פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן לימפומה ברוטווילר שלי
    ציון כהן
    24/07/2014

שלום לכולם..
    אז ככה המקרה שלי קצת מצער וקשה אשמח לייעוץ ממכם זה דיי קריטי ודחוף.
    אימצתי כלב מסוג רוטווילר בשם מק,בן 5 ממישהי שלא יכלה לטפל בו עקב נסיעה לחול,הוא אצלי כשבוע וחצי(אצלי מ 13/7/14).
    מק חולה אפילפסיה הוא מטופל בכדורים(פנוברביטון 100 אחד ביום ואחד בלילה) ובנוסף גם תמיסת KBR. בכמות של 4.8 מ"ג ליום.
    והוא חוטף התקף אחת לחודש ממה שבעליו הקודמים סיפר לי. יום שני ה21 היה לו התקף אחרון.

אני רוצה להוסיף שהוא כלב מדהים וחכם ממשומע להוראות,בן בית אמיתי.

ככה גיליתי אצלו קרציות כנראה מהגינה של הבית שאני גר בו מיותר לציין שריססתי וטיפלתי בו וניקיתי אותו מהקרציות,אבל ביום השני(14/7) לשהותו אצלי בזמן שהורדתי ממנו קרציות גיליתי גוש מתחת לצוואר שלו,גוש גדול שהיה נראה לי מוזר מאוד.
    לקחתי אותו לוטרינר(דר ברנע מבאר שבע) שם עשו לו בדיקת דם ומשטח מיקרוסקופי,בסיום הבדיקה החששות שלי התאמתו ודר אייל אברם סיפר לי שזה סרטן לימפומה.

משיחה שלי עם דר אייל במרפאה של ברנע הומלץ לי לעשות ביופסיה ולהתחיל בכימותרפיה.ששאלתי לגביי המחירים הבנתי שזה מעבר למה שאני יכול להרשות לעצמי(ביופסיה עצמה 900 שקל) ואין באפשרותי לממן לו טיפולים בסכומים האלה.
    ב21 לחודש דיברתי עם בית דגן הם רצו לקבוע לי למחרת לייעוץ כמובן הייעוץ הינו עולה כסף,כסכום של 400 שח וזה עוד לפני שהתחלנו בדיקות כלליות,וזה שיום לפני הבדיקות אצל ד"ר ברנע גם עלו לי כאותו סכום.

ממה שקראתי באינטרנט לדעתי זה נמצא במצב 3,שבו מופיעים גושים בחלק הקדמי שלו וגם בחלק האחורי מאחוריי הרגליים, וגם הקיבה שלו מנופחת.
    אתמול שחזרתי מהעבודה בשעה 6 בבוקר ראיתי על הרצפה דם מושפרץ על הרצפה,לא כמות גדולה אבל דיי בשביל להבהיל.

ממה שאני מבין ללימפומה אין ריפוי מלא ותהליך הכימותרפיה רק מקל עליו ונותן לו הזדמנות לחיות בין חצי שנה לשנה.

עכשיו אני נמצא בדילמה מה אני יוכל לעשות בשבילו שיהיה הכי טוב..כואב לי להרדים אותו ברגע זה(הוא עדיין עצמאי,אוכל לבד, שותה,משחק,אוהב לצאת לטיולים) ואני רוצה לתת לו להנות ברגעים אחרונים כי הבנתי שמרגע האבחון יש לו מקסימום חודשיים להיות בחיים,יש משהו שאני יכול לעשות בשבילו? משהו שאני יכול להרשות לי לעצמו לעזור לו להקל עליו קצת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סרטן לימפומה ברוטווילר שלי - תגובה

ד''ר סמדר טל
    04/08/2014

שלום ציון,

צר לי לקרוא על האבחנה של כלבך, אך נשמע שאתה מעוניין לעשות את הטוב ביותר בשבילו ולעזור לו במידה והדבר אפשרי.
    בכדי לעשות סדר בבלגן- אני רק אציין שלימפומה היא סוג סרטן שיכול להיות בר טיפול בכלבים, ויכול להקנות להם זמן איכות רב ונוסף ללא סימני המחלה, במידה ומתגלה בזמן.

בנוסף- יש שלבים מסויימים במחלה אותם צריך לאבחן, ויש לעשות זאת בצורה מסודרת בכדי להבין את סיכויי ההחלמה (הפרוגנוזה) ולדעת כמה זמן עוד נותר לו מבחינה סטטיסטית.
    הדרך הנכונה והיעילה ביותר היא לעבוד מול אונקולוגית וטרינרית- להביא לידיה את התיק הרפואי של מק ולבקש את חוות דעתה המלומדת והמקצועית בנושא. האונקולוגיות נמצאות בבית החולים הוטרינרי בבית דגן ובמרכז המומחים חוות-דעת בבית ברל.

ללא בדיקת הכלב או חוות דעת אונקולוגית, לא אוכל לצערי לסייע לך בהמלצות לגבי אופציות לטיפול...

בהצלחה ובברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההקשבה

ציון כהן
    07/08/2014

תודה על העזרה,לקחתי אותו לבית דגן טיפלו בו עם זריקה שמפרקת את הגושים,זה רק זמני עד שזה ישוב אליו וגם הוא לוקח סטרואידים,נקווה לטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 24חתולה שעות אחרי הרדמה אין שיפור
    מוני
    23/07/2014

שלום
    יש לנו חתולה בת 3.5 התגלה אצלה בעיה כבד שומני, נעשה כל הבדיקות הכל תקין חוץ מהכבד, אתמול הוחלט לעשות צינור הזנה, מ 17:00 אתמול עד עכשיו יותר מ 24 שעות החתולה לא מתאוששת מההרדמה והיא חלשה מאוד, הויטרינר לא נותן לי תשובה ברורה מה הסיבה .
    האם זה נורמלי שחתול לא מתאושש יום שלם מהרדמה ?
    :(

הוספת תגובה

• 24חתולה שעות אחרי הרדמה אין שיפור - תגובה

ד''ר סמדר טל
    01/08/2014

שלום מוני,

רוב חומרי ההרדמה עוברים תהליך של פירוק בכבד- ולאחר מכן מתפנים מהגוף דרך השתן. מאחר ולחתולתך יש בעיית כבד הפוגעת בתפקודו הרגיל של הכבד- ניתן להניח כי לחומרי ההרדמה שניתנו לה יקח זמן רב יותר להתפנות מהגוף.
    מצד שני- חתולה שכזו צריכה ניטור צמוד ואולי אף אשפוז בהשגחת רופא בכדי לוודא שמצבה אינו מתדרדר, ואם כן- לדעת כיצד לטפל בה בזמן.
    אני מקווה שעד עכשיו מצבה השתפר!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעשים מבטנה של כלבתי
    שני
    22/07/2014

היי,
    כלבת הפקינז שלי (בת 5) משמיעה קולות יוצאי דופן, הנשמעים כמו גזים, מבטנה. יחד עם זאת היא נינוחה וישנה בכיף.
    לא ידוע לי על משהו מיוחד או חריג שאכלה בימים האחרונים.
    האם זה מסוכן?
    מה כדאי לעשות במקרה זה? אם בכלל.

תודה רבה,
    שני.

לקביעת תור
    סגירה
    רעשים מבטנה של כלבתי

הוספת תגובה

• רעשים מבטנה של כלבתי - תגובה

ד''ר סמדר טל
    01/08/2014

היי שני,

האם לאחרונה הוחלף סוג המזון של כלבתך? לעיתים מזון עתיר סיבים יכול לגרום לעידוד פעילות המעי, לגזים ולרעשים מוזרים שכאלה.
    האם מרקם הצואה שלה תקין? לא רך מדי? כמה פעמים ביום מעבירה צואה?

במקרים דומים בהם יצא לי להתקל- שינוי סוג המזון הוביל להקלה ברעשים הנ"ל. בכל מקרה, אם הדבר אינו מפריע למצבה הכללי והיא מרגישה טוב, ניתן לבצע בדיקת צואה אצל הוטרינר שלכם ולוודא כי אינה סובלת מטפילי מעי, ולשאול לדעתו לגבי החלפת סוג המזון שלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול שנפצע ברגלו
    גלית
    21/07/2014

שלום,
    אני מגדלת חתול רחוב בגינה שלי, ולפני כשלושה חודשים בערך, הוא נפצע ברגלו השמאלית והתחיל לצלוע, ועד היום הוא צולע, והרגל לא מחלימה לו, בנוסף לכך מאז הפציעה הוא רזה המון, ויש לו פחות תאבון, ועד היום הוא עדיין מאוד רזה, מה אני יכולה לעשות כדי שיחלים ויחזור למצבו הקודם?
    בתודה מראש,
    גלית

לקביעת תור
    סגירה
    חתול שנפצע ברגלו

הוספת תגובה

• חתול שנפצע ברגלו - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    31/07/2014

