מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להפריד מגיל שלוש בעד ונגדיחד ולחוד31/03/2011
פגשתי יועץ התפתחותי שהסביר לי את הבעיתיות שחווים תאומים :
שתמיד בכל משימה 20% מהמוח שלהם עסוק בהיכן אח שלי ומה הוא עושה .
שיצירת קשרים חברתיים מוזנחת בגלל שיש לי את אחי .
שתמיד אחד יעקב התפתחות או יזרז התפתחות כדי לשמור על שיויון התפתחותי .
ושכל אחד מהם עלול לזנוח תחומים שהוא אוהב או טוב בהם כי אחיו לא אוהב או לא טוב בהם .
המשמעות של ההסבר הזה מובילה אותי להחלטה חד משמעית להפריד ביניהם . הם מכורים אחד לשני תמיד בדאגה אחד מלשני פשוט מכורים אחד לשני באהבה עמוקה בלתי ניתנת להסבר ! גם מה שאמרתי עכשיו שוב מוביל אותי להחלטה להפריד ביניהם ולאפשר להם לחוות את העולם כל אחד בדרכו... אבל.. אני לא יודעת אולי זה טוב בעצם הם מדהימים וכן מפגינים אופי שונה והתנהגות שונה ובבית ההתיחסות אליהם היא לכשני אנשים שונים לגמרי בקיצור מה שאני מחפשת זה סטטיסטיקות או מחקרים שמראים מה קרה לאלו שהופרדו לפי גילאים שונים ז"א מה הגיל האידיאלי להפרדה והאם הפרדה היא בכלל הכרח לטובתם ואולי הביחד עדיף ... תודה מראש
לא ציינתי הם תאומים זהים כרגע בני שנתיים וחמש והדילמה היא לגבי שנת הלימודים הבאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעכב
יחד ולחוד31/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהפריד מגיל שלוש בעד ונגד - תגובה
אדוה דרור03/04/2011שלום לך,
לגבי הפרדת התאומים תוכלי למצוא בפורום תשובות רבות בנושא, מבחינתי
התשובה היא להפריד חד משמעית, כל מה שתיארת בשאלתך לגבי הקשר והתקשורת בין התאומים נכון ובמיוחד בתאומים זהים, על מנת שכל אחד מהם יוכל לפתח לו זהות אישית בריאה וברורה יש להקפיד במיוחד על עידוד נפרדות . ההפרדה במסגרת החינוכית מאפשרת לכל אחד מהם לפתח תחומי עניין שהם ייחודיים לו, לפתח קשרים חברתיים שהם שלו ובכך לבנות לעצמו זהות אישית בנפרד מאחיו. חשוב להקפיד על כך גם בהתנהלות המשפחתית ביום יום, אם אפשר מבחינת חדרים, כמובן שמבחינת לבוש לעודד לבוש
שונה, חוגים ולעודד זמן נפרד עם חברים אחרים, עם ההורים כל פעם כל אחד לבד ועם הסבא וסבתא.
זה יפה ונחמד שהם דואגים כל כך אחד לשני אבל בסופו של דבר זה תמיד יפגע בהתפתחות של אחד מהם לפחות ולכן לנו כהורים תפקיד מרכזי בעידוד הנפרדות.
כמו כל דבר יש להקפיד על המינון הנכון ולא לעשות שום פעולה בקיצוניות אם הם רוצים מדי פעם להתלבש אותו דבר לאפשר להם אבל באופן כללי לעודד כל אחד לבחור דברים שיהיו שלו.
שבוע טוב
אדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)