פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטת לימפה
    לילי
    14/08/2014

שלום רב,
    יש לי גור חתולים שכנראה חלה החתלתלת וגדל לו על הבטן בלוטת לימפה שלא עוברת כבר חודש וחצי לאחר סיום מחלה ואני רוצה למסור אותו לאימוץ רק דבר הזה יפחיד את האנשים. בעקבות כך 2 שאלות:
    1. האם בלוטת לימפה שגדלה בד''כ נאלמת עם סיום מחלה?
    2. האם יש מה לעשות כדי להתפטר ממנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת לימפה

הוספת תגובה

• בלוטת לימפה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    19/08/2014

היי רוני,

אין קשרי לימפה על הבטן עצמה, איפה בדיוק ממוקמת הבליטה עליה את מדברת?

אם זהו אכן קשר לימפה והחתול כבר אינו חולה- הוא אמור להתכווץ ולחזור לגודלו המקורי. אם זה לא קורה- יתכן שזהו אינו קשר לימפה ואולי יש צורך לבדוק אותו.

ברגע שיהיה ברור יותר מה הדבר הזה יכול להיות (הרנייה, אבסס, גידול עורי, גרנולומה)- נוכל לדעת אם אפשר להסירו ואין אפשר לטפל בו.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעים אצל גורים בני חודשיים
    חיים
    11/08/2014

הגורים שלי סובלים מתולעים אז לקחתי אותם לוטרינר הוא העניק להם טיפול ואמר לי לשוב אליו בחזרה לאחר עשרה ימים הכלבים מתנהגים כרגיל נהנים אוכלים שותים ומשחקים והתולעים נעלמו האם עליי לחזור לטיפול השני ?

הוספת תגובה

• תולעים אצל גורים בני חודשיים - תגובה

ד''ר סמדר טל
    14/08/2014

שלום חיים,

ברגע שמזוהים תולעים בצואה, אנו מניחים שיש גם ביצים במערכת העיכול, וכדי להשמיד את התולעים שיבקעו מביצים אלה- יש לטפל בשנית לאחר 10 ימים וכך לוודא שלא תראו אותם שוב.

אם כך- התשובה היא כן, יש לחזור לוטרינר ולתת לגורים את הטיפול השני גם אם נראה לך שהם מרגישים מצויין.

רק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החתולה שלי מלקקת ברזלי אופניים
    מאור
    10/08/2014

שלום
    החתולה שלי בת 4 נוהגת ללקק את הברזלים שבגלגלי האופניים. היא עושה את זה בדרך כלל בבוקר כמו מנהג כזה.

האם יכול להיות שחסר לה ברזל או איזה שהו מינרל? או שזה משהו התנהגותי? אשמח לשמוע את עצתכן. תודה

הוספת תגובה

• החתולה שלי מלקקת ברזלי אופניים - תגובה

ד''ר סמדר טל
    19/08/2014

היי מאור,

לא ידוע לי על קשר בין ליקוק ברזלים לבין מחסור בברזל, למרות שישנם דיווחים על כך שישנם בעלי-חיים עם חוסרים תזונתיים שנוהגים לאכול דברים שונים כמו צואה, ללקק קירות ועוד.

אם אין שום דבר חריג אחר במצבה של החתולה ופרט לכך היא מתנהגת כרגיל- הייתי מניחה שהתופעה במקורה התנהגותית ויתכן והיא מסמנת את הברזלים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיקור חתולה
    דנה
    09/08/2014

שלום,
    חתולה שלי בת 5, אפילפטית, מטופלת בפנוברביטון.
    רציתי לדעת האם בטוח לעקר אותה בזמן הייחום עצמו
    או שעדיף להמתין עד לסיומו?
    מדובר בחתולת בית שאינה חשופה לחתולים אחרים.
    כמו כן האם צריך לבצע בדיקות דם לפני העיקור?
    קבלתי מגוון תשובות, אך לצערי אני לא יודעת על מי לסמוך.

לקביעת תור
    סגירה
    עיקור חתולה

הוספת תגובה

• עיקור חתולה - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    24/08/2014

שלום דנה,
    אין בעיה לעקר חתולה בייחום למרות היותה אפילפטית (העיקור בחתולות אפילפטיות הוא אפילו מומלץ). ישנם וטרינרים המעדיפים באופן כללי לא לעקר חתולות בייחום בשל כלי הדם המפותחים יותר בתקופת הייחום אך זה תלוי בנסיון הוטרינר ובהעדפותיו.
    באופן כללי מומלץ לבצע בדיקות דם כלליות לפני העיקור ובדגש על ספירת דם ובמקרה של חתולתך מומלץ לבצע בדיקה ביוכימית לרמות אנזימים ומלחים בדם.

