פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון משושה
    שי
    14/06/2015

שלום
    רכשנו גורת שי צו כיום בת 4 חודשים. הגורה קיבלה חיסון משושה ראשון לאחר 8 שבועות ןלא קיבלה את השני לאחר שבועיים.
    לאחר שרכשנו אותה ובהיותה בת שלושה וחצי חודשים קיבלה משושה ואתמול משושה נוסף.
    האם יש צורך במשושה שלישי שהוא למעשה רביעי מאז שנולדה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון משושה

הוספת תגובה

• חיסון משושה - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    25/06/2015

שלום שי,
    אם הגורה קיבלה חיסון משושה בגיל 3.5 חודשים וחיסון משושה נוסף בגיל 4 חודשים ככל הנראה היא איננה זקוקה לחיסון נוסף, אך יחד עם זאת, חיסון נוסף לא יזיק לה, להפף.

בהצלחה ורק בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור כורכום לכלב
    ח.מ
    12/06/2015

שלו םרב רציתי לדעת האם מותר לתת לכלב כדור כורכום לשל כמו של חברת ברא
    שלוקחים בני אדם .
    או שזה מסוכן לכלב בתודה .

לקביעת תור
    סגירה
    כדור כורכום לכלב

הוספת תגובה

• כדור כורכום לכלב - תגובה

25/06/2015

שלום ח.מ
    בעקרון אין מניעה לתת כדורי כורכום לכלבים וחתולים (עד 250 מ"ג לכלב, שלוש פעמים ביום) אך יש להזהר במקרים של בעיות במערכת העיכול כגון חמציות יתר וכיבים.
    כמו כן אין לתת לבעלי חיים שנוטלים תרופות נוגדות קרישה.

בברכה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה אחרי עיקור
    סיון
    11/06/2015

שלום אני מתגוררת בחול יש לי כלבת שיצו בת חצי שנה לפני יומיים עברה עיקור ובקע תבורי יחד היא נדרשה להשאר 48 שעות אחכ בבית החולים כחלק מהתהליך והיום חזרה הביתה היא מאוד מאוד סובלת מכאבים גם אחרי מתן משככים היא ממש צווחת כשהיא קמה או נשכבת ובקושי הולכת הרופא נתן משחה למרוח לה פעמיים ביום וברגע שאני רק מתקרבת לאזור היא בוכה וצווחת מאוד אני לא מצליחה לשים לה את המשחה ויש מעט נפיחות באזור התפר שהרופא אמר שזה תקין יש לציין שהיא אוכלת ושותה כרגיל היא עושה פיפי כל 5 דקות שאני מקווה שזה בסדר ונראית שמחה כשלא כואב לה האם זה נורמלי ? שככ יכאב לה יומיים אחרי? הרופא אמר שזה פשוט סף כאב נמוך.

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה אחרי עיקור

הוספת תגובה

• כלבה אחרי עיקור - תגובה

25/06/2015

שלום סיוון,
    יתכן וכלבתך סובלת יותר מכאב, כמו באנשים, להם סף כאב שונה, גם לכלבים יכול להיות סף כאב שונה. יחד עם זאת אין כל הצדקה שכלבתך תסבול מהכאב, אם כואב לה בהחלט ניתן לספק לה משככי כאבים.
    המלצתי היא לגשת לוטרינר המנתח שיבדוק שהכאב אינו נובע מסיבה אחרת ויתן לה משככי כאבים בהתאם.

החלמה מהירה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון כלבת מסוכן לאדם?
    איתי
    02/06/2015

היי,
    חיסנתי לפני כשבוע את הכלב שלי כנגד כלבת. בחיסון עצמו הוטרינר פספס בפעם הראשונה וחלק מהחיסון יצא על הכלב וכתוצאה מזה היד שלי נרטבה גם כן מהחיסון.

כמה דקות לאחר מכן (כשהבנתי שבעצם נגעתי בחיסון עצמו) שטפתי ידיים. לא נגעתי בשום דבר עד ששטפתי ידיים.

יש מה לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון כלבת מסוכן לאדם?

הוספת תגובה

• חיסון כלבת מסוכן לאדם? - תגובה

25/06/2015

שלום איתי,
    סליחה על התגובה המאוחרת - חיסון הכלבת הינו חיסון מומת, כלומר אינו מכיל נגיפי כלבת חיים. ועל כן אין חשש מפני הדבקה בכלבת בחשיפה לחיסון.

בברכה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישונים מורחבים לכלב
    אורון
    23/05/2015

לכלב שלי יש אישונים מורחבים גם בלילה וגם ביום , וזה ממש מלחיץ , יש למישהו מושג ממה זה נובע?

לקביעת תור
    סגירה
    אישונים מורחבים לכלב

הוספת תגובה

• אישונים מורחבים לכלב - תגובה

28/05/2015

שלום אורון,
    בן כמה כלבך? האם תמיד אישוניו היו מורחבים או שזוהי תופעה חדשה?
    האם למעט האישונים המורחבים ישנם סימנים נוספים? (הפרשות, מצמוץ, עכירות של העין, סימני כאב או עיוורון)
    האם כלבך מרגיש טוב מלבד זאת?
    ישנן מספר סיבות להרחבת האישונים, חלקן בעין עצמה (כגון קטרקט, הזדקנות העדשה, עיוורון, הזקנות והחלשות של הקשתית ועוד) וחלקן במערכות אחרות המשפיעות על העין (כגון הרעלות שונות, כאב, מחלות מטבלויות ועוד)
    במידה והמצב סטטי מזה זמן מה, כלבך מרגיש טוב, התאבון והצרכים תקינים ואין חשד להרעלה מכל סוג, בקש מהוטרינר שלו שיבדוק את העיניים בפעם הבאה שאתם מגיעים למרפאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בא לשכונה חתול חדש
    fino
    21/05/2015

שלום,
    לאחרונה הגיעה לחצר שלנו חתולה חמודה. אנחנו גרים בכפר בצפון ויש התראות על כלבת. השאלה שלי היא - אם אצליח לקחת אותה ולחסנה כנגד כלבת, האם בטוח היא לא תהיה חולה?
    כלומר אולי כבר יש לה כלבת (למרות שהיא נראית בסדר) ומה יעילות החיסון עבורה במידה וחלילה היא כבר חולה?
    בקיצור אני לא רוצה לקחת סיכון במיוחד שיש לי ילדים קטנים...
    אשמח לתשובה מוטרינר....

לקביעת תור
    סגירה
    בא לשכונה חתול חדש

הוספת תגובה

• בא לשכונה חתול חדש - תגובה

28/05/2015

שלום,
    במידה והחתולה כבר חולה (כלומר מציגה סימני מחלה) היא מסכנת בהדבקה וחיסון נגד כלבת אינו יעיל עבורה. במידה ואינה חולה החיסון אכן יעיל ויגן עליה למשך של שנה עד שלוש שנים. חשוב לציין כי במידה והחתולה נגועה בכלבת אך אינה מציגה עדיין סמני מחלה, היא אמנם איננה מדבקת בשלב זה (שלב הדגירה של הוירוס) אך החיסון ככל הנראה לא יגן עליה מפני מחלה.

בברכה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעת הפארק
    אורטל
    06/05/2015

שלום, לקחתי את הכלב שלי מסוג בולדוג צרפתי בן ארבעה חודשים לטיול והוא הכניס לפה חיפושית זבל מתה ויבשה, הוצאתי לו אותה מהפה, רציתי לדעת האם יש סיכון שידבק בתולעת הפארק אם הוא בלע איזה חלק של החיפושית? והאם חיפושית זבל מתה יכולה להיות נשאית של התולעת?

לקביעת תור
    סגירה
    תולעת הפארק

הוספת תגובה

• תולעת הפארק - תגובה

28/05/2015

שלום אורטל
    התשובה היא בהחלט כן.
    למרות שהחיפושית עצמה מתה, זחלי תולעת הפארק בהחלט יכולים להיות חיים ומדבקים והמלצתי היא לקחת את כלבך לטיפול נגד תולעת הפארק בהקדם האפשרי

בברכה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לכלב בן 10 חולה IBD וסוכרת
    ליאורה
    30/04/2015

הכלב שלנו בן 10 ואובחן כחולה IBD לפני 5 שנים. מאז הוא מקבל מזון היפואלרגני של רויאל קנין. לפני כחודש וחצי חלה גם בסוכרת ומטופל באינסולין פעמיים ביום. הבעיה היא איזה מזון לתת לו שישלב בין הצרכים הנדרשים בכל אחת משתי המחלות. האוכל ההיפואלרגני עתיר פחמימות ואינו טוב לסוכרת ואוכל הסוכרת (של רויאל קנין) כולל מרכיבים אלרגנים כגון עוף שאסורים לו עקב מחלת ה=IBD. אנחנו אובדי עצות ומבקשים הנחיות איך לבנות דיאטה שתתאים לו ותענה על צרכיו בהתחשב בשתי המחלות בהן הוא לוקה. נהייה אסירי תודה על כל הנחייה שתספקו לנו, כולל אוכל ביתי.
    בתודה מראש!