שלום גלית,
    האם החתול מסורס? הם ניתן לתפוס אותו על מנת להביאו לבדיקה רפואית? הם ניתן יהיה לטפל בו?
    קשה לדעת מה מקור הפציעה, תתכן טרואמה, אולי שבר, יתכן ויש שם זיהום כרוני שאינו מחלים ועוד... אין ספק שפציעה שאינה מחלימה לאחר 3 חודשים דורשת התייחסות וטיפול רפואי. במידה ואינך יכולה לתפוס אותו בעצמך ניתן לקרוא ללוכד חתולים.
    בינתיים את יכולה להעשיר את מזונו בקופסאות שימורים בעלות טעימות גבוהה כגון a/d או ריקברי המיועדות לשיקום והחלמה ואם ניתן ,למנוע ממנו מלהסתובב ברחוב בתקופה הקרובה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בתוקפנות של כלב
    GULIGUL
    21/07/2014

יש לי ילד בן 3 וקצת, ו2 כלבים בני 9.זכרים לא מסורסים, אחד כלב ציד בינוני והשני קטן. הגדול נשך את הבן שלי , נשיכה שהצריכה טיפול רפואי ותפר. הילד לא מתגרה ומציק להם. הכלב שתקף לא מסתדר עם כלבים אחרים, ולמען האמת גם אותי ואת בעלי תקף באזור הפנים בעבר. לא נשלט אצלו או צפוי.
    אנחנו שבורים, פגועים והמומים. הוא פגע ופצע את הילד- ודווקא הוא , שהילד מגיל אפס אתו, מטייל איתו ומאכיל אותו צ׳ופרים מהיד. אנחנו חסרי אונים בנוגע למצב, פוחדים מ״ האין ברירה״ של למסור אותו, בינתיים קבענו תור לסירוס..למרות הסיכוי הקלוש שישנה משהו.
    אשמח על המלצה על טיפול תרופתי ( מינון נמוך ) , אפילו טבעי ע"מ לדכא את יתר התוקפנות שבו.
    הכלב מבין , חכם ולא תוקף כל יום - כל היום, לא ניתן ל"הצביע" על סיטואציה , מגמה או סיבה מסוימת.
    גם אם מכניסים את הידיים לתוך האוכל , בזמן שאוכל, לא מגיב לכך בכלל, ממשיך לאכול רגיל.
    אודה על המלצות לשילוב של אמצעי נוסף.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בתוקפנות של כלב

הוספת תגובה

• טיפול בתוקפנות של כלב - תגובה

ד''ר סמדר טל
    01/08/2014

שלום גוליגול,

בשל מורכבות הנושא והעובדה כי מדובר פה בתוקפנות כלפי ילד, אני ממליצה לך לפנות לוטרינר מומחה בהתנהגות כלבים בכדי שיוכל לאבחן את בעיית התוקפנות של הכלב ולהתאים לה טיפול התנהגותי ו/או תרופתי, אם יחשוב שיוכלו לעזור.

וטרינרית מומחית שכזו היא דר' נועה הראל- ניתן למצוא את הפרטים שלה ברחבי הרשת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכון
    אבי
    18/07/2014

היי קראתי באזה מאמר של מאלף ומגדל כלבים שאם מריצים את הכלב על הליכון רגיל של בני אדם יכול להיות לו נזק בגוף בגב ובעמוד השדרה מסיבוצ שונות אחת מהסיבות שההליכון לא ארוך מידי וחייב להיות ארוך פי שתיים מהכלב השאלה שלי האם זה נכון אני חייב לציין שיש לי רועה גרמני גדול בן שנה וחצי האם לא כדאי להריץ אותו על ההליכון פעם ביום?

לקביעת תור
    סגירה
    הליכון

הוספת תגובה

• הליכון - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/08/2014

היי אבי,

כל פעולה של פיזיותרפיה לכלב או לחתול צריכה להעשות בצורה מבוקרת על ידי אנשים שהוכשרו לכך- בדר"כ רופאים וטרינרים שהתמחו בעבודה עם הליכונים. בכדי לדעת מהי שיטת הפעילות הטובה ביותר לכלבך וכדי לוודא שאין לו בעיות בשריר או בשלד שיכולות לגרום לכך שההליכון יזיק לו- מומלץ להביא אותו לבדיקה רפואית מקדימה ובמידת הצורך להתייעץ עם וטרינר שעוסק בפיזיותרפיה (כמו בבית החולים הוטרינרי בכפר הירוק).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקים אנאליים
    אסתר
    15/07/2014

