מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לעבוד?ליהי24/10/2007
היי , אני אמא לתאומים מקסימים שנולדו פגים ושהו בפגיה חודשיים כיום בני 10 חודשים.
יש לי כמה שאלות. איך מסתדרים לבד בלי שאחד יבכה ברקע או בכלל האם אצטרך עזרה כל הזמן?
אני רוצה לטפל בעצמי קצת מה שלא הספקתי אחרי הלידה,בעלי עובד כל היום וגם בלילה..
ולפי דעתו אני חייבת לשים אותם במעון וכך אוכל להתפנות לדברים אחרים וכמובן לעבודה בהמשך אבל לי קשה בטירוף לעזוב אותם במיוחד אחרי ששהו בפגיה כ"כ הרבה זמן. האם אני יחידה במחשבות האלו? אפשר לצאת מהבית כשאני איתם לבד? זקוקה לכמה טיפים של הורים לתאומים...
כתבתי בבלאגן- מצטערת, אבל אשמח לכל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מסתדרים
ורד בן פורת24/10/2007שלום לך ליהי. את מתארת מצב מאד מוכר להורים לתאומים, כך שחשוב שתרגישי ותדעי שאת "בחברה טובה" , שהחוויה שלך אופיינית לכל מי שהיה או עודנו שם. אין ספק שהחלום על הורות שקטה ומסתדרת בקלילות נתקל במציאות מורכבת הרבה יותר כשמדובר בטיפול בשניים, ואין הרבה ניסים או דרכים לעקוף את זה. אבל מה שכן ניתן - להתאים את הציפיות למצב. סביר שלשניהם "יש מה להגיד" כל הזמן, והם לא מסונכרנים, וטוב שכך. ילדים הם יצורים סתגלנים ומקבלים את המציאות, והם פחות "מתרשמים" אם אמא לא פנוייה כל הזמן, אם צריך קצת לבכות ולחכות. הקושי הוא אצלנו ההורים.... חשוב שתמציא זמן לעצמך, ואם בעלך עסוק בוודאי ניתן למצוא דרכים להתאוורר אפילו לזמן קצר, לבלות עם חברה, לשתות קפה לבד, ועוד כמובן. אולי יש לך חברה שיכולה לתת לך "מתנה" שחברה ולשמור על ילדייך לזמן מה ? או לטייל אתכם בגינה? חשוב שתהיי יצירתית במציאת פתרונות, כי אי אפילו ה"מכונה" המסורה והאוהבת שנקראת אמא צריכה תיקון וחידוש עם הזמן...
כך תוכלי לשקול ללא לחץ את אפשרויות המעון או המשך הטיפול הביתי, שיתאים למה שאת רוצה ומאמינה, ולא רק כתשובה לעומס המתמשך. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)