הוספת תגובה

• תזונה לכלב בן 10 חולה IBD וסוכרת - תגובה

28/05/2015

שלום ליאורה,
    זה נכון שלרב, כלבים עם מחלת IBD מאוזנים היטב על מזונות היפואלרגניים, אך גם מזונות המיועדים לטיפול במערכת העיכול ובעיקר כאלו המכילים מעט שומן יעילים מאוד במחלה זו. לרויאל קאנין באופן ספציפי יש מזון הנקרא - gastro-intestinal low-fat שיכול בהחלט לענות על צרכי כלבכם.
    אופציות נוספות הן לחפש מזון המכיל חלבון יחיד חדש (שכלבכם לא אכל בעבר) כאשר הדגש הוא שוב - על %שומן נמוך.

בברכה, ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון כלבת ומשושה לכלב בן 6
    דורון
    17/04/2015

שלום, היום הייתי עם כלבי אצל הוטרינר בשביל לבצע חיסון כלבת. (הכלב שלי חמוד קטן טיפה ממש לא מחבב וטרינר)
    וכשרק הוא מתקרב הוא קופץ ומשתולל.
    הכלב שוקל 9.8 קג
    הכלב עבר בדיקה של חום הישבן. וכבר לא היה נינוח בכלל!.
    הוטרינר עירבב בזריקה אחת גם חיסון כלבת וגם משושה. שאלתי אותו אם זה בסדר מספר פעמים ו הוא אמר לי שזה תקין ואין כל בעיה.
    אבל איזור הזריקה נפוח והכלב נושם בכבדות ועייפות.

אודה לתשובה,
    דורון.

הוספת תגובה

• חיסון כלבת ומשושה לכלב בן 6 - תגובה

28/05/2015

שלום דורון,
    ראשית סליחה על התגובה המאוחרת, אני מקווה שכלבך מרגיש טוב.
    לשאלתך - לא מומלץ לחסן כלבת ומשושה יחד על מנת לא ליצור עומס אנטיגני על מערכת החיסון ועל מנת להבטיח תגובה הולמת לשני החיסונים.
    יחד עם זאת, קבלת שני החיסונים יחד לא אמורה ליצור תופעות לוואי (למעט תופעות לוואי קלות וחולפות היכולות להופיע בעת מתן חיסון כגון עייפות או רגישות מקומית) אלא אם מתפתחת רגישות לאחד מהחיסונים.
    בכל מקרה, אם כלבך מציג תופעות לוואי חמורות יותר עליך לגשת לקבלת טיפול רפואי

בברכה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול בית נפרד מהחתולה איתו ובדיכאון
    ליאה
    15/04/2015

ממש נואשת לעזרה!

היו לי עד לפני שבועיים שני חתולים (זכר ונקבה) כ 5 שנים מהילדות שלהם. אני גרה בקומת קרקע והם היו רגילים להיות בחוץ ובבית יש להם אוכל ושתיה. בשל מעבר דירה החלטתי בצער רב להעביר את החתולה להורי ועדין לא ידעתי מה לעשות עם החתול. כיוון שהוא היה יותר בחוץ, וחזק חשבתי שאראה איך יהיה המעבר בשבילה ואז אחליט עבורו. העברתי אותה ומאז החתול "נכנס לדיכאון".

אני גרה במרכז תל אביב, אזור שיש בו חתולים ברחוב, והוא תמיד היה מבריח אותם.

הוא לא אוכל ולא שותה. הוא לא זז מהבית וכשאני מנסה להוציא אותו החוצה הוא חושף שיניים. אני מכריחה אותו לצאת (מחזיקה אותו על הידים החוצה) וכאילו מישהו הפחיד אותו והוא מת מפחד. ביציאה מהמרפסת יש מזגן ושמתי בד שהוא ישב עליו שיזהה את הריח שלו- זה לא עוזר.

אני מזריקה לו מים (בפה) והוא אוכל רק אוכל רטוב שאני מביאה עד אליו..
    אני אובדת עצות מה לעשות איתו כרגע ואיך להחזיר אותו לחיים. אשמח לעצה לגבי זה, במיוחד אם מישהו גם עבר משהו כזה

תודה!

הוספת תגובה

• חתול בדיכאון מחתולה שעזבה

ליאה
    16/04/2015

אני עומדת לעבור דירה, עדין לא עברתי ואני מתכננת להשאיר אותו בסביבה המוכרת לו הישנה ולכן קודם העברתי את החתולה. זו הבעיה, שהוא מפחד להיות בחוץ בסביבה המוכרת לו.

הוא גם עבר חיסון משולש לפני שבועיים.

לעיתים כשהוא לידי מגרגר יש לו רעידות

האם צריך לקחת אותו לוטרינר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרטת החתול
    אפרת
    13/04/2015

שלום .
    יש לנו חתול פרסי בן 4 ששרט היום את ביתי בת החמש ליד העין.
    האם יש אפשרות שנדבקה בשרטת החתול?
    החתול אצלנו כשלושה חודשים וזו אינה הפעם הראשונה שהוא שורט.
    אודה על תשובה מהירה כיוון שאני מאוד דואגת
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שרטת החתול

הוספת תגובה

• שרטת החתול - תגובה

28/05/2015

שלום אפרת
    ראשית סליחה על התגובה המאוחרת,
    בנוגע לשאלתך - מחלת שרטת החתול הינה מחלה חיידקית שחתולים הם הנשאים שלה.
    הדבקה מחתול לאדם מתרחשת ברב המקרים עקב זיהום שריטת חתול בצואת פרעושים או עקב נשיכה של חתול נגוע כך שאם חתולכם נקי מפרעושים באופן קבוע הסיכוי להדבקה נמוך.

בברכה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוגר שנמצא ברחוב
    סופיה
    24/03/2015

שלום רב, לפני חמישה ימים בזמן שטיילתי עם הכלבה שלי ברחוב מצאתי על המדרכה אוגר קטן הנמצא בסטרס. האוגר נראה אבוד וכמעט ולא זז ממקומו מספר שעות. לאחר כ3 שעות חזרתי עם מזון ומים ושמתי אותו בקופסא ולקחתי אותו לביתי. כרגע הוא חזר לעצמו, מתנהג מעולה, נמרץ, אוכל הכל ועושה צרכים. כשלקחתי אותו מהרחוב העיניים שלו היו עצומות אבל לאט לאט הן נפקחות וכרגע רק עין אחת טיפונת עצומה.
    יש לציין שאני לא נוגעת בו עדיין. האם ישנן מחלות היכולות לעבור מהאוגר אליי? אני רוצה להיות בטוחה.
    בתודה, סופיה

לקביעת תור
    סגירה
    אוגר שנמצא ברחוב

הוספת תגובה

• אוגר שנמצא ברחוב - תגובה

28/03/2015

שלום סופיה,
    ראשית כל הכבוד על היוזמה!
    יש מעט מחלות שיכולות לעבור מאוגרים לבני אדם (בעיקר טפילים חיצוניים ופטרות ומחלת העכברת) אך על מנת לא לקחת סיכון מיותר שטפי ידיים לאחר מגע איתו

בברכה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה!

סופיה
    29/03/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המתת חסד?
    לוצי
    15/03/2015

שלום רב, אני מתגוררת בחו״ל ויש לי כלבה בת 12.5 מלטזית. בשנתיים האחרונות נתגלו אצלה בעיות הלב והיא מקבלת שלושה כדורים פיורוסורל, ויטופילין ובנקור . היא עושה פיפי בבית כל הזמן גם היכן שישנה. חצי שנה אחרונה הידרדרות קיצונית בראייה ובשמיעה. אך מה שמטריד אותי בעיקר זה שמדי פעם היא נכנסת לקצר כמה שניות ומפרכסת ולאחרונה היו לה שני התקפים ארוכים יותר בהם גם בכתה והפרישה שתן תוך כדי. יש לה עדיין רגעים בהם היא שמחה אבל הם מתמעטים ורב היום היא רועדת ושוכבת מכורבלת בעצמה. הוטרינרים פה מאד שונים מבארץ ואני לא ככ יודעת מה לעשות. האם המתת חסד יהיה הדבר הנכון. מאד קשה לי לקבל החלטה מצד שני לא רוצה שהיא תסבול ובן זוגי טוען שאני בהכחשה. אנא חווה דעתך.

לקביעת תור
    סגירה
    המתת חסד?

הוספת תגובה

• המתת חסד? - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/03/2015

היי לוצי,

רק את יכולה להעיד האם לכלבתך יש איכות חיים מספקת והאם היא סובלת... מטרתנו ברפואה הווטרינרית אינה להאריך את חייהם של מטופלנו בכל מחיר- אלא לוודא כי איכות חייהם טובה- אוכלים, שותים, מסוגלים לתת צרכים, לא כואב להם וישנם מספיק גירויים סביבם להעשרת עולמם.

במידה ותנאים אלו אינם מתקיימים ואיכות החיים נפגעת ללא יכולת להחזירה- יש לשקול המתת חסד ולהקל גם עלייך וגם עליה.

עוויתות כמו שתארת יכולות לנבוע מגידול תוך מוחי או בעיית כבד או כליות חמורה... במידה ומדובר בגידול- הטיפולים מוגבלים במצבה אך ניתן להתייעץ עם הווטרינר לגבי אבחון נוסף ואופציות להקלה ולשיפור איכות חייה ככל הניתן.

בברכה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תספורת לחתולה
    נועה
    14/03/2015

היי,
    אימצתי חתולה פרסית לפני כמה שבועות ולצערי נאלצתי לספר אותה אתמול, כי היו לה המון המון ראסטות
    והיא היתה במצב שהיא לא מסוגלת ללקק את השיער שלה.

התספורת נעשתה ללא הרדמה והיום נראה שהיא חוזרת לעצמה אחרי אתמול שהיתה קצת בדכאון, אוכלת ושותה כרגיל
    ואף מגרגרת.
    שאלתי היא, כמה זמן בערך עובר עד לצמיחת שיער? החתולה כמעט וקירחת מלבד הזנב והראש ואני חוששת שיהיה לה קר.
    כמו כן, האם נגרם נזק נפשי לחתול פרסי ללא שיער למשך תקופה?

לקביעת תור
    סגירה
    תספורת לחתולה

הוספת תגובה

• תספורת לחתולה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/03/2015

היי נועה,

השיער יחזור לגודלו הרגיל בתוך מספר חודשים.

לגבי הקור- מזג האוויר כרגע די נעים, בלילות קרים יותר יש לדאוג שיש לה מקום חמים לשהות בו.

לא ידוע לי על נזק נפשי שנגרם בשל המחסור בשיער- אך לפעמים אירוע התספורת הוא טראומטי להם...

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול גדל במהירות בכלבה
    שרון
    06/03/2015

שלום,
    לכלבה שלנו היה לפני כשבועיים גוש קטן ליד האוזן של כ-2 ס"מ על שני ס"מ. חשבנו שזה גידול שומני.
    תוך כמה ימים זה גדל והתפתח לגוש שחציו מתחת לעור וחציו מעל העור, כל חצי כ-2 על 3 ס"מ.
    מצרפת תמונה ושאלתי היא עד כמה שתוכלו לאבחן - מהי האבחנה לדעתכן ומהו הטיפול הנדרש .
    הצבע הסגול מסביב לגוש נובע מחיטוי של פולידין.
    אנחנו הולכים בכל מקרה לוטרינר, אבל התור שלנו רק לשבוע הבא ואנחנו דואגים.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גידול גדל במהירות בכלבה

הוספת תגובה

• גידול גדל במהירות בכלבה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/03/2015

היי שרון,

לא ניתן לאבחן גידול על סמך תמונה, אך גדילתו המהירה מדאיגה ודורשת אבחון מתאים- דגימת תאים ובחינתם תחת המיקרוסקופ, ובמידת הצורך- לקיחת ביופסיה ושליחתה למעבדה.

יתכן ויהיה צורך בטיפול אנטיביוטי מחשש לזיהום האזור, ואולי אף טיפול באנטיהיסטמינים במידה ויתגלה גידול המורכב מתאים המגיבים לחומר זה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה