יום ולילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יום ולילה
    מורן
    21/02/2011

שלום
    התאומות שלי בנות שלושה חודשים כרונולוגי. פגות שנולדו בשבוע 33 כיום שוקלות 4.150 ו 3.800
    עברנו חודשיים קשים עם גזים בלילות. בתקופה האחרונה הגזים פוחתים אך עדיין אנחנו לא עוצמים עין כל הלילה. גם שהן רגועות בלילה, ללא גזים, הן מאוד ערניות, בוכות מידי פעם , המוצץ נופל מהפה כל כמה דקות והן "קוראות לעזרה". בסביבות השעה 8-9 בבוקר באופן קבוע הבנות נרדמות למשך 3-7 שעות, קמות לאכול וממשיכות מייד לישון.

נראה כאילו היום והלילה התהפכו. כולם אומרים לי שבגיל הזה אין כזה דבר, אך באופן קבוע הן ישנות ביום וערות בלילה.

ניסיתי לעורר אותן במשך היום על ידי שירים, צעצועים ומקלחת, אך הן חוזרות מייד לישון.
    מה אתן ממליצות לעשות? אני לא עומדת יותר בלילות האלה...
    האם בגיל הזה התהפכו היום והלילה?

תודה, מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יום ולילה

הוספת תגובה

• יום ולילה - תגובה

אדוה דרור
    23/02/2011

מורן שלום,

נשמע מדברייך שאת ממש מותשת ועוברת תקופה לא קלה,
    להסתגל לתינוק חדש זה מאוד קשה ולשתיים זה קשה פי כמה וכמה.

באופן כללי תינוקות בני שלושה חודשים כבר מתרגלים לסדר יום, אולם יש תמיד מספר גורמים שחשוב לקחת בחשבון והם: הקפדת ההורים על סדר היום, תזונת התינוק (אם מניקים תזונת האם וכמות מספקת של חלב), הטמפרמנט של הילד (יש ילדים שיותר קל להם להסתגל , יש תינוקות שיותר קשה להם הם בוכים יותר, קשה להרגיע אותם וקשה להם להירדם) ואצלך כמובן מן הסתם לפגות יכולה להיות השפעה על זה.

בנושא הפגות לצערי אינני בקיאה ואין באפשרות לייעץ אולם הייתי ממליצה לך לפנות לפורום פגות הנמצא בפורטל זה וכן להתייעץ עם הרופא המטפל או האחות המלווה מטיפת חלב.

קשה בילדים ראשונים שלא לשמוע את כל המלצות הסביבה והקביעות והתאוריות של כולם וזה אחד המקומות שמביאים אותנו כאמהות לתסכולים, שמקורם במחשבות על למה הילד שלי שונה, אבל חשוב לזכור כל ילד הוא שונה ומיוחד וכל אמא ואבא הם שונים ומיוחדים ולכן כדאי להפחית בהשוואות ובהתייחסות לכללים כאלה ואחרים שהסביבה מנדבת לך האמא הטרייה בשמחה ולעיתים קצת בהגזמה.

נחזור לעניין השינה כיוון שיש מספר מרכיבים שניתן לבדוק בהמשך למה שתיארת,
    הנה מספר שאלות שיסייעו לך לבחון את התמונה :

1)מה כוונתך בערניות? אנא פרטי

2)כמה פעמים בלילה הן אוכלות? האם את מיניקה? אצלי הנקתי עד גיל חודש וחצי ואח"כ הן נהיו חסרות מנוחה ורצו לינוק כל הזמן כי האוכל לא הספיק להן ואז שילבתי בקבוק עד גיל שלושה חודשים שם הפסקתי לגמרי להניק

3) תיארת את נושא המוצץ שמאלץ אותך לקום כל הזמן ולהחזיר להן אותו, האם ניסית להתעלם המוצץ? מה יקרה אם תתעכבי קצת ולא תיגשי כל רגע להחזיר אותו? בדקי את עצמך האם את קמה באמת כשצריך? או האם את קמה לכל "ציוץ"?

4) האם הן מתעוררות באותן זמנים? מניסיון אצלי בחצי שנה הראשונה כל אחת התעוררה פחות או יותר אחרי אחותה וכל אחת התעוררה לפחות פעמיים בלילה כך שאם מסכמים את זה יוצא שלא נשאר כמעט זמן לישון....

לסיכום, להיות הורים לתאומים זה אתגר לא פשוט, אחד המאפיינים המרכזיים של הורות לתאומים הוא שכל מה שמתרחש בהורות לילד אחד מתרחש יותר מכפליים, כך שמחסור בשינה אצל ההורה המטפל האופייני מאוד בשנת החיים הראשונה של התינוק יכול להיות משמעותי עוד יותר כשמדובר בתאומים, כך גם לגבי מריבות בין אחים ועוד..

אשמח לשמוע ממך ולהמשיך את הדיון בפורום,
    מאחלת לך שינה טובה

אדוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו