כיתה א'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיתה א'
    ברכה שנדובר
    11/05/2010

שלום. יש לי תאומים בן ובת בני 6.5 בגן חובה. יש לציין שנולדו בשבוע 30. שניהם עברו "אבחון" קצר של פסיכולוגית כדי לקבוע בשלות לכתה א'. הפסיכולוגית קבעה כי הבן מאד צריך להשאר גם בגלל חוסר בשלות רגשית וגם בגלל קושי שפתי- הוא נמצא בטיפול אצל קלינאית כבר. הבת שלי דווקא יכולה לעלות לא'.
    יש לציין כי הם ילידי אדר! כך שלהשאיר אותם שנה יש השלכות מאד משמעותיות. במיוחד הבת שלי אשר רב חברותיה יעלו והיא תשאר מאחור (אם כי יש לה מספר מועט של חברות קטנות. הבן שלי, על אף הגיל, אני דווקא רואה מקום להשאיר.
    שאלתי היא- הרבה יוצאים נגד ההפרדה, אך האם זה כ"כ גרוע? האם עדיף שיעלו יחד ושם יהיו לדעתי השוואות יותר קשות- תעודה, מעמד חברתי, כאשר הבן אולי ישתרך מאחור. אולי עדיף להפריד ולשדר שכל אחד מקבל את הדרוש שלו- יש לציין כי בני דווקא מעוניין להשאר עוד שנה בגן.
    וכמובן, האם בכלל כדאי להשאיר ילידי אדר?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיתה א'

הוספת תגובה

• תשובה לכתה א'

דניאלה אלי סול
    12/05/2010

הי ברכה,
    אני מודעת לכך שהתלבטות קשה עומדת לפנייך, אך בנוגע לשאלה שלך התשובה היא חד משמעית לא לעלות אחד מהתאומים לכיתה א' ואת השני להשאיר בגן, אלא לעשות את כל המאמצים האפשריים שזה לא יקרה. פשוט ההשלכות שיש לכך שתאום אחד נשאר בגן ואחותו עולה לא' הם מאד קשות. זה מקבע את ההירכיה ביניהם, ויכול מאד לפגוע בדימוי העצמי של התאום שנשאר בגן. אני הייתי מציעה לשקול אפשרות של בדיקה של מסגרת אחרת של כיתה א' שיכולה לתת מענה לצרכים של האח שמתקשה, ואם אין אפשרות אחרת אז עדיף להשאיר את שניהם מכיוון שאם ילדתך תכנס בשלה יותר לכיתה א' עדיף על האופציה של לעלות ילד לא בשל לכיתה א' (וכל ההשלכות הנובעות מכך).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו