מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מאוד חשובהקרן13/12/2007
שלום,
יש לי תאומים בני 4 ו- 3 חודשים ונמצאים ביחד בגן טרום חובה. תאום אחד מאוד בוגר ובשל למעבר לגן חובה (חט"צ) ואילו התאום השני אינו בשל, ילדותי ועם בעיות רגשיות. אני מתלבטת האם להעלותתאום לגן חובה ואת השני להשאיר בגן טרום חובה, האם להעלות את שניהם לגן חובה כדי לא ליצור "אפליה" או בעיה רגשית גדולה יותר ממה שיש עד כה, האם להשאיר את שניהם בגן טרום חובה ולגרום "לתסכול" לתאום "הבוגר". אני ממש מתלבטת ומאוד אשמח לקבל תשובה בנושא.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יצירת פערים
סיגל לוי13/12/2007קרן שלום
אני מבינה שילדיך הם ילידי ספטמבר, כך שהם יחסית מהקטנים בשכבה
את מתארת מצב שכיח בו לכל תאום יש את קצב ההתפתחות שלו
מצד אחד, חשוב לתת לכל אחד את הגירוי המתאים לו
מצד שני, כדאי מאד לא ליצור פערים שיפרו ביניהם את האפשרות להתאזן כך שאחד תמיד יהיה החזק והגדול והשני הקטן והחלש. יש מקום להתייחסות שונה כשמאתרים שהאחד הוא ילד חינוך מיוחד והשני לא, ואז במילא יש לו צרכים מיוחדים והוא לא ילמד באותה מסגרת עם אחיו.
אם אין בעיית חינוך מיוחד, ילדיך עדין צעירים וצריך לתת להם הזדמנות קודם כל להפרד, אחר כך להבשיל
חטיבה צעירה היא די מחייבת. היא קצת כמו בית ספר. זו תהיה מטלה לא פשוטה גם להפרד לראשונה מאחיו וגם להיות באוירת בית ספר. עבור האח הלא בשל, ברור שחטיבה צעירה לא מתאימה עדין.
בכל מקרה בשל גילם, יתכן שיהיו שנתיים בגן חובה. במקרה שיש שני גני חובה טובים, יש אולי אפשרות שהאחד יעלה לגן חובה כבר בשנה הבאה, ויהיה בו שנתיים, והשני ידביק את הקצב בשנה הבאה. בדרך כלל, ממליצים לשהות שנתיים בגן חובה ולא שנה נוספת בטרום חובה.
במקרה שתשובה כללית כזו אינה מספקת, כדאי לפנות ליעוץ ספציפי בשאלה, שמתייחס ישירות למצב של כל אחד מהתאומים
מקוה שעזרתי
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)