בברכה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב חטיפים עם מזון רפואי
    נעמה
    06/08/2014

שלום, הכלבה שלי סובלת מבעיה בכליות ולכן אוכלת מזון מיוחד שנועד לטפל בבעיה- K\D של הילס. הבנתי שאסור לתת לה חטיפים רגילים ורציתי לשאול מה אני כן יכולה לתת לה? יש לציין שאני צמחונית ולכן אין לי בשר או משהו כזה בדירה שאני יכולה לתת לה.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• שילוב חטיפים עם מזון רפואי - תגובה

ד''ר סמדר טל
    14/08/2014

שלום נעמה,

האם הכלבה אוהבת לאכול ירקות? אם כן ניתן לתת לה חתיכות קטנות של גזר, מלפפון, קישוא מבושל, גמבה... גם בריא, גם צמחוני וגם לא מזיק לכליות :)

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים וקרחות בפנים של כלב
    איתי
    06/08/2014

היי!
    מזה שבועיים התחילו אצל הכלב קרחות בפנים, בהתחלה הייתה אחת ואז נוספה עוד אחת, העור נראה יבש וקצת אדמומי, הוא לא קיבל את זה כתוצאה ממריבה עם כלב אחר או משהו בסגנון, ולא מתגרד, צירפתי תמונות,
    מה את ממליצה?
    תודה! :)

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים וקרחות בפנים של כלב

הוספת תגובה

• פצעים וקרחות בפנים של כלב - תגובה

ד''ר סמדר טל
    07/08/2014

אני ממליצה לאבחן אצל הוטרינר את הבעיה- לקות מסוג זה יכולה להיות כתוצאה מדלקת, טפיל עור, אלרגיה ועוד. דמודקס הוא טפילו עור בעל מופע שנראה דומה לזה ומאובחן על ידי מגרד עור.דלקת מאובחנת על ידי משטח מגע ואמצעים אחרים וכיוצא באלה. דרוש איבחון בכדי לתת טיפול מתאים.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייחום 3 חודשים אחרי המלטה
    ליאת
    03/08/2014

שלום רב,
    לפני שבוע קיבלתי מלטזית בת 4 שעברה המלטה לפני שלושה חודשים. היא מדממת מאיבר המין ויש שם נפיחות אופיינית לייחום. היא כלבה מתועדת ולכן לא מעוקרת.
    האם ייתכן שהיא כבר שוב מיוחמת או שכדאי לקחת לבדיקה אצל וטרינר?

לקביעת תור
    סגירה
    ייחום 3 חודשים אחרי המלטה

הוספת תגובה

• ייחום 3 חודשים אחרי המלטה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    07/08/2014

ייתכן והיא מיוחמת - כל כלבה ומשך הזמן עד שהיא מתייחמת. יחד עם זאת- אם אינך בטוחה- גשי לבדיקה אצל וטרינר על מנת לאשש שאכן מדובר בייחום
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב בלע עצם
    לאה
    02/08/2014

שלום,
    יש לי כלב לברדור מעורב בן 6 .לפני כמה ימים הוא אכל עצם מהצלחת ולא נגס בה אלא בלע אותו שלמה.
    הוא מתנהג רגיל,היציאות שלו סדירות ולא נראה שינוי בהתנהגות.
    האם יש צורך ללכת לבדיקה אצל הוטרינר?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כלב בלע עצם

הוספת תגובה

• כלב בלע עצם - תגובה

ד''ר סמדר טל
    04/08/2014

היי נועם,

אם העצם נבלעה כבר לפני כמה ימים- ולא נראו סימנים חריגים אצל הכלב (עצירות, כאב בטן, הקאות, שינוי מצב רוב), ניתן כרגע רק להמשיך ולעקוב. במידה ומשהו משתנה לרעה- לפנות מיד לוטרינר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה למי שמבין- גורי בולדוג צרפתי
    רינת
    30/07/2014

בלילה שבין שבת לראשון המליטה הכלבה 9 גורים.. הוטרניר המליץ לי על תחליף חלב בשביל לעזור להם. אחרי יומים הבחנתי שיש גור אחד שלא ממש אוכל.. שקלתי את כולם והוא במשקל נמוך מהאחרים. האכלתי אותו באתמול בלילה פעמיים בתחליף חלב ואני עוזרת לו להתקרב לאכול מהאמא. אני מרגישה שהאמא לא כל כך רוצה להאכיל אותו ואפילו היום שחזרתי בערב מהעבודה הוא ירד במשקל

מבקשת בבקשה עצה\עזרה איך אפשר לעזור לגור הקטן הזה...

