מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תודה רבה. נבדוק.
מיכל10/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרוצצות לפני השינהמיכל04/03/2011
שלום רב
אני אמא חד הורית לתאומים מקסימים בני שנתיים וחצי. עד היום, המעבר לשינה היה קל ופשוט. הכנסתי את הילדים למיטה, "לילה טוב" ובזה הסתיים הסיפור. בתקופה האחרונה כאשר אני משכיבה אותם לישון מתחילה מסיבה. הם יורדים מהמיטה בקלילות רבה (מיטת תינוק), רצים בבית צוחקים ומשתוללים. אני מחזירה כל ילד למיטה בנפרד ולפני שאני מספיקה להכניס את השני, הראשון כבר בחוץ. הם משוחחים ביניהם ומעודדים אחד את השני. התחושה היא שהם שניים ובידיהם הרבה מאד כח כנגדי. חלק מהמשחק הוא לתזז את אמא, זה מאד מצחיק אותם.
גם אם אני בוחרת להשכיב אותם לישון בזמן נפרד, הם לא מוכנים וקוראים אחד לשני ומתחילה החגיגה. אני מנסה בכל מיני שיטות ואתמול, התייאשתי מהמרדף ונחתי להם לעשות כרצונם תוך הבהרה מאד ברורה שאמא כועסת עליהם (שאותה הם הבינו בברור משום שכל פעם אחד מהם בא לחבק ולנשק אותי כנסיון לרצות).
לבסוף, הם פשוט נשכבו על הספה בסלון ונרדמו.
אשמח לעצות ופתרונות "קסם".
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרוצצות לפני השינה - תגובה
אדוה דרור08/03/2011מיכל שלום,
נשמע שהתחלת לגלות את "הכח" המייחד את התאומים, אכן אחד הדברים המאתגרים ביותר לנו כהורים לתאומים הוא התמודדות מול "היחד" שלהם וכשזה מגיע לשעת השינה
זה בכלל מתיש ומתסכל.
לצערי אין פתרונות "קסם" וכהורים במיוחד בעידן הזה תפקידנו מאתגר ומורכב.
ראשית בדקי עם עצמך מה הוא "טקס" השינה בביתך, איך מתארגנים לשינה, האם יש שעת שקט, עם סיפור או שיש משחק והשתוללות ואח"כ הולכים לישון?
באופן כללי מומלץ שהשעה לפני השינה תהיה שעת רוגע , שתהיה ירידה באנרגיות ולא שעת משחק אקטיבי המעלה את האדרנלין.
שנית בעת משבר חשוב להקפיד ליצור את ההפרדה בין התאומים מבחינת אופן הדיבור והפנייה אליהם, הכוונה היא שכהורים לתאומים הרבה פעמים אנחנו לא שמים לב ומדברים אליהם בלשון זוגית "תפסיקו" "מה אתם עושים" "תיכנסו למיטה מיד" , שימוש בפנייה זוגית אליהם רק מעצים את ה"יחד" שלהם נגדך ורק מחזק את התסכול כיוון שהם בעצם לא שומעים אותך, הם נמצאים בתוך היחד שלהם שמעניק להם תחושת אחווה.
הייתי ממליצה לתרגל פנייה אישית לכל אחד מהם בשעת ההשתוללות עם קשר עיניים על מנת שהוא יבין שעכשיו אמא מדברת אליו.
מניסיון עם התאומות שלי הפנייה הישירה לכל אחת בנפרד מחזירה אותם למקום של אני מול אמא ולא אנחנו מול אמא.
לא הייתי ממליצה להפריד את שעות השינה זה לא נראה לי ישים במיוחד שאת לבד ואין מי שיעסיק את התאום השני.
את מוזמנת לדפדף בפורום ולקרוא בנושא גבולות לתאומים מתשובות שענינו בעבר
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מידע
מיכל08/03/2011תודה רבה על התגובה.
כאשת חינוך אני יודעת שאין פתרונות "קסם". יחד עם זאת, את כל ההמלצות שכתבת, אני מיישמת כבר הרבה זמן. לרוב אני מתייחסת לכל אחד מהם בנפרד, בעיקר אני משתדלת יותר כאשר אני כועסת עליהם/ משבחת אותם, וזאת בכדי לייחד כל אחד מהם.
לפני השינה ישנו סדר השכבה קבוע הכולל: אמבטיה, קלטת+בקבוק חלב ולמיטה.
אני מעדיפה את קלטת על פני ספר משום שהיא מרגיעה אותם הכי טוב. בספרים הם מתעניינים לכמה דקות ואז הם מתחילים לחפש עיסוקים אחרים= השתובבות.
האם יש לכן המלצות ספציפיות בנוגע לשינה שאפשר לנסות כגון: להתעלם מההשתובבות עד שהם יתעייפו בעצמם / להחזירם למיטה בכל פעם שהם יוצאים גם אם זה כרוך בהחזרה אינסופית. אשמח לשמוע אם יש לכן רעיונות נוספים מתוך הנסיון שלכן.
תודה רבה, מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מידע - תגובה
ליאת לוי10/03/2011מיכל שלום,
בגדול ישנן כמה גישות עיקריות להשכבת הפעוט, עם כל מיני וריאציות באמצע. לפני שאת מאמצת את אחת הגישות, קחי בחשבון שתקופת ההסתגלות לא תהיה פשוטה, בייחוד לאור העובדה שהם שניים. אך בדרך כלל נחישות ועקביות בנוגע לגישה שבחרת מוכיחה את עצמה:
1. מגע וקירבה עד להירדמות- בגישה זו את מסייעת להם להירדם ע"י מגע וקירבה. את יכולה לשבת ליד מיטתם, לחבק אותם, ללטף אותם או לשכב לידם ( במקרה של מיטת תינוק זה קצת יותר בעייתי, אם כי ברגע שהם עוברים למיטה פתוחה אפשר להצמיד את המיטות ולשכב בינהם).
2. שהייה בחדר הפעוט- ללא מגע, דיבור או קשר עין. את נוכחת אך לא צמודה אליהם, ובכך מאפשרת להם להירדם לבד. את יכולה לשכב על מזרן לצד מיטתם, או בכיסא ליד מיטתם. עד שיירדמו. בשיטת הכיסא, את לאט לאט מרחיקה את הכיסא, עד למצב בו הם לא ממש רואים אותך- אך יכולים לחוש בנוכחותך.
3. שיטת הרם הורד- בכל פעם שהילד יוצא מהמיטה מחזירים אותו, אומרים לילה טוב, ויוצאים מהחדר. חוזרים ברגע שהוא מתחיל לצאת מהמיטה או כשהוא בוכה.
שיטת החמש דקות, ושיטת הבכי הרצוף הם עוד שתי שיטות- אך מאחר והבעיה שלך היא לא הבכי שלהם, אלא שהם יוצאים ממיטתם, לא נראה לי רלוונטי לפרט עליהן כאן ( מה גם שהדעות גבי השימוש בהם חלוקות מאוד!
שיהיה בהצלחה,
נשמח לשמוע מה עבד בשבילך...
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)