מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חששותאור17/12/2007
אני בהריון עם תאומים (בת ובן). התקופה הזאת היא שיא ההתרגשות והפחד של חיי. חוץ מזה שאני לא יודעת מה יוליד יום מבחינה בריאותית וחוץ מכל הסכנות שהריון ולידה כאלו מביאים עימם, אני ממש לא יודעת מה אעשה ביום שאחרי. יש לי בן בן 4, שגם לו בטח הכל יהיה קשה ומוזר. הייתי רוצה לשמוע ממי שעברו כאן דברים כאלו - למה אני צריכה לחכות ומה צפוי לי? מישהי יכוה להרגיע אותי קצת ולדבר אתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ודאות
סיגל לוי17/12/2007הי אור
החששות הם טבעיים לגמרי למצבך
את כבר יודעת מה זה לגדל ילד אבל לא שניים בבת אחת
אף אחד לא באמת יודע מה זה עד שהוא שם
אבל
אפשר לשאול, לקרוא לברר לשמוע לשתף בחששות
יש גם פורמים של הריון תאומים ושל אמהות לתאומים ואפשר לשאול לחלוק להתייעץ להקשיב
ההריון הוא מסע הסתגלות ואת נמצאת בתוכו
אם יש חששות ברורים שאינם מקבלים מענה, את יכולה גם לקבוע פגישת התייעצות אישית או ללכת לסדנה אצל מי שמתמחה בנושא
הריון בריא ושליו
סיגל לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידת תאומים
פני25/12/2007אני אמא לתאומים בנים בני 5.5 שנים ובת בת 9.
כשילדתי את הבנים שלי, ביתי הייתה בת 4 בדיוק כמו שקורה אצלך.
אתן לך קודם עיצה לגבי הבן של בן ה- 4. אני לא יודעת באיזה חודש את, אבל את ביתי שיתפתי בכל ההריון, לקחתי אותה איתי לטיפת חלב, לבדיקת אולטרסאונט ונתתי לה להרגיש שותפה מלאה לכל התהליך, גם בבחירת השמות. כל הזמן נתתי לה להרגיש קרובה אלי. כשהבנים נולדו (נולדו פגים ואחד היה חודש בפגיה והשני חודשיים) היא קיבלה אותם באהבה גדולה, בשמחה ענקית וכל הזמן אמרה - "איזה כיף שיש לי אחים ואני לא לבד".
גם כשהם נולדו עם כל הקושי, נתתי לה להרגיש שותפה ולתת לה את הזמן איכות שלה למרות שלא יכולתי להיענות לה מייד כמו לפני שהם נולדו.
לגבי טיפול בשתי תינוקות - אני לא יספר לך סיפור ורוד עכשיו, לטפל בתינוק אחד זה לא כמו בשניים. אני יגיד לך משפט ושחברה טובה שלי אמרה לי שהיא בעצמה תאומה ולה יש תאומות. "הקושי לא עובר, הוא רק משתנה". לטפל בשניים זו עבודה קשה מאוד אבל האושר הוא כפול פי שניים.
היום הבנים שלי בני 5.5, שנה הבאה בכיתה א' ואני מסתכלת לאחור וחושבת איך הזמן טס.
היום יותר קל כי הם יותר עצמאיים אבל יש דברים שהיה איתם יותר קל כשהיו קטנים.
בקיצור, עבודה לא קלה מחכה לך אבל גם אושר גדול. ובמידה ואת יכולה להיעזר בבני משפחה תיעזרי בהם זה מאוד חשוב.
מאחלת לך לידה קלה ואושר גדול עם הרחבת המשפחה.
במידה ויש עוד משהו שאת רוצה לישאול - זה האי-מיל שלי - [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)