מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאומות מקסימותשירית04/09/2010
בנותיי בנות שנתיים ושלושה חודשיים מתוקות להפליא.
התחלנו את תהליך הגמילה לפני כחודש ומאז היו לכל אחת מהן שתי הצלחות והשאר פספוסים אבל אני לא מתייאשת וממשיכה בניסיונות לגמול אותן לטובתן.
ביתי הראשונה, ילדה חכמה במיוחד, מתוקה, מדברת שוטף אבל מאוד שובבה, ילדת "הדווקא", ממש עושה לי ביה"ס... כל דבר שאני אוסרת עליה לעשות היא עושה (לדוגמה, לא ללחוץ על הכפתורים בדיוידי או לא לכבות ולהדליק את האור בחדר,או לא להוריד את הסדין במיטה היא ממשיכה לעשות וצוחקת צחוק גדול) זה מייאש ומתסכל ובכל פעם שהיא עושה זאת אני שמה אותה בלול להירגע...אבל אחרי 5 דקות היא חוזרת על מעשיה משמע זה לא עובד כלל אלא מרגיע קצת. הילדה במאבקי כוח איתנו ואין לי מושג מהי הדרך הנכונה לנהוג איתה. אני משתדלת לגרום לילדה להרגיש משמעותית היא עוזרת לי להוריד כביסה ולקפל, לארוח שולחן, לצייר, השבוע הכנו עוגה ביחד, הילדה מבלה בפארקים והסביבה הקרובה של הסבים והדודים באמת חמה ותומכת כך שאני לא מבינה מה עליי לעשות על מנת לגרום לה לא לנסות להוכיח לנו שהיא יכולה לעשות את ההיפך ולרתום אותה לשתף פעולה.
לגבי ביתי השנייה, ילדה מדהימה במיוחד! מתוקה וחכמה אף היא, קצת פחות עושה דווקא אבל רגשנית במיוחד ולומדת מאחותה לעשות לנו תרגילים.
השבוע, באחד הערבים אבדו שני המוצצים ולא הייתה לי אפשרות להביא להם מוצץ והם נרדמו ללא מוצץ והם פשוט לא הפסיקו לבכות ממש! בכי ממש היסטרי חצי שעה עד שנרדמו מותשות, כאב לי הלב ממש אבל הרגשתי בפנים שזה לא הגיוני ולא מקובל שזה בגלל המוצץ ואני לא מבינה מה לעשות...
תודה, אשמח לכל עיצה פרקטית שתלמד אותי לנהוג נכון עם בנותיי ,
תודה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירית
אדוה דרור05/09/2010שירית שלום,
נשמע שאת ובעלך עוברים תקופה לא קלה, מדבריך רואים את ההשקעה הרבה שאת משקיעה בילדותייך,אם בעידוד עצמאותן ואם בזמן איכות וזמן לבד איתכם ועם המשפחה המורחבת, את מתארת פעילויות רבות שאת עושה איתן , ובאמת נשמע שאת כל כולך איתן, ולמרות כל זאת ואולי דווקא בגלל זה את מרגישה מאוד מתוסכלת לאור התנהגותן בזמן האחרון.
ציינת שבנותייך הן בנות שנתיים ושלושה חודשים זהו בדיוק הגיל שבו מתחילות התופעות שאת מתארת , כלומר זהו שלב התפתחותי נורמאלי, בשפה המקצועית הוא נקרא
"גיל שנתיים הנורא" (terrible two) . מה שבעצם קורה בגיל הזה הוא שהפעוט מתחיל תהליך של נפרדות וייחודיות. ילדותייך כבר הולכות בכוחות עצמן, יכולת התקשורת שלהן גבוהה והן בעצם מתחילות תהליך של יצירת ההבחנה בינן לבינך . מן הסתם תשמעי הרבה "אני לבד" "לא רוצה" ומקרים דומים למקרה של ילדתך שמכבה את האור ועושה "ההיפך" ממה שאת מבקשת. למעשה מה שהיא רוצה להגיד לך זה אני כאן, אני כבר פחות התינוקת שהיא חלק בלתי נפרד ממך ויותר ילדה בפני עצמי שיכולה ללכת לבד ויכולה להחליט מה היא רוצה ומה לא.
מה שחשוב להקפיד בשלב זה הוא:
1)שהגבולות יהיו ברורים, לא לוותר על הגבולות, להחליט בשיתוף עם בעלך מה הם הגבולות החשובים לכם ועליהם להתעקש ובדברים אחרים לצמצם כדי להקטין את נקודות החיכוך והתסכול, כך לדוגמא את יכולה להחליט שהורדת סדין מהמיטה פחות משמעותי מבחינתך אבל משחק בחשמל זה קו אדום.
2)לא להיכנע להתקפי הזעם שהם חלק בלתי נפרד משלב זה, אלא להישאר איתנים, להרגיע את הילדה באמצעות חיבוק או שטיפת הפנים , להציע לה להירגע עם דובי/מוצץ במקום אהוב ובעיקר
לאפשר לה להרגיש את הכעס ולהגיד לה שאת "מבינה שהיא עצובה/כועסת כי זה לא נעים שאת מאוד רוצה... ולא מקבלת"
3)לזכור - זה לא נגדך אלא זה בעדה
4)ממליצה לך על ספר מצוין שנותן המון טכניקות להשגת שיתוף פעולה מהילדים במיוחד בגיל הרך "איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ואיך להקשיב שהילדים ידברו"
שנה טובה
אדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)