" ולהחזיר את הצעצוע לתאום שנלקח ממנו, ולומר לו "תגיד - זה שלי, אני משחק בזה" וכך תדגימי להם איך את מצפה להתנהג כשאת לא שם. אחר כך תעודדי את זה שלקחו לו שיחזור לאחיו ויעמוד על שלו מולו. לגבי משיכת שערות, זה כבר ביטוי לאלימות ואותו צריך לעצור מיד ויותר בחומרה "אסור!" ולשחרר את הפגוע, כדי שלא יסבול.
    מקוה שעזרתי...
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו