מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלב משותק בדיכאוןעמי27/06/2014
שלום,
לפני שלושה ימים נשמעו יללות קשות ( לפי תיאור השכנים) מהחצר שלנו ,
אחרי שעתיים בערך שהכלבה מיללת השכנים היתקשרו אלינו ומייד הגענו לבית וראינו את הכלבה שוכבת רועדת על הריצפה כאשר היא לא יכולה להזיז את הרגליים האחוריות .
מייד לקחנו אותה לווטרינר שהביא לה משככי כאבים והכניס רוצה לצילום רנטגן שבוא לא ראו שום דבר חריג(שבר או משהו בסיגנון), הרופא המליץ לשלוח אותה לצילום ct מחוץ לעיר כדי להבין מה קרה אבל הוא משאר שמדובר בפריצת דיסק .
הכלבה נמצאת בבית כרגע שוכבת , לא אוכלת ולא שותה כבר יומיים -שלוש( נתנו לה מים ואוכל בכוח), באמת זה נראה שהכלבה בדיכאון רציני , זה לא נראה שהיא סובלת מכאב...
לפני אותו אירוע הכלבה הייתה מלאת חיים, רצה , משתוללת ועכשיו בדיוק להפך .
חשוב לציין שהכלבה עדיין לא מסוגלת להזיז את הרגליים האחוריות , למרות שלפי הבדיקה של הרופא היא כן מרגישה כאב אבל פשוט לא מסוגלת להזיז את הרגליים,
בנוסף אין עליה שום סימני חבלה, פציעה , דם באיזור שהיא הייתה או כל חפץ מסוכן שאנחנו משארים שגרם למקרה.
ביום ראשון אני אקח את הכלבה לוטרינר שוב כדי לראות איך ממשיכים אבל הייתי שמח לשמוע מה לפי דעתכם יכל לגרום למיקרה כזה? שביום בהיר אחד כלב הופך למשותק ללא שום סימנים מקדימים או סימני חבלה
ואיך מתמודדים עם כלב שבדיכאון שלא אוכל ושותה.
הכלבה בת 10 בערך מסוג פינצר מעורב
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב משותק בדיכאון - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי08/07/2014שלום עמי,
האם לכלבה יש תנועות רצוניות ברגליים האחרויות? (כלומר האם היא יכולה להזיזן?) האם נבדקו רפלקסים וכאב עמוק ברגליים "המשותקות" ואם כן מה הממצאים? האם יש דופק ברגליים האחוריות? מה היו ממצאי הבדיקה הרפואית הכללית? האם יש חסרים עצביים נוספים? האם הכלבה סובלת מבעיה לבבית או מחלה אחרת? האם היא מטופלת באופן סדיר אחת לחודשים נגד תולעת הפארק?
לשאלות אלה יש חשיבות לגבי חמרת המצב, הגורמים הסבירים ואפשרויות הטיפול.
באופן כללי, שיתוק פתאומי של שתי הרגליים האחוריות יכול לנבוע מטראומה לחוט השדרה, פריצת דיסק, דלקת של חוט השדרה או החוליות, אוטם בכלי הדם של חוט השדרה, קריש דם באבי-העורקים או בעורקי הרגליים, נדידה של תולעת הפארק לחוט השדרה וכן גידול בחוט השדרה/במעטפות חוט השדרה/בחוליות או גידול חיצוני הלוחץ על העצבים היוצאים ממנו (אך גידולים פחות סבירים למופע כה אקוטי).
במידה וצילומי סקר אינם מראים עדות לשבר/טראומה או פריצת דיסק, יש לעיתים צורך בהדמיות מתקדמות כגון מיאלוגרפיה (צילומים או CT של חוט השדרה עם חומר ניגודי) או MRI, על מנת לשלול דלקות יש צורך בבדיקות דם ודיגום של נוזל חוט השדרה.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גור חתולים וכלבתאנדי25/06/2014
האם גור חתולים יכול להידבק ולהדביק בכלבת?
מדובר בגור עד שלושה חודשים לפחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור חתולים וכלבת - תגובה
ד''ר סמדר טל26/06/2014היי אנדי.
התשובה מעט מורכבת, מבחינה ביולוגית חתול, כמו גם כלב ואפילו אדם, יכול להדבק ולהדביק בכלבת. עם זאת אופי התהגותם של החתולים שנוטים לברוח מעימותים יותר מכלבים מוריד את הסיכוי ההדבקה בכלבת.
בגדול אם החתול מראה איזה שהם סימני מחלה יש לגשת לוטרינר לצורך בדיקה, אבחון וטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדוונטיקס לגורים וחוסר תיאבוןלימור25/06/2014
שלום, יש לי גור בן 8 שבועות כשהגיע לא רצה לאכול. בביקור אצל הוטרינר הוא קיבל אמפולה של אדוונטיקס ותילוע בנוזל. כבר 48 שעות שהוא מסרב לאכול חוץ מכמה ליקוקים משימורים שהוטרינר הביא לנו כשחזרנו לבדיקה (אצלו במרפאה הוא כמעט טרף את זה) בדקו לו חום והיה בסדר. כשהגענו לבית אכל מזה טיפה ואחרי כמה שעות הקיא את האוכל.
הוא עדיין שותה ועושה פיפי אבל קקי כבר לא. כנראה כי לא אוכל..
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדוונטיקס לגורים וחוסר תיאבון - תגובה
ד''ר סמדר טל26/06/2014היי לימור
הקאות וחוסר תיאבון בגורים הם עיניין מאוד רציני, עקב גודלם הקטן וחילוף החומרים המהיר שלהם מצבם יכול להחריף ולהיות מסכן חיים במהרה.
לדעתי יש לגשת לוטרינר לבדיקות נוספות בהקדם האפשרי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תאבון כחב חולה סרטןנדב24/06/2014
הכלב סובל מסרטן בכבד . מדובר כלב גדול בן 14
הסרטן התגלה בשלב די מתקדם ולכןן הוחלט לא להכנס לכימו.
בשבועות האחרונים הכלב מאבד תאבון . ירד 5 קילו החודש ( שקל 53 ועכשיו 48)
גפ קופסת שימורים מעורבבת באוכל היבש לא גורם לו לאכול . אני מבין שיש כדורים נגד בחילה ומעוררי תיאבון ?
הוטרינר שלי בכלל ייעץ על אוכל ללא חלבון והכלב לא מוכן לגעת בזה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תאבון כחב חולה סרטן - תגובה
ד''ר סמדר טל26/06/2014היי נדב,
כפי שציינת, ישנן תרופות המשמשות לעירור תיאבון ומניעת בחילות, תרופות אלו נחשבות ליעילות ומומלץ לך להתייעץ עם הווטרינר שלך לגבי האפשרות לשימוש בהן. חלק מתרופות אלה דורשות תפקוד מסויים של הכבד, ולכן על הווטרינר לשקול את היתרונות והחסרונות שבשימוש בהן.
ניתן לנסות סוגי מזון דל חלבון מחברות שונות שאולי הכלב יאהב יותר- גם על כך מומלץ להתייעץ עם הווטרינר שלך.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות נגד פרעושים לחתוליםשאלה22/06/2014
שלום!
יש לי שני חתולים גדולים למדי (לא שקלתי אותם די מזמן, אבל שניהם בוודאות מעל 4 קילו, אחד הייתי מעריכה כ-6, והשניה 8 לפחות). שמתי להם טיפות נגד פרעושים של advantage - לא היה בחנות את הטיפות לחתולים מעל 4 קילו, אז שמתי להם את אלו של עד 4 קילו (אולי זה היה טיפשי מצידי).
אם אני רואה שזה לא עוזר (הם ממשיכים להתגרד בינתיים) - מתי הכי מוקדם שאני יכולה לשים להם עוד טיפות? והאם לשים שוב את אלה של עד 4 קילו או לשים את אלה של מעל 4 (אם אצליח להשיג)?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו
שאלה23/06/2014בהמשך לשאלה הקודמת:
האם כאשר חתול ממשיך להתגרד מספר ימים לאחר טיפול נגד פרעושים סימן שהטיפול לא עזר?
וגם: לשני חתולים (אחד מהשניים הגדולים שתוארו קודם, ועוד אחת קטנה שקיבלה טיפות בהתאם למשקלה) הופיעו קרחות קטנות שהעור בהן מלא בנקודות אפורות (ממש קטנות - ניסיתי לצלם ולא רואים אותן בתמונה. נראה כמו הרבה נקודות שמישהו צייר עם עפרון על העור). מה זה יכול להיות?
אני יודעת בוודאות שהיו פרעושים (ראיתי אותם), אבל אולי יש עוד משהו?
וסיכום השאלות שלי, למקרה שבלבלתי אתכם:
1. מה לעשות עם שני החתולים שקיבלו טיפול נגד פרעושים נמוך למשקלם? מתי לחזור על הטיפול אם בכלל, ובאיזה מינון (טופלו בטיפות advantage)?
2. שתי חתולות, מתוכן אחת שקיבלה טיפול מתאים למשקל, סובלות מהקרחות הקטנות + הנקודות בעור הנ"ל. מה יכולה להיות הסיבה?
3. שלושת החתולים עדיין מתגרדים, האם זה בהכרח אומר שעדיין יש פרעושים? (אני לא תמיד מצליחה לראות אותם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי ששכחתם אותי...
שאלה25/06/2014בלי להציק או משהו - פשוט ראיתי שאנשים מעלי קיבלו תגובות - אולי דילגתם עלי בטעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו - תגובה
ד''ר סמדר טל26/06/2014שלום,
ננסה לעשות מעט סדר: טיפול נגד פרעושים הוא תרופה לכל דבר, ולכן צריך לתת אותו במינון המתאים לבעל החיים- חתול ששוקל 8 קילו צריך טיפול מתאים למשקלו. אפשר לחזור על הטיפול אבל מומלץ לחכות לפחות שבועיים מהזמן השימוש באמפולה הקודמת.
אחרי שימוש באמפולה נגד פרעושים הפרעושים מתים תוך 3 ימים. יש פתרונות נוספים כגון קולרים, כדורים לכולם יש יתרונות וחסרונות ועליהם תוכלי לשמוע מהוטרינר המטפל שלך. ובמקרי נגיעות קשה האמפולה לבד לא עושה את העבודה ומומלץ לבצע ניקיון יסודי בבית כולל שאיבת אבק, ואפילו ריסוס ע"י בעל מקצוע מוסמך.
לגבי הנגעים העוריים על החתולות, קשה להבין מהתיאור אבל יתכן שמה שאת רואה היא צואת פרעושים בקרחות שנגרמו מגירוד מהפרעושים. אם זאת יתכן ומדובר בפטרת עורים או תגובה אלרגית, קשה לענות על זה בלי לבדוק את החתולות, לבצע משטחים עוריים ואולי אפילו תרבית לפטריות - גם בנושא הזה מומלץ להתייעץ עם הוטרינר המטפל.
יתכן שהחתולים עדיין מתגרדים כי הטיפול נגד הפרעושים לא היה יעיל, ויתכן שיש נגיעות חריפה בבית ובאיזורי המרבץ שלהם. יש לשקול ריסוס בבית וטיפול מתאים כנגד פרעושים לכל החיות בבית.
בברכה והצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב סוכרתיאופירה21/06/2014
שלום
הכלב שלנו הוא סוכרתי
ומטופל באינסולין פעמיים ביום
הוא היה ברמה של 470 ועכשו 119 לאחר חודש
יצאו לא בזמן האחרון פצעים בנוף שמו לא קונוס כדי שלא יתגרד
ידוע לי שסטרואידים עוזרים לגירוד
האם זה יכול לעזור
כעת הוא מטופל באנטיביוטיקב ופולידין
האם ניתן לתת סטרואידים לכלב סוכרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב סוכרתי - תגובה
ד''ר סמדר טל26/06/2014אופירה שלום,
לא מומלץ לתת סטרואידים לכלב סכרתי, מאחר והדבר יכול ליצור עמידות לאינסולין שהוא מקבל וכך למנוע ממנו את הטיפול הדרוש לו לסכרת ממנה הוא סובל. ישנן תרופות אחרות עליהן אפשר להתייעץ עם הוטרינר המטפל שלך (כמו אנטיהיסטמינים), וגם חפיפות עם שמפו רפואי המיועד להפחתת רגישות העור לגירוד (המכיל שיבול שועל ורכיבים נוספים).
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עניים אדומות לגור ברניזמורן19/06/2014
שלום, יש לי גור ברניז שווצרי בן כחצי שנה שהבאתי מרומניה, העניים שלו רוב הזמן אדומות אך לא כל העין רק בדפנות העין, לא מסביב לאישון.
האם זה מעיד על משהו לא בסדר? כשבועיים אחרי שהבאתי אותו (בגיל חודשיים) התחילה התופעה ממה זה קורה? האם שינוי תזונתי יפתור את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מורן19/06/2014המזון שהוא אוכל הוא טיטאן ולמזון אני מוסיפה אחת ליומיים שמן זית כדי להעשיר את הזמון ואחת לשבוע אני מוערבבת את הטיטאן עם בשר משומר באיכות טובה.
האם השמן זית יכול להזיק? זה גורם לו לפרווה חלקה ונעימה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניים אדומות לגור ברניז - תגובה
ד''ר סמדר טל24/06/2014שלום מורן,
מומלץ לקחת את הגור לבדיקה אצל הווטרינר, בכדי לשלול דלקת עיניים שיכולה להיגרם מסיבות רבות, בין היתר גירוי אלרגי כפי שאת חושדת. לגורים כל כך צעירים בד"כ עדיין לא מספיקה להתפתח אלרגיה למזון, אך יכול להיות גירוי סביבתי (אבק, חומרי ניקוי וכו') בביתך שאולי גורם לתופעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול באףנעה19/06/2014
שלום רב! הכלבה שלי מזה כמה חודשים (4) מדממת מהאף, מתעטשת ומשתנקת. לצערי לקח זמן רק למצוא את האבחנה שיש לה גידול באף.
היום חזרנו מבדיקת סיטי שהראתה שאכן יש מסה מאוד גדולה של חומר במערות האף ועד לסינוסים העליונים.
הרופא טען שאין ממש דרך לטפל בשל הגודל של המסה- גם אם זה ממאיר או גם אם לא. לכן לא המשכו לרנוסקופיה שתקבע את סוג הגידול. הכלבה סובלת ואני רוצה בכל זאת לבדוק איך אפשר לעזור לה. האם ניתן לעשות עוד משהו??
מרגיש לי ממש לא נכון פשוט לחכות שהיא תסבול מדי עד שאצטרך להרדימה.
הייתי שמחה לשמוע עוד חוות דעת של מישהו שמבין בתחום.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול באף - תגובה
ד''ר סמדר טל24/06/2014שלום נועה,
אכן גידולי אף יכולים להיות מתסכלים מאוד, ולצערנו- בשל המיקום הבעייתי כמעט ובלתי אפשרי להסירם. ישנם גידולים המגיבים בצורה זו או אחרת לטיפול כימותרפי, אך לצורך כך יש לקבוע את סוג הגידול, כפי שציינת שנעשה, ולאחר מכן להתייעץ עם אונקולוגית מומחית (יש 2 כאלו בארץ- בבית החולים הוטרינרי בבית דגן ובמרכז המומחים חוות-דעת בבית ברל) שתתאים את הטיפול הנכון ויעיל- אם יש כזה.
בהצלחה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת ברגליים לאחר ניתוחגלי19/06/2014
שלום ,
הכלבה שלי בת 12 ( שועל זעיר+) עברה ניתוח להסרת גידול גדול בבטן , הסירו לה את כל הפטמות וסגרו אותה ממש כמו עוף ממולא :-(...
הרופא לא עשה ניקוז , ולאחר כמה ימים גיליתי חתך גדול של הניתוח שלא היה בו תפר בכללל ברגל האחורית
היום אנחנו שבועיים אחרי הניתוח
אני בטוחה שהחלק האחורי הזה ברגל נשכח בטעות והיה צריך לסגור עם תפר
ככשאלתי מיד אחרי הניתוח אם הוא שם לה ניקוז הוא ענה שהוא חשב על זה בניתוח ובסוף החליט שלא ושנראה בהמשך אם צריך - בביקורת הוא טען שלא
הרגליים האחרויות שלה התנפתחו מאוד ( לפניי כמה ימים זו היתה רק רגל אחת)
לגבי החתך כרגע הרופא אמר שהוא לא יכול לסגור אותו כי אסור לסגור עם זיהום
והרגליים הוא טוען שיעבור - ותהייה צלקת
הכלבה שלי בדיכאון בקושי קמה מהכרית היא עם קולר אליזבט כבר חודש וחצי
אני רוצה לעשות את הכי טוב שאני יכולה בשבילה
מה לעשות עם הבצקות?
מה לגבי החתך( הוא בגובה הרקטום בערך- מקום שממש מיועד לזיהומים)
לחבוש? למרוח משהו ?
האם אפשר לעשות ניקוז לרגל עם בצקת ? ..לשים לה תחבושת אלסטית
אגב ..פרט חשוב בגלל השטח הנרחב שהורידו בתפירה הוא משך חלק מהשוק כדי לסגור עם הצד השני - נראה גם משהו שהביא לבעיות הרגל לא נמתחת במלואה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת ברגליים לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר סמדר טל24/06/2014שלום גלי,
במהלך ניתוח כל כך מורכב ישנם שיקולים רבים הקשורים לאם כן או לא להניח נקז באזור החתך, ולעיתים ההחלטה הרפואית המתקבלת היא כי עדיף שלא להניח נקז למען החלמה טובה יותר. לצורך כך אנו עושים ביקורות לאחר ניתוח ומוודאים כי האזור מחלים כראוי.
לגבי הבצקות- ללא ידיעת פרטי הניתוח המדוייקים לא אוכל להסביר אותן כראוי, אך בצקות יכולות להגרם עקב חסימת כלי לימפה שעוברים באזור (אולי הם אף הוסרו בניתוח כחלק מצרכי הניתוח?) או אבדן חלבון כללי בגוף- מה שניתן לבדוק ע"י בדיקות דם.
אני לא יכולה להמליץ על מריחת חומר כלשהו על האזור או חבישה כלשהי ללא בדיקה של הכלבה והחתך עצמו, פעמים רבות חבישה יכולה להזיק, במיוחד אם לא נעשית בידיים מיומנות.
מומלץ לפנות לרופא המנתח ולשאול לעצתו בעניין.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרוד אובססיביערגה17/06/2014
חתולת ספינקס ללא שיער מתגרדת בכפיתיות. עלי לציין כי היא אוכלת רויאל קנין רפואי משום שהזכר חייב לאכול אוכל זה, ובלתי אפשרי להפריד.
מה עלי לעשות.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרוד אובססיבי - תגובה
ד''ר סמדר טל24/06/2014היי ערגה,
מהו המזון הרפואי ששניהם אוכלים? בת כמה החתולה? מעוקרת? האם יש בעלי חיים נוספים בבית?
ראשית, יש להבין מדוע החתולה מתגרדת, ולכך ישנן סיבות רבות- אלרגיה לפרעושים (גם חתולי ספינקס יכולים להעקץ מהם אם יש פרעושים בסביבה), אלרגיה לחומר סביבתי, אלרגיה למזון, דלקת עורית, טפילים, בעיה הורמונלית או מחלה אחרת.
יש לקחת אותה לבדיקה ראשונית אצל הוטרינר- בה יבחן העור שלה ואולי אף יבוצעו מגרדים ומשטחי עור לשלילת חלק מהסיבות שצויינו לעיל. במידה ותימצא סיבה ראשונית לגרוד- ניתן יהיה לטפל בה באופן פרטני ומתאים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרעושים כדור פרוגרםנעמי17/06/2014
שלום, יש לי גור קינג צ'ארלס . הוא נדבק בפרעושים כל הזמן. ניסיתי את כל האמפולות ושום דבר לא מונע הדבקה חוזרת. אני גרה בביניין משותף ולמטה יש מלא חתולים וגם כאשר אני מטיילת איתו בפארקים הוא נדבק. לאחרונה השתמשתי בסולטיף ויש שיפור אך עדיין יש פרעושים. מה דעתכם על כדורי פרוגרם? אני יכולה להשיג מארה"ב. האם זה מועיל? האם לתת בנוסף לאמפולה? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרעושים כדור פרוגרם - תגובה
ד''ר סמדר טל24/06/2014שלום נעמי,
אנחנו לא משתמשים בפרוגרם (החומר הפעיל בו הורג ביצים ולרוות של פרעושים) אלא בטבליה דומה הנקראת קאפסטאר (החומר הפעיל הורג פרעושים בוגרים), ולכן אין לי ניסיון או דעה לגבי כדור זה.
המלצתי אלייך היא להשתמש בקולר איכותי נגד פרעושים (כמו סרסטו), ולפעול לביצוע הדברה נגד פרעושים בבניין המשותף. קולר הסרסטו יעיל למשך מספר חודשים, גם נגד פרעושים וגם נגד קרציות, וההדברה הסביבתית תפחית את כמות הפרעושים שיכולים להגיע אליו מסביבתו הקרובה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירה עם חתולהנטלי17/06/2014
שלום רב,
בעוד שלושה שבועות אנחנו עוברים דירה עם חתולה בת 7 שלא מתמודדת טוב עם מעברי דירה. בפעם האחרונה שזה קרה לפני מס' שנים היא הייתה מאוד חרדה ולקח מס' שעות עד שהצלחנו להכניס אותה למנשא ולאחר מכן היא התנשפה במהירות,ריירה ועשתה על עצמה צרכים. ולקח לה כמה ימים עד שיצאה מההיסטריה. בנוסף, לפני שנתיים בערך לקחנו אותה לוטרינר לבדיקה שגרתית וחיסונים, ועל פי הוראות הוטרינר נתנו לה כדור הרגעה שהוא נתן לנו במינון הגבוה ביותר מה שהשפיעה עליה קלות אבל ברגע שהיא נכנסה למנשא היא הייתה בחרדה גדולה, אומנם לא כמו במעבר דירה הקודם שלא היה כרוך בו כדורי הרגעה אבל עדיין..
שאלתי היא האם יש המלצה על חומר מרגיע שבאמת עובד? שמעתי על זה שנותנים רסקיו לחתולים, האם ניתן לתת את זה לחתולים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה עם חתולה - תגובה
ד''ר סמדר טל24/06/2014שלום נטלי,
אין לי ניסיון עם רסקיו בחתולים, אך ניתן לנסות מוצרים טבעיים אחרים כמו תרסיס Feliway, המורכב מפרומונים סינתטיים העוזרים להרגעת חתולים לחוצים ומטפלים בבעיות התנהגות שונות. ניתן להתחיל להשתמש בתרסיס מספר ימים לפני מעבר הדירה ולראות כיצד החתולה מגיבה אליו, וביום המעבר עצמו- לרסס גם את המנשא שלה וגם את הדירה החדשה.
בנוסף- ישנם סוגים שונים של כדורי הרגעה, אפשר להתייעץ עם הוטרינר שלך לגבי שימוש בכדור שונה מזה שניתן בפעם הקודמת, בתקווה שהפעם המעבר יהיה חלק יותר...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול מבוגר שמתקשה לבלועיניב12/06/2014
שלום
יש לי חתולה מבוגרת (בסביבות 15). בזמן האחרון קורה משהו מאוד מוזר כאשר היא מנסה לאכול. יש לה תיאבון ורואים שהיא רוצה לאכול, אבל כשהיא מכניסה משהו לפה היא מתחילה להיכנס למצוקה, לעשות קולות עצבניים ולרוץ. למשל היום נתתי לה אוכל יבש, היא לקחה גרגר אחד, התחילה ללעוס, נכנסה למצוקה שתיארתי מקודם, אחרי דקה שתיים היא עדיין ישבה והייתה בתהליכי בליעה ועדיין ראיתי את הפה שלה זז. היא לא משהו נוסף לאחר מכן. התופעה הזו קורה גם באוכל יבש וגם באוכל רטוב. בנוסף, לאחרונה יש לה ריח רע מהפה יותר מהרגיל.
אשמח אם תוכלו לזהות את הבעיה
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול מבוגר שמתקשה לבלוע - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי16/06/2014שלום יניב,
על פי תאורך נשמע כי החתולה סובלת מדלקת חריפה בפה, לרב מדובר במחלה הנקראת caudal stomatytis או לימפוציק-פלסמציטיק סטומטיטיס. דלקת סוערת ומכאיבה מאוד של חלל הפה הכוללת כיבים, דלקת חניכיים וספיגה של שורשי השיניים.
הגורם לא לגמרי ברור אך יש מעורבות אוטואימונית וככל הנראה ויראלית (וירוס הקליצי). הטיפול לא פשוט ובדרך כלל הדרגתי - מתחילים עם ניקוי שיניים ועקירות של שיניים פגועות ומתנדנדות בשילוב עם טיפול אנטיביוטי ושיכוך כאבים לזמן ארוך אך ישנם חתולים שיאלצו לעבור עקירות של כל השיניים. וגם עם טיפול מאסיבי זה עדיין ב- 20% מהמקרים התוצאות לא מספקות וחתולים אלה יצטרכו לקבל טיפול אימונוסופרסיבי, לעיתים לכל החיים.
ממליצה לגשת עם החתולה בדחיפות לבדיקה רפואית אוראלית (עדיף בטשטוש על מנת לבדוק כמו שצריך את חלל הפה) וקביעת טיפול בהתאם על מנת להקל על הכאב.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות מתחת לעין - מצורפות תמונותיוסי12/06/2014
לפני כשלושה ימים התחילה נפיחות מתחת לעין לכלבה שלי.
דבר ראשון פרטים על הכלבה: פקינזית מעורבת בת 10, מחוסנת ומעוקרת.
הנפיחות התחילה בקטנה והייתי בטוח שהיא קיבלה מכה או משהו ושזה יעבור אבל אני עכשיו רואה שזה קצת מחמיר, והעין שלה חצי סגורה.
שאלתי היא האם זה באמת יכול להיות אלרגיה, מכה, דלקת שעוברת או משהו שמצריך הליכה לוטרינר? יש טיפול שאני יכול לעשות בבית (לשים תיון על העין?)?
חשוב לי לציין שחוץ מהנפיחות הכלבה בסדר גמור. היא קופצת, הולכת והכל כרגיל. אולי לאחרונה התאבון קצת ירד והיא כבר לא מתנפלת על הגבינה הצהובה שאני מביא לה אבל היא עדיין אוכלת אותה.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה 2
יוסי12/06/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה 2 - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי16/06/2014שלום יוסי,
נפיחות שכזו בהחלט מצריכה ביקור אצל הוטרינר. מתוך התמונה לא ניכר כי מדובר בטראומה בלבד (אם כי לא ניתן לשלול זאת), יתכן ומדובר בעקיצה של חרק, תגובה אלרגית חריפה, אבסס (יתכן בשורש השן, בסינוס בתת העור וכו') ועוד.
בכל מקרה לא ממליצה להמתין עם הבדיקה והאבחון.
בברכה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יוסי16/06/2014כנראה זה היה איזה פצע באמת כי יצא לה מוגלה וגם דם.. אבל זה כבר עבר לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחים לסלק את הפרעושיםיאנה11/06/2014
שלום.
יש לי כלב מעורב (לא ידוע איזה סוג) בן שנה וחודשיים. מהיום שהבאנו אותו יש לו פרעושים שלא מצליחים להפתר מהם. ניסינו כמה סוגי אמפולות ולאחרונה התחלנו להשתמש באמפולה ריוולושין שהוטרינרית אמרה שהיא הכי טובה אך לצערי גם היא לא עוזרת. חשוב לציין שהוא נמצא בתוך הבית וכמובן שמתאימים לו אמפולות ע"פ משקל.
הוא מתגרד המון, עד לכדי פצעים בעור. כבר טיפלנו לו בפצעים לפני מס חודשים אך הם חזרו ואני לא מעוניינת להמשיך לתת לו אנטיביוטיקה כי הוא קיבל כבר המון עקב ניתוחים שעבר וכ'ו.
מה עוד ניתן לעשות כי אני ממש מיואשת...?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יאנה11/06/2014בהמשך לשאלה- הסביבה שלו עוברת ניקיון קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי16/06/2014שלום יאנה,
האם ראיתם פרעושים או צואת פרעושים על פרוותו או שמא הסימן היחיד הוא גירודים?
אם לא ראיתם פרעושים (או צואה) על הפרווה והוא מטופל באופן קבוע באמפולה נגד פרעושים (כלומר אחת לשלושה שבועות) יתכן והסיבה לגירודים אינה הפרעושים.
יחד עם זאת חשוב לציין כי כלב הסובל מאלרגיה לפרעושים מספיק שיעקץ פעם אחת מפרעוש בודד על מנת שיסבול מגירודים במשך חודש.
בנושא הפרעושים ישנו היבט חשוב מאוד נוסף והוא הדברה של סביבת הכלב.
חשוב להבין כי כל פרעושה נקבה יכולה להטיל כ-50 ביצים ביום וכ- 1000 ביצים במהלך חייה. ביצים אלה נופלות מהכלב לסביבתו (הבית) ושם בוקעים הזחלים שמתגלמים והופכים לפרעושים בוגרים.
לכן ישנה חשיבות מירבית להדברה של הבית והחצר אם ישנה. שאיבת אבק למשל מסלקת רק 50% מהביצים בסביבה!
בברכה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרעושים
נעמי18/06/2014תנסי אמפולה בשם סולטיף !!! גם לנו יש בעיה וזו האמפולה היחידה שנתנה מענה טוב. תנסי.....אגב גם אני עושה מחקר בנושא ואמרו לי שיש כדורים בשם KAPSTAR ופרוגרם שהם טיפול משלים . אפשר לקנות באייביי ממש לא יקר. אני הולכת לנסות. אעדכן אותך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכשיר שעזר לכלב שלי
מורן19/06/2014היי,
הכלב שלי סבל מפרעושים והשתמשתי ב"אלטרא שילד" ריססתי את כולו ואחרי חצי שעה כל הפרעושים נפלו ממנו מתים. לאחר כשלוש שעות קלחתי אותו עם שמפו נגד קרציות והוא היה 90% נקי! אחרי שבוע רססתי מעט מאוד בגב מאחורי הראש ברגליים ובבטן. ואחרי כמה ימים קלחתי אותו שוב שמתי לו קולר נגד פרעושים וקרציות ואמפולות שישמרו עליו נקי.
ממליצה מאוד על התכשיר אולטרא שילד אי איקס.
בהצלחה ובזהירות עם התכשיר... תקראי את ההוראות היטב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)