מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להקשיב לאמאמה עושים11/02/2011
שלום רב
אני אמא לתאומים מדהימים בני שנתיים וארבעה כשאני מוציאה אותם מהגן ומנסה להוביל אותם לאוטו שנמצא רחוק יחסית הם בורחים לי לכל מיני כיוונים צוחקים ומשפיעים אחד על השני ומתעסקים בדברים אחרים לוא נשמעים לי הרבה פעמים אני בוחרת לבוא עם העגלה ו"להעמיס אותם" אבל זה לא פתרון וגם לא הכי נעים להם ולי היות שהם גדולים ונעים לטייל מעט עם הבימבות או ברגל בשביל כמו כולם ... בהרבה מקרים אני פשוט לוקחת נשימה ויודעת שיקח לנו המון זמן להגיע לאוטו אבל יש גם מקרים יוצאי דופן שבהם אני לא מצליחה כלל וצריכה להרים אחד מהם עד לאוטו ולהשאיר אחד לבד בשביל ולחזור לקחת אותו אח"כ אחרת לא נגיע הביתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להקשיב לאמא - תגובה
אדוה דרור13/02/2011שלום לך,
התיאור שלך החזיר אותי אחורה כמה שנים לימים בהם גם אני מצאתי את עצמי
רצה אחריהן ומנסה לאסוף אותן הביתה מהגן או מחברה....
אחוות התאומים ואיחוד הכוחות מול ההורים הם אחד המאפיינים המרכזיים של התאומות והתמודדות כהורים לתאומים.
התאומים שלך נמצאים בגיל בו מתחילה ומתעצמת בדיקת הגבולות בשפה המקצועית זה נקרא "גיל שנתיים הנורא" זה הגיל בו לפעוט יש כבר יכולות מוטוריות המאפשרות לו עצמאות והוא מרגיש שהוא יכול לעשות הרבה דברים לבד, זהו גיל בו מתחיל תהליך הנפרדות, נפרדות מהתלות וסימביוזה עם האם ובחינת הגבולות היא האמצעי לכך, להראות שהנה אני קיים, יש לי רצון ויש לי יכולת לעשות דברים שאני רוצה.
ילד יחיד כאשר הוא נמצא במצב של בחינת גבולות מול הוריו ילך עד גבול מסוים כי הוא מאוד חרד לכך שההורה יכעס עליו, לא יאהב אותו, אצל תאומים הדבר שונה כיוון שיש להם האחד את השני כך שתמיד גם אם ההורים כועסים עדיין המצב לא כל כך מפחיד ובודד כי יש לי את האח התאום שלי ולכן ההתמודדות עם נושא הגבולות היא מורכבת ומאתגרת פי כמה ולאט לאט תגלי עוד ועוד תופעות של יחד כנגדכם ההורים.
מה עושים?
1. גבולות - מבררים לעצמי מה הכי חשוב לי מבחינת הגבולות אם אני יכולה לוותר על הליכה מתוזמנת הביתה ולהפוך את ההליכה למשהו חופשי ונחמד כמו שאמרת לקחת אוויר, אז להחליט מראש שככה זה יהיה מעתה. במקומות שאני לא יכולה לוותר אין מנוס מלפעמים לקחת אחד ולחזור לאחר, ככה גם אני עשיתי , בגיל הזה גבולות הם הרבה פעמים גם על ידי יצירה פיזית שלהם כמו הרחקה של חפצים, שימוש בעגלה שתיארת וכדומה. וכמובן לבחור סנקציות וליידע אותם על הסנקציה הצפויה.
2. הכנה מראש - כשאת יודעת מראש באילו מקרים הם חוברים יחד ומתריסים על הגבולות את יכולה להיות מוכנה ולהתמודד יותר טוב עם המצב
3. נפרדות - הקפידי על עידוד הנפרדות שלהם, לקרוא להם בשמותיהם ולא "בואו" "אתם" "מה קורה איתכם" אלא פנייה אישית לכל אחד בשמו, הקפידי על זמן נפרד לכל אחד מהם, בגדים שונים, צעצועים אישיים וכדמ'
4. נפרדות בשעת המשבר - אני חוזרת כאן כדאי להדגיש בשעת התעלול הקפידי לפנות לכל אחד מהם בשמו וליצור קשר עין זה מסייע לנטרל את תחושת הכח מהיחד ומחזיר אותם לסיטואציה של אני מול אמא ולא אנחנו מול אמא.
בהצלחה ושבוע טוב
אדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עם חיבוק ענק
יחד ולחוד20/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)