תודה לכולם מראש!

הוספת תגובה

• עזרה למי שמבין- גורי בולדוג צרפתי - תגובה

ד''ר סמדר טל
    07/08/2014

בכדי שגור שנחלש ישרוד- יש לבדוק שאין לו בעיה רפואית אצל הוטרינר שלך - ולאר מכן להתחיל לעזור לו על ידי מתן תכוף של חלבית טובה ולעקוב אחרי העליה במשקל. ללא עזרה אינטנסיבית גור צעיר שהולך ודועך - יעשה זאת מהר מאוד. אפשר לנסות לתת לו גם לינוק מן האם אך לשקול אותו לפני ואחרי היניקה בכדי לראות שאכן ספג משהו. ככלל חשוב לשקול גורים צעירים פעם ביום באותה שעה בכדי לעקוב אחרי העליה שלהם במשקל. לעיתים לא שמים לב ויש אחד או שנים שלא מצליחים לינוק כראוי ומאבדים משקל ואם לא שמים לב מקרוב לעיתים מתגלה הבעיה כאשר הגור כבר במצוקה.
    אז- בדיקה וטרינרית, שקילה (משקל מטבח מצויין למטרה זו), ועזרה לחלשים באופן אינטנסיבי עד שהם מתחזקים.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פקינז שוכבת על הגב ומתפתלת
    שלומית
    30/07/2014

שלום,

יש לנו פקינז בת 4, לאחרונה יש לה התנהגות משונה. היא שוכבת על הגב ומתפתלת
    נראה שמשהו כואב לה.
    וכן מלקקת את הקיר.
    מה מקור התופעות והאם יש קשר ביניהן ?

הוספת תגובה

• פקינז שוכבת על הגב ומתפתלת - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/08/2014

שלום שלומית,

מציעה לקחת את הכלבה לבדיקה אצל הווטרינר שלכם ולשלול תופעות כמו כאב באזור הגב, שיכול להגרם עקב פריצת דיסק- תופעת נפוצה מאוד בקרב פקינזים צעירים.

יתכן והיא גם מנסה להתגרד באזור הגב- ואז יש לבדוק אם יש עליה פרעושים ולטפל בהתאם. גם אלרגיות שונות אחרות יכולות לגרום לגרוד שכזה (אלרגיה למזון, למשל).

לא ידוע לי הקשר בין מה שתארת לגבי ליקוק הקיר :)

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלת חתולי רחוב
    אמיר כהן
    29/07/2014

שלום רב

אני גר בפ"ת ויש לנו שכנה שהיא ראש הוועד. ישנם 6 דירות בבניין מתוכם 4 מושכרות.

הרבה פעמים אני רואה חתולי רחוב עזובים ומן הסתם גם רעבים. מתחממים מדי פעם על מכסה המנוע של הרכב שלי (:
    קניתי אוכל לחתולים אני ועוד שכן כי ממש כאב לנו עליהם.

לצערנו הרב השכנה, שלצערנו היא גם ראש הוועד, אמרה שהיא לא מוכנה לזה שיאכילו חתולים עזובים כי לטענתה יש להם מחלות והיא מפחדת על הכלב שלה. שחס וחלילה לא יידבק במחלות מהחתולים.

רציתי לדעת האם היא יכולה לאסור על האכלת החתולים (אנחנו משאירים קצת אוכל ומים בקערה בשטח הגינה של הבניין)?
    במידה ונחליט להוציא את האוכל של החתולים לרחוב (על המדרכה בפינה), האם יש פה פגיעה תברואתית מבחינת העירייה?

נ.ב אני שואל את השאלה האחרונה במיוחד כי אני יודע שהיא מיד תתקשר לעירייה.

אשמח מאוד אם תוכלו לייעץ לנו כיצד לנהוג או למי ניתן לפנות על מנת לברר זאת לעומק.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    האכלת חתולי רחוב

הוספת תגובה

• האכלת חתולי רחוב - תגובה

ד''ר סמדר טל
    04/08/2014

שלום אמיר,

לכל עירייה יש את התקנות העירוניות שלה בנושא, לכן המלצתי אלייך היא להתקשר לעיריית פתח תקווה ולשאול מהן התקנות בנושא. כך תוכל לעמוד מול השכנה בעת הצורך ולציין בפניה את החוק הערוני הנכון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות גורת חתולים
    לי
    29/07/2014

שלום,
    רציתי להתייעץ בנוגע להתנהגות פרועה של חתולה כבת 5 חודשים.
    החתולה הגיעה לביתי מגיל 5 שבועות, ותוך זמן מועט החלה להתנהג בפראות- היא נושכת כל דבר אפשרי כולל את בני הבית וקופצת עלינו, מחדדת ציפורניים על ספות, כסאות ושטיחים. מנסה לאכול כל דבר וקופצת על השולחן והשיש ללא הפסקה ומטפסת על כל דבר אפשרי (גם על רשתות שנהרסו כבר בבית). יש לציין כי לפני מספר שבועות היא נשכה כבל חשמל והתחשמלה בצורה קשה מאוד, הייתה בסכנת חיים ועד היום היא בטיפולים לשיקום הלסת שלה שנפגעה מאוד מכוויות עמוקות (מה שלא הפריע לה בשום שלב להמשיך עם ההתנהגות הזו)
    השאלה שלי היא כיצד ניתן לחנך אותה? היא מאוד אוהבת תשומת לב ועושה הכל כדי משחק ולא מתוך כוונה לתקוף. אך אם תמשיך ככה נצטרך להגביל את השהות שלה בבית (ותיאלץ להיות בחצר).
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות גורת חתולים

הוספת תגובה

• התנהגות גורת חתולים - תגובה

ד''ר סמדר טל
    04/08/2014

היי לי,

לחנך גורת חתולים (ובכלל, חתול) זוהי משימה קשה מאוד :) גורי חתולים יכולים להיות מאוד שובבים- ואף להרוס דברים רבים בבית, כמו שתארת, אך הדבר נובע בד"כ מתוך הצורך למשחק ולגירויים.

אם יש לך את האופצייה לאפשר לה לצאת לחצר- עשי זאת. הדבר יאפשר לה להוציא אנרגיה רבה, לשחק, לצפות בטבע שסביבה ולממש את האינסטינקטים החתוליים שלה. כך כשהיא תשוב הבייתה (לאכול ולשתות)- היא תהיה רגועה הרבה יותר וכך גם תזיק לכם פחות... רק שימי לב שמומלץ לעקר אותה בזמן הקרוב בכדי שלא תיכנס להריון לא רצוי מאחד מחתולי השכונה.

בנוסף- ניתן לקנות קרטונים ייעודיים לחידוד ציפורניים, אותם ניתן לפזר ברחבי הבית כתחליף לספות.

ולסיום- תקופת הגורות היא התקופה השובבה ביותר של החתולים, חלקם נרגעים מאוד כשהופכים לחתולים בוגרים, בערך מגיל שנה. אם עדיין כל העצות הנ"ל לא יועילו- זה הרגע להתייעץ עם מומחית להתנהגות חתולים ולבקש את עזרתה בנושא.

בהצלחה ובברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החתולה בוכה כשהיא אוכלת
    יוסי
    26/07/2014

לאחרונה החתולה שלי עושה דבר חדש ומוזר, היא בוכה לקראת סוף האוכל.
    ממש בוכה.
    היא בת 14 אבל בריאה טפו טפו טפו
    מישהו מכיר את התופעה הזאת?

לקביעת תור
    סגירה
    החתולה בוכה כשהיא אוכלת

הוספת תגובה

• החתולה בוכה כשהיא אוכלת - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/08/2014

היי יוסי,

בכי בזמן או לאחר הארוחה יכול להצביע על בעיה הגורמת לכאב בזמן או לאחר האכילה, כמו בעיה בחלל הפה- שיניים, חניכיים, כיבים בפה מסיבות שונות...
    סיבה נוספת היא תופעה הנקראת "אלצהיימר של חתולים" בה נראים שינויי התנהגות שונים בקרב חתולים מבוגרים, חלק משינויי התנהגות אלה יכולים להיות מלווים ביללות בסיטואציות שלא נראו קודם.

האם פרט לכך- החתולה בריאה? שומרת על המשקל שלה? הצרכים תקינים? התנהגותה תקינה פרט לכך?

הייתי ממליצה לקחת אותה לבדיקה אצל הוטרינר שיבדוק אותה באופן כללי ואת מצב הפה באופן פרטני. במידה והיה צורך- ניתן אף לבצע בדיקות דם בכדי לוודא שאין לה מחלות נלוות (מחלות כיליה יכולות לגרום לכיבים בחלל הפה).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממה מתה החתולה.
    ריקי יפה
    25/07/2014

שלום.
    החתולה שלנו, בת ארבע, נמצאה מתה בחצר.
    היא מתה בישיבה, בראש מורד. היא לא היתה שכובה על הרצפה.
    לא היו על גופה סימני נשיכה.
    מה יכולה להיות סיבת המוות? ולמה היא נותרה בקפאון במצב ישיבה ?
    בתודה,
    ריקי יפה.

לקביעת תור
    סגירה
    ממה מתה החתולה.

הוספת תגובה

• ממה מתה החתולה. - תגובה

ד''ר סמדר טל
    04/08/2014

היי ריקי,

בכדי לברר סיבת מוות, יש תמיד לשלוח את הגופה למכון הוטרינרי בבית דגן- שם תערך נתיחה שלאחר המוות ובד"כ תימצא הסיבה.

לפי תאורך, יתכן והחתולה הורעלה- כך שגופה נשמר שלם וללא פגיעות, או שחטפה מכה חזקה מרכב שגרמה לה לדימום פנימי. בכל אופן- ללא נתיחת הגופה ניתן רק לשער השערות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי חתולת רחוב
    mirav
    24/07/2014

לפורום שלום ,

יש חתולת רחוב שאני מאכילה בת 4 מעוקרת , לפני כ-4 חודשים לקחתי אותה לוטרינר בגלל שהפסיקה לאכול (לפני שהפסיקה , היתה מתקשה באכילה נתתי לה בעיקר מזון רטוב כי את היבש לא רצתה לאכול , הלשון שלה היתה רוב הזמן בחוץ, וגם כשאכלה –היתה משמיעה קולות נהמה ופולטת חלק מהאוכל, הפרווה שלה היתה רטובה והעיניים מפרישות מוגלה ירוקה.( הוטרינר שאמר שיש לה דלקת חריפה בפה, הכל מודלק חניכיים+ אפטות+2 שיניים רקובות שהוא עקר.
    היו צריכים לאשפז אותה לשבועיים כדי לתת אנטיביוטיקה פעמיים ביום, אך מכיון שעליות האישפוז היו קשות עבורי,וברחוב קשה להצליח לתת לה האנטיביוטיקה , הוחלט במרפאה לתת לה זריקת אנטיביוטיקה ארוכת טווח (כמו שלוקחים אנטיביוטיקה לשבועיים
    כשחזרה נתתי לה מזון רפואי פטה במשך חודשAD ,
    לאחר מכן עשה רושם שהיא מתגברת וחזרה לאכול רגיל יבש+רטוב מעורבב ,מה שכן ההתנהגות שלה השתנתה מחתולה שנחה רוב היום נהיתה פעילה ושיחקה עם חתולים אחרים.
    כיום מידי פעם קצת מהלשון שלה יוצאת טיפה בחוץ ובאיזור הפה יש מעט לכלוך בצבע לבן, אך בשבוע האחרון משהו בהתנהגות שלה השתנה היא מתקיפה את שאר החתולים ומנסה לנשוך אותם(בתחילה היא רק מתקרבת אליהם ומריחה אותם ואח"כ מנסה לנשוך עם הפה ,חתול אחד מסכים לכך ומשחק איתה והיא מס' רב ביום משחקת איתו ,עולה עליו ונושכת אותו בצוואר ,שאר החתולים חוששים ממנה ובורחים ביללות ) שאלתי אליכם : האם ייתכן שההתנהגות שלה (הרצון לנשוך) היא בעקבות חזרת הבעיה עם הפה?(דלקת / כיבים, מכיוןן שהוטרינר אז אמר שייתכן שתחזור לה הדלקת ) מציינת שהיא אוכלת לרוב רטוב + יבש מעורבב ויש לה תיאבון רב ,אודה מאוד על מענה מכיון שלא פשוט ללכוד אותה ולהביאה לבדיקה אצל וטרינר(אז לקחתי אותה שממש הפסיקה לאכול )

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי חתולת רחוב

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי חתולת רחוב - תגובה

ד''ר סמדר טל
    04/08/2014

היי מרב,

בהחלט יכול להיות שהתנהגותה נובעת מבעיה רפואית כלשהי- בין היתר כאב בפה, ולכן מומלץ לקחת אותה לבדיקה נוספת אצל הוטרינר, במיוחד לאור ההיסטוריה הרפואית המורכבת שלה.
    אופצייה נוספת היא טראומה שעברה בעקבות הטיפולים במרפאה, שגרמה לשינוי בהתנהגות והפיכתה לחשדנית ותוקפנית יותר כלפי סביבתה. טראומה במרפאה לא חייבת להגרם בגלל יחס לא טוב של הצוות המטפל- אלא מעצם שהותה, הטיפולים שעברה והדרך שבה היא התמודדה עם העניין.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה