פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצע
    לילך
    02/09/2014

שלום,
    יש לי כלב לברדור מעורב בן 3 וחצי ולפני כחודש בערך התחיל לגרד ברגל ונוצר פצע.
    חבשתי לו את הפצע עם פולידין ארבעה ימים אך לא נראה שיפור.
    יש לציין שהכלב מטופל באמפולות נגד קרציות ופרעושים.
    אני מעלה תמןנה של הפצע. אשמח לקבל חוות דעת
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצע

הוספת תגובה

• פצע - תגובה

ד''ר סמדר טל
    18/10/2014

שלום לילך,

גרוד באזור הרגל יכול לנבוע מסיבות רבות ומגוונות- אלרגיה לפרעושים בראשן, אלרגיה למזון, אלרגיה לחומרים שונים הקיימים בסביבה, טפילים עוריים, פטריות ואף שיעמום (נפוץ בכלבי לברדור צעירים, אך לא רק).
    יש לשלול את כל הסיבות האחרות שצויינו כאן בכדי להגיע לאבחנה של גרוד מתוך שיעמום, ובינתיים לטפל בפצע עצמו שנוצר- לעיתים ע"י הזרקת חומרים המכילים סטרואידים (אלו עוצרים את מעגל הגרוד), חפיפות עם שמפו מיוחד ועוד. פולידין פחות מומלץ במקרה שכזה, ובהנחה שלא אובחן הגורם לגרוד- סביר כי הכלב ימשיך לגרד.

מאחר ואין שיפור המלצתי אלייך היא להגיע לבדיקה וטרינרית בכדי לאבחן את המקור לבעיה ולטפל בה בהתאם.

בברכה ורק בריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע אצל גורה
    מור
    28/08/2014

גיליתי אצל הכלבה שלי את הפצע הזה גורת גק ראסל בת 3 חודשים מזה?

לקביעת תור
    סגירה
    פצע אצל גורה

הוספת תגובה

• פצע אצל גורה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    30/08/2014

היי מור,

מאוד קשה להבין מהתמונה מה את מחזיקה שם בדיוק, המלצתי לך היא לבקש מהווטרינר שיבדוק זאת בביקור הקרוב (אני מניחה שהגורה נמצאת כרגע בשלבי חיסונים שונים ואתם מגיעים מדי פעם למרפאה).

האם היא מגרדת את הפצע? הוא מדמם? פתוח? בולט?

בברכה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלווים - לחיים נפוחות ומקור ארוך
    אסתר לוי
    27/08/2014

ההורים שלי מגדלים שלווים (יפניים אני חושבת ) בכלוב לא גדול מדי לדעתי בחצר האחורית על האדמה, הרוב נקבות ולדעתי יש כשני זכרים. זהו כלוב נייד כזה שבדרך כלל אנחנו מזיזים על הקרקע, ובחורף יש לנו מאחורי הבית מעין כלוב גדול עם גג המוקף בעוד כלוב עם מנורה, לשמור שלא תהיה להם רוח חזקה, שיהיה אור וחמים.
    לאחרונה התחלתי לדאוג יותר לשני שלווים: לאחת הלחיים נפוחות, כבר הרבה זמן, אבל ההורים אמרו שהיא אוכלת ושותה ומתנהגת כרגיל ולכן אין מה לדאוג, או שזהו צינון או כל דבר אחר, אבל היא כבר הרבה זמן ככה. (השלווים בבעלותנו בערך כשנה). כשאני אומרת הרבה זמן, כוונתי לכמה חודשים, אולי שניים, שלושה או יותר, כי לא ספרתי.
    ההורים שלי מנוסים והייתה להם חווה בחו"ל לכן אני סומכת עליהם, אבל כמובן שאני דואגת. הלחיים שלה מאוד נפוחות מתחת לעיניה, זה נראה כאילו יש לה לחי נפוחה מתחת ללחי הנפוחה (אנסה לצרף תמונות) ועיניה בדרך כלל עצומות, רטובות ועם מוגלה. ההורים הציעו לי לשים לה אנטיביוטיקה לעיניים, מעין משחה, והיום ניסיתי לשטוף לה את העיניים בזהירות ולאחר מכן למרוח, אני לא יודעת איך זה יעבוד. למרות זאת, היא אוכלת כמו שצריך, היא מאוד רחבה וגדולה יחסית לאחרות, היא חופרת באדמה, מתנקה ושותה. אחת נוספת שאני דואגת לגביה היא אחת (או הוא בעצם כי אני לא מבדילה) שהמקור מאוד מאוד ארוך. המקור העליון של השליו יותר ארוך מהמקור התחתון ועובר אותו, ואני תוהה לגבי דרך הטיפול. ההורים קראו שאפשר לשייף אותו כרגיל ושלכל הציפורים זה קורה, אך אני מודאגת כי לנו אין את הכלים הנכונים לדעתי. נוסף לכך, שמתי לב שהעיניים שלה, הלבן שמסביב לעיניים של השלווים בדרך כלל - הוא קצת אולי מתנפח לה או נראה מוזר ביחס לשלווים האחרים מסביב. התמונות מעט מטושטשות, אך זה היה לא קל לצלם אותם..
    נוסף באופן כללי, אני לא בטוחה לגבי העובדה הזו -
    לכל השלווים שלנו בקיץ נשרו הנוצות מהגב, וקראתי איפשהו שהם עושים זאת בגלל החום על מנת להתקרר. האם זה נכון, או שיש שם איזשהו וירוס שיש לטפל בו? בנוסף יש שם שני זכרים שתמיד מושכים לנקבות בנוצות על גבן, אבל אני כמובן לא מומחית ולא בטוחה.
    אשמח מאוד מאוד לתשובות ולפתרונות ולעצות לכל מי שמבין! אשתדל לצרף תמונו מקווה שיעבוד

הוספת תגובה

• עוד תמונות

אסתר לוי
    27/08/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תמונות

אסתר לוי
    27/08/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תמונות

אסתר לוי
    27/08/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תמונות

אסתר לוי
    27/08/2014

הכלוב:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תמונות

אסתר לוי
    27/08/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה בת 3 עם בעיית השתנה
    הדס
    27/08/2014

החתולה בריאה, מחוסנת מעוקרת. יכולה לעשות את צרכיה בחוץ ומורגלת לכך ובכל זאת בוחרת ללכת להשתין על המיטה שלי. למה זה קורה?

לקביעת תור
    סגירה
    חתולה בת 3 עם בעיית השתנה

הוספת תגובה

• חתולה בת 3 עם בעיית השתנה - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    28/08/2014

שלום הדס,
    מתי הופיעה הבעיה? האם לחתולה יש גישה חופשית החוצה - למקום בו היא עושה צרכים? האם היא עושה גם בחוץ וגם בבית על המיטה? היכן היא עושה צואה?
    האם אופן ההשתנה תקין או מלווה בכאב וקושי? האם כמות השתן רבה או מעטה? האם יש שינו בצבע (מופע אדום) או בריח השתן? האם יש חתולים נוספים בבית או בחצר (חדשים או ישנים)? האם חל שינוי שיכול להוביל לסטרס לחתולה (כל שינוי שהוא בבית או בחצר)? האם היא שותה בכמות תקינה?
    מתן שתן מחוץ לארגז/אזור עשיית צרכים או במקום לא מתאים יכול לנבוע מבעיה התנהגותית אך גם מבעיה רפואית. יש קודם לשלול בעיה רפואית כגון דלקת בדרכי השתן (שיכולה להיות זיהומית או לא זיהומית ובדרך כלל נובעת מסטרס), אבנים בדרכי השתן, או מחלות סיסטמיות אחרות שגורמות לייצור מוגבר של שתן ולכן לתכיפות גבוהה יותר במתן שתן. רק לאחר שנשללו בעיות רפואיות ניתן להניח כי המרכיב למתן השתן מחוץ לאזור עשיית הצרכים הוא התנהגותי. במקרה כזה כדאי לנסות ולהבין מהו הגורם שהוביל לבעיית ההתנהגות על מנת לצמצמו ככל שניתן. כמו כן יש חשיבות רבה מאוד להורדת רמת החרדה של החתולה ויש מספר דרכים לעשות, בין היתר על ידי זאת על ידי העשרת סביבתה:
    ניקוי אזור עשיית הצרכים בתדירות גבוהה (לפחות פעם ביום אך זה תלוי בגודל האזור. ארגז יש לנקות אחת ליום), הוספת חול חדש/אדמה חדש ולעיתים החלפת סוג החול (ייתכן והיא לא אוהבת את סוג החול/אדמה הקיימת באזור עשיית הצרכים), יש לבדוק אם לאזור בו היא עושה צרכים לא מגיעים חתולים נוספים - במקרה כזה יתכן שהדבר גורם לה לסטרס רב וענייני טריטוריה מונעים ממנה מלעשות את צריכה שם. כדאי לשקול הכנסת ארגז חול הביתה ובדרך כלל שני ארגזים במיקומים שונים בבית. יש למנוע סטרס ככל האפשר, ניתן להשתמש ב-feliway המכיל פרומונים שמרגיעים את החתול. חשוב מאוד להעשיר את הבית עם משחקים כגון משטחי גירוד או לייזר, מדפים ופינות אליהם היא יכולה לטפס להתחבא ולשחק.

בהצלחה ורק ביראות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה עם עין נפוחה
    לינוי
    26/08/2014

לכלבה שלי (בת 9 חודשים) התנפחה העין. קשה לה לפקוח אותה והאיזור שמעל העין נפוח. מה צריך לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה עם עין נפוחה

הוספת תגובה

• כלבה עם עין נפוחה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    30/08/2014

היי לינוי,

יש לקחת את כלבתך לבדיקה רפואית בהקדם- יתכן ונפצעה בעפעף או אף סובלת מגוף זר כלשהו בעין. זה נשמע שהדבר מציק לה וכואב, וכדאי לטפל לפני שהמצב יחמיר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול עם בעיה קשה בעיין
    חיים
    23/08/2014

שלום,
    יש לנו חתול בחצר שחטף דלקת קשה בעיין. מצ"ב תמונה
    האם יש אפשרות לאבחון ע"פ התמונה?

לקביעת תור
    סגירה
    חתול עם בעיה קשה בעיין

הוספת תגובה

• חתול עם בעיה קשה בעיין - תגובה

24/08/2014

שלום חיים,
    קשה לאבחן את העין על סמך תמונה בלבד אך בהחלט ניכר כי קיימת פתולוגיה חמורה בעין זו.
    בגורים צעירים לרב מדובר בדלקת ויראלית וחיידקית משולבת אך חשוב לבדוק שאין כיב בקרנית ודלקת בתוך חלל העין שכן מצבים כאלה עלולים לגרום לאובדן הראיה ופגיעה בלתי הפיכה בעין.

לכן המלצתי היא לקחת את הגור לבדיקה וטרינרית וטיפול בהתאם.

בהצלחה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חיים
    24/08/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרחת וכתם מעל העין של החתולה
    יעל
    23/08/2014

לחתולה שלי הופיעה קרחת קטנה עם כתם שנראה כמו נמש או כתם לידה (יש תמונה).
    יש למישהו מושג במה מדובר וכמה צריך לדאוג?

הוספת תגובה

• קרחת וכתם מעל העין של החתולה - תגובה

24/08/2014

שלום יעל,

בת כמה החתולה? האם הקרחת גדלה מאז שהופיעה לראשונה? האם היא מתפשטת? האם הופיעו קרחות נוספות במקומות נוספים? האם החתולה מתגרדת? האם היא חיה בבית בלבד או גם בחוץ?
    מתוך תיאורך יכול להיות שמדובר בלקות שהופיעה עקב גירוד או פציעה מקומית אך יתכנו גורמים נוספים כגון טפילי עור, מסות, דלקות, פטריות ועוד רבים....
    תמונה בהחלט יכולה לעזור.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים ותמונה

יעל
    24/08/2014

החתולה בת 4.5, חיה בבית ללא בעלי חיים נוספים חוץ ממני:).
    הקרחת גדלה, אבל אני לא בטוחה בתוך כמה זמן. לפני מספר חודשים היא לא הייתה שם. היא לא מתגרדת ולא נראה שזה מציק לה בכלל.
    ניתן לראות בתמונה המצורפת את מיקום הנמש והקרחת. הוא לא בולט בכלל, לא מרגיש כמו גלד או משהו כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חושש
    אלירון
    22/08/2014

שלום,
    לפני חודשיים בערך חתול עלה לי על הרגל כשלבשתי ג'ינס ארוך, הרגשתי קצת את הציפורניים שלו...עכשיו לאחר חודשיים וכמה ימים מהמקרה ראיתי את אותו חתול שוב באותו מקום שהמקרה קרה.

האם יש מה לחשוש מכלבת?

אשמח לתשובה

אלירון.

לקביעת תור
    סגירה
    חושש

הוספת תגובה

• חושש - תגובה

24/08/2014

שלום אלירון,

בכלבת ניתן להדבק רק דרך רוק מחיה חולה בכלבת (לא ניתן להדבק מחיה נגועה בכלבת, רק מחיה חולה) וברב המקרים מדובר בנשיכה מחיה חולה. כמעט ולא ניתן להדבק בשום דרך אחרת.למעט אולי הגעה של רוק טרי לתוך פצע מדממם פתוח.

בכל מקרה אם ראית את אותו חתול חודשיים לאחר המקרה הסיכוי שחתול זה חולה בכלבת אפסי.

בברכה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה
    אמיר
    21/08/2014

רציתי לדעת בקשר לעבודה קטנה שאני עושה...כאשר אדם ננשך ע"י כלב\חתול\חייה אחרת ואותה חייה שנשכה את האדם חייה לאחר 10 ימים או יותר מהנשיכה היא אינה יכולה להדביק את האדם הננשך בכלבת? (בתנאי שהיא נשאית של המחלה הנ"ל).

אודה על תשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעזרה

הוספת תגובה

• נהימה לא רצונית
    יעל
    20/08/2014

שלום,
    יש לי כלב מסוג ויסלה בן כ-7.5 שנים. לאחרונה שמתי לב כי יש לו סוג של נהימה לא רצונית. יוצאת לו נהימה בכל מיני מקרים מבלי שהוא מתכוון (בעיקר כשקם משכיבה). מה זה יכול להיות? יש משהו שצריך לעשות? לבדוק?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    נהימה לא רצונית

הוספת תגובה

• נהימה לא רצונית - תגובה

ד''ר סמדר טל
    30/08/2014

היי כרמית,

לא בדיוק הבנתי מה זו "נהימה לא רצונית" :), בכל מקרה- מומלץ לצלם את האירוע בוידאו ולהראות לוטרינר שלך בכדי להסיר דאגה מליבך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגל של ארנבת
    אלה
    19/08/2014

שלום לארנבת שלנו נסגרה דלת על הרגל היום, מאז היא לא דורכת על הרגל. מה אפשר לעשות מלבד ביקור אצל הוטרינר? הרגל מופנית אחורה מאז שזה קרה. אך היא ממשיכה לקפוץ... על הרגליים האחרות.

לקביעת תור
    סגירה
    רגל של ארנבת

הוספת תגובה

• רגל של ארנבת - תגובה

24/08/2014

שלום אלה,
    חשוב מאוד להבין כי ארנבוי הם חיה נטרפת בטבע ולכן אינם נוטים להראות כאב וחולשה לעולם. המשמעות של עובדה זו היא שאם הארנבת שלכם אינה דורכת על הרגל ככל הנראה היא סובלת מאוד מאוד וככל הנראה הפגיעה קשה, יתכן אף שהרגל נשברה ולכן יש צורך בצילומי רנטגן ובדיקה רפואית.
    במידה ומדובר בשבר בהחלט יתכן שכאשר הכאב יחלש קצת הארנבת תחזור להשתמש ברגל למרות הכאב והשבר אך במקרה כזה השבר לא יתאחה כראוי.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלבה שלי הקיאה חיפושי.
    נטשה
    18/08/2014

שלום,
    חזרתי מטיול עם הכלבה שלי (טריירית מעורבת בת 8 חודשים) בפארק והיא התחילה להקיא ברצף. הקיאה 5 -6 פעמים את כל האוכל וגם מיצי קיבה. ראיתי שהיא הקיאה בין האוכל גם חיפושית קטנה. אני מודאגת מהטפשרות לתולעת הפארק, למרות שהכלבה מחוסנת נגד תולעת הפארק.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הכלבה שלי הקיאה חיפושי.

הוספת תגובה

• הכלבה שלי הקיאה חיפושי. - תגובה

ד''ר סמדר טל
    19/08/2014

היי נטשה,

אם כלבתך מטופלת באופן קבוע נגד תולעת הפארק (זריקה פעם בחודשיים), הדבר אמור להרוג את כל התולעים הבוגרות שיכולות להסתובב בגופה ולכן אין לך מה לדאוג.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעצה
    עדי
    17/08/2014

שלום אשמח לעצה.
    אחרי שנים של אימוץ חתולים עברנו לבית פרטי והחלטנו להביא כלב. הבאנו גור בן 3 חודשים מעורב, מאיזו מכלאה פרטית ומאולתרת שהקימה בחורה בשטח פתוח (משהו פסיכי לגמרי אבל זה לסיפור אחר). מאז שהבאנו אותו הוא לא מספיק לבכות. יום ולילה, בתוך הבית או בגינה. אלא אם כן פיזית מישהו מלטף אותו, הוא לא מפסיק לבכות. כל הלילה בכה. חשבנו שאולי הוא רוצה לצאת לגינה, אבל גם בגינה בכה מול הדלת. כביכול שנכניס אותו. הכנסנו הביתה ועדיין לא הפסיק לבכות.
    כמה דברים חשובים-
    הוא לא מגיב שקוראים לו או שמנסים לשחק איתו וסך הכל הוא נראה קצת בדיכאון למרות שבמכלאה הוא נראה הרבה יותר שמח.
    לא הגבלנו אותו באף חדר כולל חדרי השינה.
    יש בבית שלושה חתולים ותינוק. בהתחלה חשבנו שהוא מפחד מהחתולים אז הרחקנו אותם אבל גם אז לא הפסיק לבכות
    במכלאה המוזרה ממנו אספנו אותו הוא היה לבד עם שני אחיו וללא האמא מגיל 3 שבועות (כך לדברי הבחורה שאספה אותם) כלומר, זה לא שהפרדנו בינו לבין אימו.
    דבר ראשון שעשינו לאחר שלקחנו אותו זה לקחת אותו לוטרינר הקבוע שלנו. הוא אמר שהכלב במצב טוב יחסית והוא אחרי 2 מתוך שלושת החיסונים ועבר תילוע מלא. כלומר לא יכול להיות שסובל (תכלס הוא גם לא נראה סובל)
    קנינו אוכל מותאם לגורים ובהמלצת הוטרינר, אוכל יפה סך הכל (נותנים לו פעמיים ביום ולא משאירים אוכל עומד כל היום כמו עם החתולים). כלומר לא יכול להיות שרעב (תכלס אם היה רעב היה אוכל את השאריות של התינוק, אבל לא עושה זאת)
    אם להוסיף את כל החוסר ביטחון שלנו לגבי תהליך האילוף לצרכים בחוץ וההתרגלות לחתולים שבבית (מאוד שונה מגידול חתולים), אנחנו ממש מפחדים שאנחנו עושים משהו לא בסדר. נשמח לתשובה ואולי לקצת עצות. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעצה

הוספת תגובה

• אשמח לעצה - תגובה

24/08/2014

שלום עדי,
    ראשית - מזל טוב על הגור החדש.
    נשמע שאתם אכן נותנים את כל כולכם ורפואית מטפלים היטב בגור החדש.
    כלבים הם אכן לא חתולים גדולים, לא מבחינה רפואית ולא מבחינה התנהגותית...
    ולכן אם אין לכם ניסיון בגידול כלבים אל תחששו לשאול שאלות ולהתייעץ.
    בנוגע לבכי הבלתי פוסק - נשמע כי מדובר בקושי הסתגלות או לחילופין בבעיה התנהגותית. כמה זמן הגור אצלכם? אם מדובר בקושי התסגלות בלבד הבכי יעבור עם הזמן. במידה ומדובר בבעיית התנהגות תצטרכו ללמד את הגור שהוא אינו מקבל יחס כאשר הוא בוכה ויותר מכך - שהוא מקבל יחס וחיזוקים חיוביים כאשר הוא יושב בשקט ובעיקר כאשר הוא מבצע פקודה (כגון, שב, ארצה, אליי וכד'). חיזוק חיובי יכול להיות ליטוף או חתיכה קטנה של חטיף בעל טעימות גבוהה.
    בנוסף מומלץ מאוד לתחום לגור אזור קטן בבית או לחילופין לקנות לו כלוב טיסה. כלבים זקוקים לאזור זה שיהווה את "המעורה" שלהם כמו בטבע, אזור המקנה להם תחושה של בטחון ורוגע.

בהצלחה ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשול שבוע ימים
    אהל
    17/08/2014

סוג כלב: רועה גרמני בן שנה וחצי
    הכלב משלשל שבוע ימים .
    ובסוף היציאה יש הפרשה דמית.
    מצבו רגיל , רץ אוכל כרגיל...
    מה עליי לעשות.. ?

לקביעת תור
    סגירה
    שלשול שבוע ימים

הוספת תגובה

• שלשול שבוע ימים - תגובה

ד''ר סמדר טל
    19/08/2014

שלום אהל,

האם הוחלף מזון לאחרונה? האם הכלב אוכל מזון נוסף פרט למזון שלו- חטיפים? מזון ביתי? האם בוצע טיפול נגד תולעים לאחרונה? האם נוהג להסתובב בחוץ ולאכול זבל?

שלשול בכלבים יכול לנבוע ממגוון סיבות- הרעלת זבל, תולעים או טפילים אחרים שמסתובבים במערכת העיכול, שינוי מזון, מזון לא איכותי/מקולקל, חטיפי כלבים שונים שמגרים את המעי, אוכל ביתי מתובל, בעיות במערכת העיכול עצמה (בעיה בהפרשת אנזימי לבלב, דלקת מעי) ועוד הרבה.

עצתי לך היא להתחיל מבדיקת צואה אצל הוטרינר- שם יבדוק אם בצואת הכלב יש טפילים שונים שיש לטפל בהם. בהמשך ניתן לנסות החלפת מזון מבוקרת- לפי עצת הוטרינר, ואולי אף טיפול אנטיביוטי. במידה ואלה לא עזרו- כדאי לבצע בדיקות דם שונות ולשלול בעיות מורכבות יותר.

בהצלחה ובברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מנסים אמפולה חדשה ?
    נעמי
    16/08/2014

שלום, יש לי כלבת פודל טוי בת 10 חודשים. מאז שהיא אצלנו היא מטופלת נגד פרעושים- תחילה בספריי פרונטליין, הוטרינרית שמה לה אדווקט חודשיים רצוף (כדי לטפל באקריות אוזניים) ומזה חצי שנה היתה מטופלת באמפולה סולטיפ פפי. לפני 10 ימים היתה לה תגובה קשה לסולטיפ- רעד, בכי, אפטיות. טופלה בזריקת אנטיהינסטמין וכדורים נגד כאבים (באותו יום לכלב של אחותי היו אותם תסמינים מאותה אמפולה שהוצאנו מאותה חבילה וגם הוא טופל אצל וטרינר). עכשיו מאחר וכעזרה ראשונה שטפנו אותה עם סבון כלים מס' פעמים להוריד את ההשפעה של הסולטיף היא לא מוגנת. אני מתלבטת: 1. ספריי פרונטליין? 2. הוטרינרית מכרה לי אדווקט? 3. רוולושיין?4. אמפולה חדשה בשם "אלימנל"? מה אתן ממליצות? הוטרינרית חושבת שמאחר וגם הכלב של אחותי הגיב לא טוב מדובר בבעיה באמפולה ולא באלרגיה ...הרי חצי שנה עשינו שימוש בסולטיפ ללא בעיות. תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    איך מנסים אמפולה חדשה ?

הוספת תגובה

• איך מנסים אמפולה חדשה ? - תגובה

24/08/2014

שלום נעמי,
    לפי תיאורך אכן נשמע כי התגובה היתה הרעלה מהחומר שבסולטיפ.
    אינני ממליצה להשתמש בחומר זה שוב שכן אם היתה הרעלה פעם אחת בהחלט תתכן הרעלה חוזרת.
    המלצתי היא להשתמש אך ורק באמפולות המוכרות והמומלצות לך על ידי הוטרינרית שלך (כגון אדווקט ורוולושן)

בברכה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה