מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחוד תאומים בכיתה האודליה14/04/2010
ערב טוב!
ברצוני להתייעץ איתך לגבי הפרדת ילדיי התאומים (לא זהים), כיום אני נמצאת בפרשת דרכים, שניהם בכיתה ד' בכיתות נפרדות.(בביה"ס לומדים עד כיתה ח').
בתחילת השנה ביקש ממני ש. לעבור לכיתה של אחיו ד. בזמנו פניתי למנהלת למחנכת ולכל צוות ביה"ס המטפל בנושא ולאחר המלצתם לא לאחד את השניים, השבוע זומנתי לוועדת שילוב ובה אני אמורה להחליט אם אני מעוניינת לאחד בין השניים.
שוחחתי עם ילדיי בא וביקשתי שירשמו בפניי את היתרונות והחסרונות במעבר ש. לכיתה של ד. (ברצוני לציין שד. מחונן, ולש. יש קושי בלימודים כמובן שמקבל עזרה בבית והשלמה ממורה פרטית).
ד. רשם כי הוא ישמח לעזור לו במהלך הלימודים, ילמדו ביחד,יהנו מחברת החברים בכתתו,לגבי החסרונות כתב כי הוא חושש כי המקובלות שלו ושל אחיו יפריעו אחד לשני.
ש.כתב כי ד.יעזור לו בלימודים, לגבי החברים הוא יודע שהוא מקובל בכיתה של ד, אך חושש שברגע שיעבור לכיתה המקבילה יאבד את חבריו מהכיתה בה למד.
שניהם יודעים את יתרונותיהם וחסרונותיהם והדבר אינו מהווה תחרות ביניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוד תאומים בכיתה ה'
מירי רבין15/04/2010אודליה שלום,
נראה כי זו הזדמנות עבורכם להעלות ולחדד את נושא התאומות ומקומו הייחודי והנפרד של כל אחד מילדיכם במשפחה ובתחום החברתי והלימודי. במידה והבקשה היתה מופנית במקביל מצד שני הילדים, אולי היה מקום להתלבט ולבדוק את העיניין יותר לעומק. אך את מתארת בקשה מצד ש' מתוך תפיסה, כי ירוויח מכך סיוע לימודי מאחיו ואת אחיו ד' לא מתנגד, אך חושש שהשינוי יביא איתו גם שינויים במצבו החברתי שלא ימצאו חן בעיניו. ההפרדה במשך שעות ביה"ס תורמת לכל אחד מהילדים בכך שמאפשרת למידה חופשית לרכוש כלים להתמודדות עם קושי וכן זמן משוחרר מ"תפקידים" של חלש / חזק, עוזר / נעזר. יתכן וכדאי לשמוע מש' מה חשב שירוויח מהשינוי. יתכן וציפה, כי אחיו יוכל להיות פנוי אליו בעת הצורך ושיעשה זאת ברצון ובכך יפתור את קשייו הלימודיים. כאן חשוב לדבר גם על צרכיו של אחיו ועל האפשרות שיהיו מצבים בהם ד' לא יהיה פנוי לעזור או ירגיש מתוסכל מכך שעליו לשמש מסייע לאחיו. ש' עלול לחוש אכזבה על כך שגם "ויתר" על חבריו לכיתה וגם עדיין צריך להתמודד עם קשייו בתחום הלימודי ולא זוכה לעזרה אותה ציפה לקבל מאחיו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחוד תאומים
דניאלה אלי סול15/04/2010הי אודליה,
בנוסף להתייחסות של מירי, ברצוני לחדד את הנושא שמאד חשוב לשים לב לכך שד. המחונן לא יקח את התפקיד הטיפולי של עזרה לאחיו המתקשה, זה לא תפקידו, ולא באחריותו, הוא יכול להיעזר בו לפעמים, אך האחריות למתן עזרה לש. המתקשה מוטלת עליכם ההורים. אני בטוחה שלש. המתקשה בלימודים יש כישורים אחרים שבהם הוא מצטיין, אני חושבת שכדאי גם לחזק את הכישורים הללו של ש., ולעבוד על הדימוי העצמי שלו, כדי שלא תתקבע התפיסה שד. הוא החזק והמוצלח, וש. הוא המתקשה. כך אפשר לשמור על עקרון הנדנדה שפעם אחד מהתאומים למעלה, ופעם השני.
בהצלחה,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)