שלום,
    כלבה בת 3.5,מעורבת, כ 12 ק"ג.
    בריאה באופן כללי, עבר של Demodex ושעלת לפני כשנתיים.
    החל מינואר, אוכלת Hill's Prescription Diet T/D
    מידי פעם מקבלת גזר וחתיכת שניצל/ עוף פה ושם.
    החל מינואר, גם מקבלת עצם דחוסה של חברת Gnawlers ( פעם ביומיים-שלושה).
    בחודש מרץ עברה ניקוז שקים אנאליים ( לראשונה בחייה ) לאחר שליקקה את האזור והתגרדה על הרצפה.
    באמצע מאי הסיפור שוב חזר על עצמו - מלקקת את האזור המון (עד מצב של אודם) ולעיתים מתגרדת על הרצפה.האזור נראה נפוח מעט.
    מאז, עברה 3 ניקוזים נוספים.
    כלומר, 4 ניקוזים בתוך כחודש ימים.
    לפני כשבוע וחצי קיבלה גם +Dortal לתולעים.
    לא ראינו תולעים בצואה,לפני ואחרי לקיחת הכדור.
    ללא פרעושים וקרציות ( עונדת קולר ).
    הוטרינר המליץ שתאכל אורז (יכול לגרום לעצירות ולהקשות את הצואה) ולמרוח אלוורה להקלה, אך ברור שזה לא הפיתרון.
    האפשרות שזה קשרו למבנה האנטומי כנראה נשלל, היות שהפעם הראשונה קרתה רק כשהיא כבר בוגרת.
    מה עושים?
    אודה לעזרתכם,
    אסתר

לקביעת תור
    סגירה
    שקים אנאליים

הוספת תגובה

• שקים אנאליים - תגובה

31/07/2014

שלום אסתר,
    גודש בשקים אנאליים יכול לנבוע מבעייה אנטומית - מבנית, חולשה של שרירי הבלוטה, שלשול ממושך או צואה רכה מדי וקטנה מדי (שאינה סוחטת את הבלוטות בדרכה החוצה), הפרשות מוגברות של הבלוטה או דלקת.
    האם תוכן השקים היה מוגלתי או דלקתי? במידה וכן העניין לא יפתר ללא טיפול אנטיביוטי ואנטי-דלקתי.
    מקרים קלים של גודש יכולים להסתדר בעזרת מזון עתיר סיבים או תוספת של סיבים תזונתיים ייעודיים שתורמים לניפוח הצואה.
    מקרים חוזרים וכרוניים דורשים לעיתים הוצאה כירורגית של השקים האנאליים.

בברכה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקים אנאליים

ליאת
    03/08/2014

היתה לי בוקסר שסבלה מאותה בעיה שכל פעם טופלה נקודתית בעזרת אנטיביוטיקה אבל הבעיה הוסיפה לחזור עד שוטרינר אחד המליץ לי להחליף את האוכל ליוקונובה והתעקש שזה יהיה רק יוקונובה, הבטיח שזה יעזור והוא צדק. מאז שאכלה יוקונובה נגמר הסיפור והבעיה לא חזרה. המזון הזה גורם לצואה קשה/ יציבה מספיק כדי שהשקים האנאליים יתנקזו באופן טבעי כתוצאה מהמאמץ. ממליצה בחום, שווה ניסיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאלף תוכי
    דניאל
    15/07/2014

שלום, לפני כשבועיים בערך קניתי שתי תוכים מסוג zebra finch והם כל הזמן מפחדים ממני ואני רוצה לאלף אותם לא לפחד בלי חטיפים (כי אין בחנות ליד הבית) איך אני עושה את זה? ביום הראשון שקניתי אותם, הם כל הזמן השתוללו וכשאני פותח להם את הכלוב (להחליף עיתון או אוכל) הם השתוללו, אך לא ניסו לצאת מהכלוב. ביום הרביעי אחרי שקניתי אותם הם עדיין השתוללו אבל פחות ובערב כששחררתי אותם (לא בכוח) הם ברחו למעלה לארון ואז הוצאתי אותם. בקיצור, אני לא יודע איך לעשות שלא יפחדו ושיעלו לי על היד. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לאלף תוכי

הוספת תגובה

• לאלף תוכי - תגובה

ד''ר סמדר טל
    04/08/2014

היי דניאל,

ממליצה לך לפנות עם שאלותייך לווטרינרים המומחים לחיות אקזוטיות, כמו דר' דניאלה יעקב בבית החולים הוטרינרי בבית דגן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים מוגלתיים קשיחים לאחר ניתוח
    מיכל
    14/07/2014

שלום,
    כלבה שלי בת 12+ עשתה ניתוח להסרת גידול מדמם גדול בעטינים , על הדרך הוסרו גם כל העטינים למעט אחד שנותר , בנוסף לגידול היו לה פצעים קשיחים כאלה מוזרים עם ראש מוגלתי על פנים הירך האחורית הרופא הסיר את העור הזה גם בניתוח ומה שקרה הוא שמהוא מתח עור מהצדדים כדי לסגור וכתוצאה מכך לרגל שמאל האחורית אין מספיק עור כדי להימתח את צלוא התנועה והגיד מתוח והכלבה לא יכולה לדרוך על הרגל
    חודש פלוס אחרי הניתוח הרגל הפכה כמו גוף תלוי מתנדנד, רזה וחלש , היא קמה רק לשתות ולעשות צרכים, וכל זה בדילוג או שכף הרגל מתקפלת אחורה וככה היא דורכת עליה, שזה פשוט גומר אותי לראות את זה

1. בערך 35 יום אחי הניתוח צמחו שוב פצעים כאלה באזור התפר בעיקר עוד שניים על הרגל ועל הבושת , ההנחה היא שכנראה היא העבירה בליקוקים לבושת
    הרופא לא אמר לי כלום עלהם , מה זה וכו...צירפתי תמונה ואשמח לדעת אם אתם מכירים כזה דבר , האם זה זיהום ? איזה ? האם זה גידולים .?( אם כן איך יכול להיות שיש גם בבושת?)

2. מה לעשות כדי לפתור את בעיית מפתח הרגל , האם זה אבוד והגיד מאבד מעצמו?
    איך אפשר להחזיר לה מפתח ? השתלת עור? לשים לא כובד על הרגל?
    ניתוח חתכים שישחררו את המתח?

חייבת דחוף עזרה, אני ממש כל היום סביבה וסועדת אותה 24 שעות ביום- אני מותשת אבל רוצה רק לטובתה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי....

מיכל
    17/07/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים מוגלתיים קשיחים לאחר ניתוח - תגובה

31/07/2014

שלום מיכל

ראשית סליחה על התגובה המאוחרת,
    בנוגע לחזרתיות הפצעים - קשה לומר מהתמונה האם מדובר בחזרתיות של הגידול, נמק של העור , זיהום עורי או שילוב שלהם. הלקויות בהחלט יכולות להתפשט גם לכיוון הרגליים והבושת בין אם מדובר בחזרתיות או התפשטות הגידול ובין אם מדובר בזיהום. על מנת לאבחן את הלקויות יש צורך בדיגום שלהן.
    האם הגידולים נשלחו לביופסיה? האם נדגמו גם קשרי לימפה? האם בוצע אולטראסאונד בטן וצילום בית חזה? כל אחד מאלה חשוב ביותר על מנת להבין באיזה גידול עטין מדובר והאם ישנן גרורות.

בנוגע למפתח הרגל - האם התייעצת עם הוטרינר בנושא זה? באופן כללי לעור יש תכונות אלסטיות והוא יודע להמתח, אך גם לתכונה זו יש מגבלה ולעיתים יש צורך בהתערבות פיסיותרפית או כירורגית על מנת לאפשר טווח תנועה תקין. ישנן אופציות רבות (כפי שהזכרת חלק בעצמך) כגון חתכים, שתלי עור, מתיחה של העור ועוד. לזמן ההתערבות גם כן יש חשיבות ולכן המלצתי היא שתעלי את הנושא בפני הוטרינר המטפל ובמידת הצורך תפני לחוות דעת נוספת, עדיף אצל כירורג מומחה.

בברכה, ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ברצועה אצל לברדור בן שנה
    אורית
    11/07/2014

שלום רב
    ברגשותינו לברדור מקסים בן שנה
    השבוע אובחן עם כנראה קרע
    ברצועה לאחר שהחל לצלוע על רגל ימנית אחורית ללא עידות לכאב.
    שאלתי האם זה אופייני לכלב ככ צעיר
    איך יודעים איזה ניתוח עושים
    האם יש החלמה מניתוח כזה
    מהי הפרוגנוזה לשנים
    תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• קרע ברצועה אצל לברדור בן שנה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    04/08/2014

היי אורית,

אני מניחה שהכוונה היא לקרע ברצועה הצולבת בברך? קרע שכזה אופייני בד"כ לכלבים מבוגרים יותר מגיל שנה ונובע משינויים ניווניים במפרק, אך יכול להגרם בכל גיל, למשל על רקע של טראומה- נחיתה לא טובה על הברך או סיבוב שלה.

יש מספר שיטות לניתוח- לא מצאו עדיפות של שיטה אחת על פני השנייה, אך בחלק מהשיטות תקופת ההחלמה קצרה יותר והמשתל יציב יותר לאורך זמן. בד"כ הפרוגנוזה טובה מאוד והכלב חוזר לתפקוד מלא לאחר תקופת ההחלמה ובשילוב עם פיזיותרפיה. במידה והקרע נגרם משינויים ניווניים- יש סיכוי של 50% שתוך שנה יתגלה קרע גם ברגל השניה.

בהצלחה ובברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי קיצוני בהתנהגות
    פבייאן
    10/07/2014

שלום דר'
    החתולה הבירמנית שברשותי עברה עיקור לפני 3 ימים , חתולה שבדרך כלל רכה כמו חמאה, עדינה ומנומסת הפכה בין לילה לחיה רעה ,אגרסיבית ותוקפנית כלפיי וכלפי שאר החתולים שברשותי, ללא שום סיבה נראית לעין היא תוקפת ונושכת את שאר החתולים (דבר שבחיים לא עשתה !)
    מה עליי לעשות ? אני חוששת להשאירה עם השאר, אני בדילמה קשה ,
    יש פיתרון ?

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי קיצוני בהתנהגות

הוספת תגובה

• שינוי קיצוני בהתנהגות - תגובה

ד''ר סמדר טל
    01/08/2014

שלום פביאן,

יתכן והטראומה שעברה החתולה בזמן השהות במרפאה עקב העיקור- יצרה אצלה התנהגות תוקפנית אותה היא מנתבת כלפייך וכלפיי החתולים האחרים.

כמה חתולים יש לך? האם הם חיים רק בבית, או שגם יוצאים החוצה? כמה ארגזי חול יש בבית?

למרות שניכר קשר בין העיקור לתחילת ההתנהגות החריגה, ישנן פעולות שונות שניתן לבצע בכדי למנוע או להפחית תוקפנות בקרב חתולים החיים בבית, כמו מספר ארגזי חול מספיק (כמספר החתולים + 1), משחקים והפניית תשומת לב אליהם במהלך היום, ריסוס של פרומונים חתוליים (Feliway) ברחבי הבית ואף שינוי תזונתי לחתולים במצבי סטרס.

במידה ואין שיפור בהתנהגותה והיא ממשיכה "למרר" את חייהם של יושבי הבית- המלצתי אלייך היא לפנות למומחית להתנהגות חתולים (ווטרינרית) שתוכל לעקוב אחר התנהגותה של החתולה, לנסות לאבחן את הבעיה ואולי אף להתאים לה טיפול תרופתי מתאים, במידת הצורך.

בהצלחה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות פרווה
    שאלה
    09/07/2014

שלום!

יש לי חתולה פרסית עצבנית למדי, שקשה מאוד להכריח אותה להסתרק (שלא לדבר על לרחוץ אותה) - התוצאה היא שלאחרונה התפתחו אצלה די הרבה קשרים שכבר אי אפשר לפתוח במסרק. אני חושבת לקחת אותה למספרה ולגלח אותה - מצד שני, אני בטוחה שאין שום סיכוי שהיא תעמוד בשקט כשאדם זר יתקרב אליה עם מכונת גילוח מרעישה, כלומר נצטרך לעשות את זה עם טשטוש. ומזה אני חוששת, כיוון שהיא בת 12, ואני לא רוצה להשתמש עליה בגילה בחומרי הרדמה כשאין הכרח רפואי לעשות את זה. האם החשש הזה מוצדק או שלדעתכן ניתן יהיה לעשות לה טשטוש ללא שום סיכון עבורה, למרות הגיל שלה?

ואם כבר מזכירים את העובדה שהיא לא נעשית צעירה יותר - יש איזשהן התאמות שאני צריכה לעשות בעקבות כך? (לשנות את האוכל שלה למשל, להוסיף לה ויטמינים, להיות בערנות מוגברת לבעיות מסוימות, ביקורות בתדירות מסוימת אצל הוטרינר וכו'...) מבחינת התנהגות ופעילות אפשר לחשוב שהיא צעירה בהרבה מגילה, ובכל זאת...

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות פרווה

הוספת תגובה

• בעיות פרווה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    11/07/2014

שלום

לפני שבוחנים את האפשרות של טשטוש, רצוי לנסות לספר ללא טשטוש. פעמים רבות ספר\ית מנוסים מצליחים לעשות מה שמראש נראה בלתי אפשרי לחלוטין...

אם אין אפשרות להמנע מכך, בהחלט ניתן לספר תחת טשטוש. אכן, בכל טשטוש ישנו סיכון מסויים, לכן חשוב לבצע בדיקה גופנית מקיפה לפני מתן טשטוש. בשל גילה, רצוי מאוד גם לערוך בדיקות דם שיבדקו את תפקוד מערכות הגוף השונות, בדגש על הכליות והכבד, ויאפשרו לגלות סימנים למחלות שכרגע "מוחבאות" ואין להן ביטוי חיצוני. עריכת הבדיקות הנ"ל תאפשר לטשטש את החתולה בראש שקט לפני תספורת, אם כי סיכון מסויים, כפי שצויין, קיים תמיד.

לגבי התמודדות עם הגיל -
    יש לשים לב לשינויים בהרגלי האכילה, השתיה וההשתנה - מבחינת תדירות וכמות.
    עליה או ירידה במשקל עשויים להעיד על התפתחות מחלה, כמו גם שינויים בהתנהגות, ברמת הפעילות ובמצב הרוח.
    חתולים רבים מפתחים מחלת כליה כרונית בגיל מבוגר. לכן חשוב מאוד לעודד שתיה - על ידי מתן מזון רטוב משימורים לחתולים, הקפדה על החלפה תכופה של המים בכלי ומתן אפשרות לשתות ממקור מים זורמים במידה והחתול מעדיף לשתות כך (למשל מזרקות שתיה לחתולים).
    במקביל, כדאי לערוך בדיקות דם תקופתיות מהסיבות שפורטו קודם.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! עוד שאלה לגבי השתיה -

שאלה
    14/07/2014

עדיף שאני אתחיל לתת לה מים מינרלים במקום מי ברז?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת ירך
    דוריאן
    07/07/2014

שלום הכלב שלי בן 11 ולפני שבוע וחצי בערך אחותי בטעות דרסה אותו , כתוצאה מזה הוא פרק את הירך שלו (לפי מה שהוטרינרית אומרת) , היא אמרה שצריך לעשות לו צילום .
    השאלה שלי היא האם העצם תוכל לחזור לבד ? ואם לא מה אני צריך לעשות וכמה זה יעלה ?

לקביעת תור
    סגירה
    פריקת ירך

הוספת תגובה

• פריקת ירך - תגובה

08/07/2014

שלום דוריאן,
    פריקת ירך לרב אינה מסתדרת מעצמה ויש להחזיר את עצם הירך למקומה.
    ניתן לבצע זאת באופן חיצוני ("רדוקציה סגורה") - כלומר על ידי מניפולציה ידנית של הירך ואחר כך חשיבה מקבעת או בניתוח ("רדוקציה פתוחה").
    שיטת ההחזרה תלוי בגודל הכלב, בזמן שחלף מאז הפריקה, האם יש מעורבות של שבר במפרק ועוד.
    חשוב להבין שככל שחולף הזמן מאז הפריקה יהיה קשה יותר להחזיר את הירך למקומה ועולה הסיכון לסיבוכים.
    לגבי עלויות התיקון - עלייך לברר במרפאתך

בברכה, ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוזר וטרינרי
    מבולבלת
    03/07/2014

שלום
    אני מתעניינת בקורס עוזר וטרינרי. התחלתי לחקור קצת באינטרנט ונתקלתי במישהו שטען שכלל אין צורך לעשות קורס כזה. הוא כתב שהלימודים מיותרים כי ניתן ללמוד הכל תוך כדי עבודה במרפאה וטרינרית, ושאפשר להשיג עבודה כזאת ללא הכשרה. האם זה נכון? האם קורס כזה הוא סתם בזבוז של זמן וכסף?
    תודה רבה לכל העונים!

לקביעת תור
    סגירה
    עוזר וטרינרי

הוספת תגובה

• עוזר וטרינרי - תגובה

08/07/2014

שלום
    מתוך נסיוני עם עבודה עם אסיסטנטים, אין כל ספק שלקורס יש ערך מוסף עצום. גם ברמה המעשית, מבחינת עבודה טכנית, וגם ברמה האישית - הלימודים מקנים ידע רחב מאוד בתחום הוטרינרי דבר שללא כל ספק מוסיף להבנת המקצוע וליכולת המקצועית.
    אני ממליצה לך לדבר עם אנשים שעברו בעצמם את הקורס ועובדים במרפאות וטרנריות ולשמוע את חוות דעתם.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקאות חוזרות ונשירה מטורפת
    יוסי
    28/06/2014

שלום ד"ר

יש לי כלב מעורב בנוני בן שנתיים וחצי. מחוסן, מטופל ובריא לחלוטין.
    לאחרונה מזה חודש לערך התחיל להקיא פעם בכמה ימים.
    בהקאות יש מעט מהאוכל שלו (הוא אוכל פחות לאחרונה), מיצי קיבה (צהובים) והמון פרווה, פרווה שהוא משיר בכל רחבי הבית.
    אני לא באמת יודע מה נחשב לנשירה "נורמאלית", אך בעונות המעבר אנחנו צריכים לשאוב את הבית כולו על בסיס יום יומי :) המון פרווה.

חשדתי במזון חדש שקניתי - Pet Choice על בסיס סלומון (דווקא כזה שרשום שמיועד לבעלי קיבה רגישה). הפסקתי אותו לגמרי וחזרתי למזון הקודם - יוקנובה על בסיס כבש (מה שהוא אוכל לפחות בשנה האחרונה). כשהוספתי לו גם אורז מבושל בחזה עוף (ללא שום תוספות) כשראיתי שהוא כמעט ולא אוכל.

אני לא יודע אם ההקאות קשורות לנשירה אבל המון מהפרווה שהוא משיר מגיעה לקיבה שלו בדרך זו או אחרת. ההקאות יכולת להפסיק לכמה ימים ואז שוב לחזור.
    באופן כללי הכלב מתנהג בצורה רגילה לחלוטין - שמח, מקשקש, רץ ובועט.
    מבלבל נורא...מה מומלץ לעשות / לנסות לפני שרצים לוטרינר?

הוספת תגובה

• הקאות חוזרות ונשירה מטורפת - תגובה

08/07/2014

שלום יוסי
    האם ההקאות מתרחשות בשעה מסויימת של היום (בבוקר, לפני האוכל, אחרי האוכל, אחרי פעילות וכד'), מה לגבי צרכים - האם היו גם שלשולים?
    האם כלבך מקבל גם חטיפים בנוסף למזון שלו? האם הוא נוטה לאכול שטויות בחוץ?
    באופן כללי הקאות יכולות להגרם מגורמים רבים מאוד שמקורם ממערכת העיכול או מחלות סיסטמיות אחרות.
    גורמים בתוך מערכת העיכול כוללים דלקת קיבה ומעיים (גסטרואנטריטיס) על רקע זיהום (חיידקי/ויראלי/טפילי) או על רקע סטרילי (IBD), כיבים במערכת העיכול, דלקת לבלב, נגיעות בתולעי מעיים, גוף זר, גידולים (אופייני יותר לכלבים מבוגרים), רגישות למזון, שינויים במנח מערכת עיכול (השתפלות מעי, הרניות וכד'), ועוד. גורמים מחוץ למערכת העיכול כוללים מחלת כליה, כבד, לבלב ומחלות אנדוקריניות.
    לעיתים הקאות שהתרחשו עקב אפיזודה אקוטית גורמות לגירוי וכיבים בושט ו/או בקיבה ואלו בעצמם יכולים לגרום שוב להקאה וכן לירידה בתאבון עקב כאב.
    כלב שמקיא אך ללא סימנים קליניים נוספים ומרגיש טוב, פחות סביר שסובל ממחלה סיסטמית וככל הנראה מקור ההקאות הוא במערכת העיכול, על מנת לאבחן את הבעיה יש צורך בבדיקה רפואית ושלילת הגורמים האפשריים. במידה והגורם לא ימצא וההקאות ימשיכו יתכן ויהיה צורך גם בהדמיה (רנטגן ו/או אולטראסאונד בטן) ובבדיקות דם.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יוסי
    09/07/2014

בהחלט קיבלתי ממך רקע מעניין בנושא
    למזלי, אשתי המיועדת בשלבי סיום לימודי האחיות שלה - כך שלמושגים הרפואים קיבלתי תרגום :)
    לקחנו את 'וולי' לבדיקה - הוא לא איבד משקל (אפילו העלה לאחר הסירוס) והוא מתנהג נורמלי לחלוטין. הוטרינרית נתנה לו זריקת אנטיביוטיקה וסירופ כדי שניתן לו פעמיים ביום. בנוסף היא נתנה לו חיסון נגד תולעת הפארק, היא חוששת ומקווה שזה לא הסיפור. הוסיפה שבכל 3 חודשים יש לקבל את החיסון הזה.
    המליצה לספר אותו, לתת אוכל במנות קטנות יותר ולהגביה את הכלי כך שלא יצטרך להתכופף מידי.
    מאז (יום שני) הוא הקיא פעם 1 בלבד. אנחנו במעקב.
    אשמח לעדכן ולקבל ממך חוות דעת נוספת :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה