קנאה במחלה בין תאומות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנאה במחלה בין תאומות
    שירי
    27/02/2010

שלום
    אני אמא לתאומות בנות 4 ורציתי לברר לגבי קנאה. ברור לי שיש קנאה גדולה בין תאומים אבל רציתי לברר איך להתנהג מול קנאה במקרה של מחלה. בתי (התאומה) טוענת שהיא חולה כל פעם שאחותה מפתחת מחלה כמובן עם אותם סימפטומים. ברגע שאחותה החולה בוכה על כאבים גם היא מתחילה לכאוב, לה יש חום גבוהה אז גם לי יש חום גבוהה וכו. כמובן שבדקנו ואין לה כלום אבל איך אני אמורה להגיב? כאשר היא רוצה תרופה? כאשר היא אומרת שכואב לה? לעודד את הפינוק או לדרוש שתפסיק? הקנאה רק מחמירה עם הגיל וממש קשה לי גם לטפל בחולה וגם בחולה מדומה. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאה במחלה בין תאומות

הוספת תגובה

• קינאה במחלה בין תאומות

דניאלה אלי סול
    27/02/2010

אכן כן, הקינאה היא רגש מאד טבעי, והוא מועצם פי כמה בין תאומים. הילד המקנא מבקש לא את מילוי הצורך אלא אמפטיה לרגש שהתעורר בו. התחרות שאת מתארת היא על תשומת הלב שלך, שבשלב האדיפלי (בגיל 4) היא הולכת ומתעצמת. מה שאני מציעה לך הוא להיות איתה בתחושת הקינאה. לתת לה לבטא את הרגש ולדבר על כך. אפשר לומר: "אני מבינה שמאוד קשה לך ואת מקנאה שאחותך חולה, ונשארת בבית ואת צריכה ללכת לגן". עצם הבעת האמפטיה וההרגשה שאת נותנת לה שיש לזה מקום, בד בבד יחד עם הצבת גבול שהיא הולכת לגן, למרות שכואב לה, יכולה לעזור.
    רק להיות איתה בתחושה.
    להיות איתה בקנאה, לחלוק איתה את הרגש ולאו דווקא "להשוות" ולהשקיט את הקנאה.
    חשוב גם להבהיר לתאומה הבריאה, שאין קואליציות מאחורי גבה, ושאחותה לא עושה דברים מיוחדים וכיפיים עם אמא בעוד היא הולכת לגן, וכשהיא חוזרת מהגן להעניק לה תשומת לב, ולהיות איתה, כדי שהמסר לא יהיה , שרק כשחולים זוכים לתשומת לב אמהית.

בהצלחה,

דניאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו