מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך לספר לילדה בת 6 שלאמא יש תאומותשרון11/01/2011
היי....
אני בשבוע 20 עם הריון תאומות.
אף אחד חוץ מהמשפחה שלי לא יודע שיש לי שניים בבטן
יש לי מספר שאלות אודה לכן על תשובה מקצועית מניסיונכם.
1.האם אני מחוייבת לספר לבוס שלי על תאומים? הוא יודע רק על הריון.?
2. מתי כדאי לספר לחברים ולסביבה שלי שיש שניים בבטן?
3. השאלה הכי חשובה: הבת שלי בת 6 וחצי יודעת שיש תינוקת בבטן ולא יודעת שיש שניים.
מתי מספרים ? איך מספרים? איזה תגובות עלולות להיות והשלכות? האם צריך לחכות לסוף ההריון כדי לספר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לספר לילדה בת 6 שלאמא יש תאומות - תגובה
אדוה דרור16/01/2011שרון שלום,
סליחה על התגובה המאוחרת כמו כולם בימים אלה השפעת הכריעה.
ראשית שיהיה במזל טוב , מדברייך נשמע שאת מאוד חוששת מתגובות הסביבה
הקרובה להריון, אשמח אם תרחיבי קצת על חשש זה על מנת שאוכל לעזור יותר טוב.
בעקרון אני כשהייתי בהריון תאומים, סיפרתי לכולם כולל הבוס ולא הייתה שום בעיה
אבל כמובן שזה תלוי אנשים ונסיבות בכל מקרה למיטב ידיעתי אין שום חוק המחייב
אותך למסור למקום העבודה שלך את כל הפרטים הרפואיים לגבי ההיריון אלא רק ליידע שאת בהריון, כך שאת לא חייבת.
כמובן שאינני מכירה את התמונה אבל הייתי ממליצה לך לשקול את הנושא בסופו של דבר הריון זה דבר משמח וחיובי ואני בטוחה שכולם ישתתפו בשמחתך על אף היותה מאתגרת. בנוסף, גידול תאומים הוא משימה מאתגרת כמו שציינתי ומאוד חשובה התמיכה של הסביבה הקרובה כך שככל שתשתפי אותם מוקדם יותר הם יוכלו להיות לצידך בשעת הצורך.
לגבי ילדתך בת השש אם היא כבר יודעת על ההריון חשוב מאוד לשתף אותה בכך שזהו הריון תאומים כבר עכשיו, ילדה בת 6 היא בוגרת מספיק בשביל להבין וחשוב שתהיה שותפה כבר מעכשיו לשינוי שהולך להיכנס לחייה , את יכולה להיעזר בספר ילדים על לידת תאומים (לא זוכרת כרגע את השם אבל תתייעצי בחנות ספרים, אנסה לחפש ולשלוח לך שמות), חשוב מאוד לא לדחות את זה אלא לשבת איתה בהקדם ולספר לה. אפשר לשוחח איתה להסביר לה שלא הייתם בטוחים עד עכשיו אולם עכשיו אתם יודעים בוודאות שמדובר בתאומים , לשאול אותה מה היא חושבת על זה, איך היא מרגישה וכמובן להיערך לכך שתהיה לכם עזרה כל שהיא בחודשים הראשונים על מנת שתוכלו להקדיש זמן גם לה.
אני בחודשים הראשונים הייתי עם התאומות בבוקר ואחה"צ הבאתי נערה שהצטרפה אלי כך שיכלתי להתפנות להיות עם בתי הגדולה שהייתה אז בת 3 זה היה מועיל וחשוב עבור כולנו.
אשמח לעזור אם יש לך עוד שאלות וחששות
אדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)