שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שרה
    10/11/2010

שלום, לפני כחודשיים נולדו לי תאומים פגים, הבת השתחררה מהפגיה לפני חודש וחצי בריאה, לאחרונה היא פולטת הרבה אחרי הארוחות (לא בכל ארוחה) מה אני צריכה לעשות? הבן בשתחרר מהפגיה לפני כ-3 שבועות ומאז הוא סובל מצינון ונזלת וזה מקשה עליו לנשום בעיקר בשעות האוכלת, הרופא המליץ לקנות אוטריוויני (שפריצר של מי מלח לתינוקות) האם הנ"ל מספיק או שיש דרך נוספת לעזור לילד?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

אדוה דרור
    10/11/2010

שרה שלום,
    ראשית המון מזל טוב ודרך צלחה,
    לגבי בתך והפליטות, פליטה אצל תינוקות היא דבר טבעי ומקובל, יש כאלו שפולטים מעט ויש כאלו שפולטים הרבה, אחד הדברים שכדאי לשים לב אליהם הוא לא לטלטל אותה יותר מדי אחרי האוכל. במידה והיא עולה יפה במשקל אין מה לדאוג לגבי הפליטות במידה ויש בעיה של עלייה במשקל רצוי להיוועץ באחות טיפת חלב ובמידת הצורך ברופא ילדים.
    לגבי בנך ישנן כל מיני אופציות ברפואה האלטרנטיבית לטיפול בצינון ונזלת אולם היות ומדובר בפג וכיוון שאני אינני אשת מקצוע מתחום בריאות הילד ופורום זה מתמקד בייעוץ בנושאי הורות, כדאי שתתייעצי עם רופא לפני השימוש בכל תכשיר כזה. אפשר לשים אדים בחדר וישנן גם כמוסות עם שמן שפותחים ומטפטפים על פינת המיטה ניתן לרכוש בכל בית מרקחת שוב בייעוץ הרופא.
    עיסוי תינוקות מאוד יכול לעזור במקרים של נזלת וקשיי נשימה.
    בהצלחה
    אדוה דרור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לגבי פליטות

ליאת לוי
    12/11/2010

כפי שאדוה כבר כתבה, פליטות הן תופעה טבעית ( בדרך כלל). אך אם הן נראות לך מוגזמות, הן מבחינת התדירות והן מבחינת הכמויות ( הייתי מנהלת רישום של כמה ימים- על מנת לעקוב אחר הנושא), הייתי, בכל זאת, מתייעצת עם אחות טיפת חלב או רופא ילדים, מאחר ויש תופעה שנקראת ריפלוקס, שיכולה להתבטא גם בפליטות מרובות, ואם התינוקת סובלת ממנה- כדאי לדעת ולטפל ( אין מה להיבהל זה לא תופעה מסוכנת- אך היא מטרידה מאוד, ויש מה לעשות בנידון...)
    בהצלחה,
    שבת שלום,
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו