תאומים בני שנתיים וארבעה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומים בני שנתיים וארבעה חודשים
    שיר
    10/05/2011

שלום, אני אמא לתאומים זהים בני שנתיים וארבעה חודשים, אחד מהם מאוד מתקדם בדיבור, מחבר משפטים, ומאוד תקשורתי, השני קצת פחות. כל פעם שאני פונה ל"פחות דברן" בשאלה, לדוגמא "איזו גננת היתה היום בגן?", האח ה"דברן" יענה במקומו, השאלה היא האם להתעלם מכך שהוא עונה במקומו, או האם לבקש ממנו לתת לאחיו לענות.
    שאלה נוספת, כאשר אחד מהם זורק משהו לרצפה למשל צעצוע ואני מבקשת ממנו להרים אז אחיו התאום ירים במקומו (כל פעם מישהו אחר מרים, אין מישהו שעושה זאת באופן קבוע), האם להעיר לו שלא ירים כי אחיו זרק את הצעצוע או להניח למצב כמו שהוא? תודה רבה, שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תאומים בני שנתיים וארבעה חודשים - תגובה

אדוה דרור
    11/05/2011

שיר שלום,

אני מזמינה אותך לעניין בתשובות קודמות בפורום לגבי כל נושא הנפרדות בתאומים,
    חלק משמעותי בעניין הוא לחזק אצל כל אחד מהתאומים שלנו את התחושה והידיעה שהוא אחד ולא שניים או לא יחידה אחת ביחד עם התאום שלו, הפעולות הקטנות של הדיבור
    הרמה של חפצים, אחריות על המעשים שלי הקטנים ביותר הם חלק בלתי נפרד מחיזוק
    הנפרדות בתאומים ועל כן אני ממליצה מאוד להקפיד על כך.
    דינמיקת תאומים ידועה היא הנושא של יצירת התלות בה תאום אחד הוא הדומיננטי והשני מתפתח לצידו, בצילו, ועלינו כהורים לפעול ככל הניתן לצמצום מצב זה כי כמובן שהוא מונע התפתחות תקינה ובריאה של שניהם.
    את בהחלט יכולה להדגיש לתאום שעונה במקום אחיו את העובדה שפנית לאחיו ולא אליו אפילו להסביר זאת בשיחה נפרדת ולא תוך כדי הסיטואציה.
    אם את נמצאת בתוך המצב מספיק משפט "פניתי אל... ואני מצפה לשמוע ממנו את התשובה ממך אשמח לשמוע תיכף"

בנוסף, וחשוב ביותר, להתבונן קצת על הסיטואציות האלה ולשאול את עצמך מה משיג התאום שעונה או פועל במקרים האלה? איזה צורך הוא משדר לי כאמא כשהוא עושה דברים במקום אחיו, מה הוא מרוויח מזה? ואיך אני יכולה כאמא לתת לו את הרווחים האלה בסיטואציות אחרות שלא קשורות לאחיו התאום?
    אשמח להרחיב איתך את הדיון על השאלות האלה במידה ותרצי

בהצלחה

אדוה

בברכה,

אדוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו