כיתה א'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיתה א'
    מאיה
    30/04/2010

שלום,

יש לי תאומים בנים בני כמעט 5 (עולים לגן חובה) כשאחד הוא מתקדם מאוד יפה (לדוגמא מזהה וכותב את כל המספרים והאותיות, יודע פעולות חשבון פשוטות וכו''). השני לומד בגן שפתי בגלל איחור בדיבור.וההתעניינות שלו בלמידה היא מועטה.
    אני מאוד רוצה שהם יעלו ביחד לכיתה א' אבל יש מצב שאני אשאיר שנה את הילד השני.
    מה הם השיקולים וההשלכות כשיש לך תאומים בלהשאיר שנה ילד נוסף או ליצור בניהם פער?
    אציין שהם תאומים לא זהים

תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיתה א'

הוספת תגובה

• כיתה א'

מירי רבין
    02/05/2010

מאיה שלום. לשאלתך, באופן כללי, ההמלצה היא לעשות כל שניתן, כדי שאחים תאומים יעלו יחד לכיתה א', אך אין ספק שיש מקום גם למצב שזה לא קורה ויש לשקול כל מקרה לגופו. טוב שהתחלתם כבר בשלב זה לחשוב על הנושא. יש לפניכם עוד שנת לימודים של התפתחות ונתינת סיוע לצרכיו של התאום הזקוק לכך, בהתאם ליכולותיו. לקראת סוף שלב זה תוכלו לבחון את המצב ולבנות תוכנית מתאימה שתתן מענה לצרכיו של כל ילד. אחת האפשרויות היא, שיעלו יחד לכיתה א' בבי"ס בו יש מענה של כיתה קטנה או תרכנית אחרת של סיוע לילדים בעלי קשים לימודיים. מה שחשוב הוא להעריך נכון את צרכיו של התאום המתקשה וזאת ניתן יהיה לעשות בסיוע של צוות השרות הפסיכולוגי שמלווה אותו במסגרת הגנית.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו