השוואות בתאומות בתת מודע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השוואות בתאומות בתת מודע
    סיגל חדד
    05/05/2011

בעלי כל הזמן משווה בין בנותיו כאשר ישנה אחת שיודעת יותר טוב מהשניה והוא תמיד מחזק אחת ומוריד את השניה לפי דעתו לא שם לב, שתי בנות מיי שיותר מתקשה וקורין שקצת יותר טובה ממנה בלימודים, והוא יושב עם מיי לשיעורים בת בבת ששואל את קורין שאלות באנגלית ושניהם עוזרים למיי, האם זה פוגע במיי, שקורין יודעת יותר טוב ממנה? האם זה מוריד לה את הבטחון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השוואות בתאומות בתת מודע

הוספת תגובה

• השוואות בתאומות בתת מודע - תגובה

אדוה דרור
    15/05/2011

סיגל שלום,

נושא ההשוואות בתאומים הוא נושא רגיש ונפוץ מאוד ולמעשה הוא מתחיל אצלנו עוד כשהם בבטן, זה יותר זז וזה פחות, הוא יותר גדול והוא פחות וכדומה.
    אני שומעת ממך שמאוד קשה לך אם נושא ההשוואות ואת חוששת מכך שבנותייך יפגעו מהעניין, אכן השוואות באופן כללי הן לא נעימות מתסכלות וגורמות לפגיעה בבטחון העצמי אצל אחים באופן כללי ועל אחת כמה וכמה בקרב תאומים שחווים את ההשוואות בעוצמה רבה יותר, ולמעשה כל היום שלהם מלווה בהשוואות שהחברה משווה והשוואות שהם משווים בעצמם אחד לשני.
    רצוי וכדאי להימנע מהשוואות ככל הניתן, אין זה פשוט ולאמונתי זה גם לא אפשרי
    להיגמל מכך לגמרי כי זה טבוע באופינו ובתרבותנו.
    הייתי ממליצה קודם כל שתקיימי שיחה עם בעלך בנושא, שתפי אותו בתחושותיך, הראי
    לו כתבות/מחקרים בנושא, חשוב לקיים שיחה פתוחה ועניינית שעיקרה מה חשוב לי שיקרה, מה חשוב לבנות שלנו ולא מה עשית לא נכון.
    כמו כן, חשוב להסתכל על המינון אם פעם בכמה זמן אחת עוזרת לשניה אין בכך שום רע אם זה הופך לדפוס אזי זה בהחלט יכול לפגוע בביטחונה העצמי של מיי וביכולת הנפרדות שלה בכלל. באופן כללי הייתי ממליצה שאם קורין רוצה לעזור למיי זה יבוא מהן ולא בתיווך האבא כיוון שאז נוצרת איזו שהיא "קואליציה" משפחתית שמשדרת למיי שהיא צריכה עזרה.

מקווה שעזרתי לך להבין את התמונה את מוזמנת להמשיך לשאול ולדון בנושא

בברכה,

אדוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו