התמודדות בחודשים הראשונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות בחודשים הראשונים
    סופי
    24/10/2007

ילדתי תאומים בן ובת לפני חודש וחצי ובני הבכור בן 3.5, יש לי עזרה של מטפלת בשעות היום אך בכל זאת קשה לי מאוד הטיפול בהם בגלל האינטנסיביות, שאלתי נוגעת לאופן הטיפול בהם,
    1. האם כדאי להאכיל אותם יחד ואם כן כיצד עושים זאת(לא מניקה) או כל אחד בנפרד כך שיוצא להאכיל בממוצע כל שעה וחצי?
    2. הבת סובלת מאוד מגזים לאורך כל היום מתי זה עובר?
    3. הם ישנים בלילה לידי, במיטה שלי עם מספיק מרחב לכולם (המיטה מספיק גדולה ולמרות כל ההערות בחרתי שזה הכי נוח כרגע) מתי כדאי להעביר אותם למיטת תינוק לבד בחדר שלהם ובכלל מה המלצתכם בעניין ?
    4. אם יש לי אפשרות בחירה בין מטפלת בבית שלי/ מטפלת בבית שלה/ מעון מגיל חצי שנה מה עדיף? (אני מכירה את כולם באותה מידה והם טובים אך המטפלת בבית שלה הכי טובה) האם כדאי לוותר על מטפלת בבית שלי לשם כך או לוותר על הכי טובה רק שתגיע מטפלת הביתה? (עד גיל שנה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עומס רב

סיגל לוי פסיכולוגית קלינית
    24/10/2007

אכן, העומס הוא רב בחודשים הראשונים, בעיקר שיש עוד אח צעיר יחסית בבית שגם זקוק עדין לתשומת לב...
    ככלל, זכרי שאין "תשובות נכונות" ואת יכולה לסמוך יותר על האינטואציה שלך. כל אחת נוהגת אחרת לפי מה שמתאים לאישיותה, לכוחותיה, לתקציבה, למידת העזרה שמקבלת וכו'...
    1. אכן יותר קל להאכיל אותם יחד מבחינת העומס וסביר שהם גם יתרגלו לכך. עם זאת, לא כדאי להיות נוקשה - לא כדאי להעיר תינוק ישן כי אחותו אוכלת וכו'...
    2. בנוגע לגזים, כדאי אולי לשאול בפורום רפואת ילדים
    3. לגבי השינה, זה אמנם מאמץ גדול יותר לקום מהמיטה שלך, אך חשוב ליצור להם פינה משלהם, לכל אחד בנפרד, שיתרגלו אליה, דבר שעוזר להם לבנות את הזהות שלהם כנפרדת זה מזו. אולי בהתחלה יקל עליך אם תשימי 2 עריסות, או מיטה בה ישנו במשותף, עד שתעבירי על אחד למיטה משלו בחדר משותף. יהיה לך גם יותר קל להקנות להם הרגלי שינה במיטות משלהם.
    4. הכי טוב אם היתה לך מטפלת שאת רוצה מאד, בסביבה הטבעית שלהם, בביתם, אך אם אין ברירה, הגורם האנושי, כלומר מי המטפלת, נראה לי הכי משמעותי
    בהצלחה
    ממליצה לך להעזר בכל מי שרק אפשר כדי להקל על העומס...
    סיגל לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו