השוואות במשפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השוואות במשפחה
    נועה
    06/05/2011

שלום,

אני אמא חדשה לתאומים בני חודשיים וחצי מתוקים מאוד ולא זהים. אפשר לראות שלכל אחד טמפרמנט אחר והשוני מורגש. אני ובעלי חולים על שניהם באותו אופן אבל אני לא יודעת מה לעשות כשהמשפחות שלנו מתחילות עם תיוגים והעדפות. בגלל שהם שניים אני נעזרת הרבה במשפחה- חילקתי את הימים של השבוע לסבתות וגם עזרה קנויה. אני שמה לב וצובט לי שאמא שלי או אחותי או חמותי מעדיפות תאום אחד (דרך אגב, כל אחת מעדיפה תאום אחר)- "הוא יהיה ממש חכם", "הוא אהבת חיי" וכן הלאה...
    מצד שני אני מקבלת כל עזרה שיש ומשתדלת שלא להישאר איתם הרבה לבד...
    האם להעיר להם, כרגע הילדים לא מרגישים בכך אך מה יהיה בהמשך עם השוואות וקינאה?!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השוואות במשפחה

הוספת תגובה

• השוואות...

אמאלה2
    09/05/2011

השוואות בין תאומים, גם אם הן לא "השוואות מעדיפות" אלא סתם "הגבוה והנמוך" וכו'...- כלומר, השוואות עובדתיות- הן הרסניות להתפתחות של התאומים!
    התאומים שלנו בני 5 חודשים, ואני תופסת את עצמי הרבה פעמים אומרת לבעלי- "הקטן", "הגדול", "הנוח" "הצרחן" וכו'... וזה ממש אסור!
    כל השוואה כזאת היא לא נכונה, כי זה לא שאחד גבוה ואחד נמוך,אלא הם נמוכים או גבוהים ביחס אחד לשני! ואז הם לא יכולים לפתח את האינדיוידואליזם שלהם. הרי אם היה לנו רק את אחד מהם, לא הייתי אומרת שהוא נמוך במיוחד, כי שניהם די נורמלים וממוצעים, אבל אני עושה את ההשוואות כי ככה קל יותר לתפקד איתם לפעמים.
    חייבים להשתדל להימנע מזה ככל האפשר! גם בתחום ההתפתחותי- היום יכול להיות שאחד התחיל לחייך יותר מהר, אבל זה לא אומר שתמיד הוא יהיה המהיר יותר! יכול להיות שמחר, השני דווקא יהיה זה שיתהפך ראשון! וככה זה קרה אצלנו!
    ודווקא בגלל שאני יודעת שאסור להכניס אותם לריבוע שיהיה להם קשה לצאת ממנו אח"כ, אני מרשה לעצמי להעיר לסבתות ולסביבה (בנעימות כמובן) לא לעשות השוואות ביניהם, אפילו לא השוואות עובדתיות- אני מתקנת אותן כל הזמן!
    יש ספר שכדאי לך מאוד לקרוא בדיוק על כל הנושא הזה- "שנינו ביחד וכל אחד לחוד" של רונית פלוטניק. ספר מעולה על תאומים מגיל אפס ועד השנים הראשונות של הילד (נראה לי עד גיל 6 אם אני זוכרת נכון...)

ב"הצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השוואות במשפחה - תגובה

אדוה דרור
    11/05/2011

נועה שלום,

אחזק את דבריה של אמאל'ה, אכן חשוב ורצוי להימנע ככל האפשר מהשוואות,
    אין ספק שזהו משהו שמלווה אותנו כל החיים גם כהורים לאחים אבל במיוחד כהורים לתאומים, אין אפשרות להיפטר לגמרי מהשוואות אך יש חשיבות ליתוח המודעות לנטייה
    שלנו לעשות את זה ולעבוד על עצמנו כהורים להמעיט ככל הניתן.
    לגבי הסביבה אני אישית כאמא תמיד הערתי לסובבים אותי להימנע מהשוואות
    ותמיד הדגשתי שכל אחד הוא מה שהוא וכששאלו אותי מי יותר...? כמו שתמיד שואלים, הייתי עונה שאין אצלנו יותר פעם ככה ופעם ככה.
    אין ברירה אלא להציב לחברה שסביבנו את הגבולות שחשובים לנו זה חלק מהתהליך שלנו בהורות לבנות לעצמנו את היחידה
    המשפחתית שלנו , לקבוע את הגבולות והקשרים שלה עם הסביבה הקרובה והרחוקה יותר

בהצלחה והרבה הנאה

אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו