מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לידת תאומים- איך להתחיל??אילנה23/08/2010
שלום
רציתי לדעת אם כבר בהתחלה כדאי לקנות או להשכיר 2 עריסות או שכדאי בחודש-חודשיים הראשונים להשתמש בעריסה אחת לשתי תאומות?
אני מאוד מבולבלת ואשמח למעט סדר בבלגן-
הריון ראשון, אני כעת בשבוע 20 נמצאת בשמירת הריון משבוע 14. והרופא הסביר לי שבשבוע 23-24 הוא מכניס אותי לשמירה קפדנית מאוד של שכיבה/ישיבה מרבית היום.
אני תוהה מה לעשות, האם להתחיל להסתובב עכשיו ולבחור מוצרי תינוקות? זה מרגיש לי מאוד מוקדם. מצד שני אני לא יכולה להשאיר הכל לבעלי ולאמא שלי- חשוב לי להיות שותפה בתהליך.
אשמח לקבל הצעות מעשיות שידריכו אותי מאיפה להתחיל בכלל ומתי
כל עצה תתקבל בברכה
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידת תאומים - איך להתחיל??
אדוה דרור24/08/2010מור שלום,
אין ספק כי הריון ולידת תאומים הם סיפור ארוך ומורכב וככל שמתקרבת הלידה הלבטים והחששות עולים, אנסה לעזור לך בכמה דגשים ועצות, אני מניחה שאם את כבר בעיצומו של העניין שמעת על נושא נפרדות התאומים, חשוב להדגיש שאחת המורכבויות בתאומים היא הנפרדות, היכולת של כל אחד ואחת מהם לפתח זהות אישית מגובשת ואינדיבידואלית, קושי זה יכול ליצור מספר מצבים:
-תלות של התאומים זה בזה עם קושי בפיתוח עצמאות
-חוויה עצמית של יחידה אחת- התאומים חווים את עצמם כחלקים בלתי נפרדים של יחידה אחת
-חלוקת תפקידים נוקשה כך שכל תאום הופך להיות בעל תפקיד בלעדי
ביום יום שלנו כהורים הדברים שלכאורה נראים קטנים או פחות הרי גורל הם אלו שמסייעים לפתח ולחזק את הנפרדות וזה מתחיל בעריסה בבגדים, באביזרי התינוקות וממשיך לאלבומי התמונות, לשפת הדיבור (שבלי לשים לב הופכת לזוגית), לגן וכו'...
על כן כמו שאת מבינה אני ממליצה על שתי עריסות מהתחלה זה יסייע לכם כבר מהתחלה לחשוב ולפעול בדרך של חיזוק הנפרדות.
לגבי בחירת המוצרים לתינוקות , הריון תאומים ידוע כהריון עם לידה מוקדמת ואם את נמצאת סיכון
לפי מה שמשתמע מדברי הרופא שלך אני מניחה שכדאי להתארגן , אמנם קצת מוקדם אבל על מנת שתהיי רגועה ותדעי שהכל מטופל כפי שאת רוצה ואוהבת כדאי לפחות להסתכל להכין רשימה מסודרת, לקבל הצעות מחיר ובעלך יכול לסגור את ההזמנה בבוא העת.
שיהיה בהצלחה ובקלות
אדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)