מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאומים בני שנה וחודשקארין05/02/2011
שלום יש לי תאומים בנים בני שנה וחודש. בשבוע האחרון אחד ממשיך למשוך את השיער של השני ואילו השני ממשיך כל הזמן לנשוך את הראשון. ניסיתי להפריד ביניהם כדי שלא יכאיבו אחד לשני ולהחזיק את היד של הראשון וללטף את השני כך שירגיש באחווה ולהסביר שהם אחים וכולי אבל כלום לא עוזר. אני אובדת עצות איך אפשר בגיל הזה למנוע התנהגות זו??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים בני שנה וחודש - תגובה
אדוה דרור10/02/2011קארין שלום,
ברוכה הבאה למשפחה, אחד השלבים המאתגרים ביותר הוא המריבות
בין התאומים ומריבות בין אחים בכלל. אצלי התאומות שלי החלו במריבות
כבר בגיל 8 חודשים הן היו מושכות אחת לשנייה את המוצץ מהפה כשטיילנו
עם העגלה....
מריבות בין תאומים הן דבר שכיח מאוד ועוצמתי פי כמה ממריבות בין אחים רגילים היות והתאומים למעשה, נמצאים בתחרות על הכל כבר מבראשית. המריבות מבטאות את הקנאה שלהם והתחרות ביניהם על תשומת הלב של ההורים, על החברים, הצעצועים וכל דבר בחייהם. אכן לא קל ולא פשוט להתמודד עם המריבות האלה במיוחד כשהן מתחילות בגיל כל כך צעיר אולם חשוב לדעת שהמריבות האלה משמעותיות מאוד לפיתוח הנפרדות של התאומים (את יכולה למצוא בפורום בתגובות קודמות שלי הסבר מפורט על נושא הנפרדות בתאומים). יש כמובן לשים לב מצד אחד, לכך שהמריבות לא הופכות להיות דפוס הקשר היחידי ביניהם ולא מקצינות יתר על המידה ומצד שני חשוב שלא ייווצר מצב שאין מריבות בכלל מכיוון שעצם היכולת שלהם לבטא כעס אחד כלפי השני מסייעת להם ליצור את האני הפרטי שלהם ולא לחוות את עצמם כיחידה אחת.
כהורים לתאומים חשוב שנהיה ערים לחשיבות של ביטוי הרגשות האלו.
אז מה עושים כשזה קורה?
1. לא נבהלים מהמריבות זה חשוב ובריא למערכת היחסים ביניהם
2. גבולות - צריך מראש להחליט על הגבולות שלכם, אפשר לתת למריבה להתרחש כל עוד היא לא הופכת לפיזית ואלימה מאוד. בגיל של התאומים שלך ניתן להפסיק את המריבה על ידי שימת גבול פיזי , כלומר להפריד ביניהם באמצעות "הפרדת כוחות"
3. הימנעו מחלוקת תפקידים קבועה - אל תמהרו להפוך את האחד לרע ואת השני לטוב
4. הימנעו מהשוואות - השוואות ותחרויות מעודדות קנאה ומריבות , כשיש תאומים אנו ממהרים להשוואות ביניהם באופן טבעי כדאי להיות מודעים לנטייה הזו ולנסות כמה שפחות לערוך השוואות ותחרויות (כמו מי ראשון במקלחת...)
5. זמן לבד - הקפידו על זמן בילוי נפרד לכל אחד מהתאומים אם זה איתכם או עם הסבא וסבתא או עם חברים.
6. לנשום עמוק- לגדל תאומים לא קל אולם רגעי הקסם בהם הם מתחבקים על המיטה או ממציאים איזה ריקוד משוגע או מעוללים איזה תעלול שווים כמעט הכל
שיהיה סוף שבוע נעים
אדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
קארין21/02/2011תודה רבה על התשובה המפורטת זהו באמת עולם מאתגר במיוחד..
אני ובעלי כן משתדלים לפתח אישיות נפרדת לכל ילד וזה מה שאנו תמיד דורשים מהסביבה הקרובה אבל עניין משיכת השיער עדיין מציק לי כי זה מצד אחד מאוד מכאיב לתינוק ומצד שני, אם אני מתייחסת לתינוק המושך, אז הוא מקבל ממני ומאחרים הרבה תשומת לב וכך הוא חוזר למשוך שוב ושוב.
יש לציין שאני מעניקה להם הרבה תשומת לב ומשתדלת לתת לכל אחד זמן איכותי לבדו , כך שאני לא מרגישה שהמניע למשיכה הוא צורך בתשומת לב.
אם אני מתעלמת, אני גורמת לסבל של תינוק אחד, ואם אני מתייחסת, אני מעודדת תינוק אחר להמשיך למשוך בשיער.
מה עושים??
מודה לכן מקרב לב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)