בעיות התנהגותיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגותיות
    ד'
    23/03/2010

שלום
    יש לי תאומים בני 8.5 כאשר תאום א' נולד עם בעיות בכליות ודרכי השתן,אשר התגלו עוד במהלך ההריון.
    תאום א' עבר 3 ניתוחים וטיפולים שונים והוא נמצא פעמיים בשנה במעקב בתל השומר עם בדיקות צילומים וכו'.
    תאום ב' נולד בריא תודה לאל אך בערך בגיל 5 הוא החל להקריח,היינו אצל רופאים שונים הילד קיבל טיפולים שונים אך ללא הועיל,רופא אחד אמר שהילד תולש את שיערו ,קצת התקשיתי להאמין כי מעולם לא ראיתיו עושה זאת.
    אולם הילד אישר שכן, מייד גילחנו את ראשו ע"מ שלא יוכל להמשיך אולם השיער המשיך לנשור והיינו כולנו בצער גדול.
    רופא המשפחה הפנה אותנו לפסכיאטרית באסף הרופא ,לאחר כמה שיחות היא הפנתה אותנו למרפאה לבריאות הנפש.
    הילד עבר איבחון פסיכולוגי והוחלט שנקבל טיפול משפחתי,ברצוני לציין שהתאומים אובחנו עם בעיית קשב וריכוז מטופלים בריטלין ,והם מאוד שובבים ויש איתם בעיות משמעת וכיוצא בזה.
    כרגע אנחנו נפגשים עם הפסיכולוגית אחת לשבוע ,הילד משחק בחדר ואני משוחחת עם הפסיכולוגית .
    דבר נוסף שרציתי לציין שאני טיפוס חסר סובלנות אני נוטה לצעוק עליהם המון כי הם לא מקשיבים לי ,הספיכולוגית ביקשה שאעשה טבלת התנהגות לשניהם שיוכלו לקבל פרסים ולעודד אותם להתנהג יפה .
    לפני כחודשיים החל תאום ב' ללכלך את תחתוניו בצואתו,בתואנה שבורח לו.
    עשינו טבלאות חילקתי פרסים כאשר הוא צבר חייכנים ,אולם אני חושבת שיש מעבר לזה.
    כרגע הופסק הטיפול מפני שאני לא מצליחה לשלוט בעצמי ולצעוק עליהם כאשר הם לא מתנהגים כראוי,הפסיכולוגית טוענת שכמו שלי קשה להשתנות אז גם להם ואני מבינה את זה ,אולם אין טיפול אחר לבעיית ההתלכלות.
    דבר חשוב ששכחתי לציין שהשיער של בני צמח שוב והוא ממשיך לחבוש כובע על ראשו ולא מוכן להורידו.
    אשמח לחוות דעת נוספת.
    יום נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגותיות

הוספת תגובה

• בעיות התנהגותיות

דניאלה אלי סול
    24/03/2010

שלום ד', קשה לי לתת חוות דעת מכיוון שזקוקים לי פרטים נוספים ויותר מקיפים על המשפחה. האם התאומים שלך זהים? מדברייך ניתן להבין שאת מתמודדת עם קושי רב, ותסכול. ניתן לראות שרוב המשאבים הופנו בתחילת הדרך לטיפול בתאום א' שנולד עם בעיה רפואית, ותאום ב' פיתח בעיות התנהגותיות משלו כדי לקבל תשומת לב. לדעתי את צריכה כרגע להוריד את רמות המתח בבית ולנסות להפסיק לשנות ולהשתנות, ולהתחיל קודם לקבל את ילדייך כמו שהם ולמצוא את התכונות החיוביות בכל אחת מהם ולהעצים אותם. פחות להתמקד במשמעת ולראות כיצד את יכולה להנות איתם במשחק.
    אני ממליצה על הספר של: "ד"ר רונית פלוטניק, שהיא פסיכולוגית התפתחותית, המתמחה בתאומים ובהפרעות קשב וריכוז: "לגדול אחרת", יש שם הרבה כלים שיוכלו לעזור לך להבין את ילדייך ולעזור להם, וגם לקבל את זה שרגשות הכעס והתסכול שאת מרגישה, הם טבעיים, ולהבין שאת לא לבד בסיפור הזה. הייתי מציעה לך ללכת למטפל שאת מתחברת אליו, כדי לקבל תמיכה ויעוץ, ולעבור תהליך של קבלה עצמית. מתוך זה שתקבלי ותאהבי את עצמך כמו שאת, ואת ילדייך, תבוא הצמיחה,
    בברכה,
    דניאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגותיות

ד'
    25/03/2010

דניאלה שלום
    אני מודה לך על ההתיחסות,כשאת כותבת לי לגשת למטפל האם את המתכוונת לפסיכולוג או משהו טיפולי מסוג אחר ?
    הייתי שמחה אם יש מישהו או מישהי כמובן שאת מכירה או ממליצה,למסור לי לאן לפנות.
    ותודה שוב ד'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגותיות

דניאלה אלי סול
    25/03/2010

הי ד',
    בתגובה לשאלתך, לגבי המלצות, אני ממליצה על אייל קנדינוף, מנחה פורום הורים ומתבגרים באתר, מאמן הורים לילדים עם הפרעות קשב וריכוז.
    בברכת חג שמח,
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו