מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצע בעורף בחתוליאן06/12/2014
לפני שבועיים-שלוש, הופיע בעורפו של החתול שלי פצע (אדום) אם כי לא נראה היה שגירד את המקום או פצע אותו. הפצע גדל מעט ובשלב זה פנינו לטיפול וטרינרי. החתול קיבל זריקת סטרואידים (האבחון היה כי מדובר בתגובה אלרגית, ככל הנראה).
הפצע כבר אינו אדום כעת, אלא אפור. ומסביבתו קרחת שיער. לא נראה שהמצב משתפר בשבוע האחרון.
מה זה יכול להיות?
האם זה יעבור לבד עם הזמן?
לשוב אל הוטרינרית? כל יציאה מהבית מלווה בהיסטריה רבה מצד החתול.
מצורפת תמונה מאיך שהפצע נראה כעת.
תודה רבה,
יאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת
יאן06/12/2014שצולמה בהופעתו הראשונה של הפצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהותמונת הפצע ביום הזרקת הסטרואידים
יאן06/12/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוניםרותי01/12/2014
ידוע לי שכשיש קן יונים זה יכול להעביר מחלות יש לנו כן לא רחוק מהתריסים בחדר האם לחכות שהגוזלים יעופו או יש משהוא אחר לעשות והאם זה חייב להעביר מחלות ונניח שכן איזה סוג מחלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונים - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי01/12/2014שלום אורה,
יונים יכולות להעביר מספר מחלות חיידקיות (כגון סלמונלה), ויראליות (כגון קדחת הנילוס המערבי העוברת על ידי עקיצת יתוש) ואף פטרייתיות (האחרונות נדירות יחסית, ובד"כ סכנה רק לאנשים בעלי כשל חיסוני, תינוקקות וזקנים).
רב המחלות מועברות דרך הלשלשת (הפרשות היונים), אך לרב יש צורך בכמות גדולה יחסית ובמגע ישיר או שאיפה של הפרשות יבשות.
לכן במידה וכבר יש ביצים או גוזלים בקן ואינך רוצה לקחת סיכון המתיני עד שהגוזלים יעזבו ונקי היטב את האזור והקפידי לשטוף ידיים.היטב לאחר מגע עם ההפרשות. עד אז הקפידי לא להתקרב יותר מדי אל הקן.
בברכה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקן יונים
רותי01/12/2014כיצד אני אדע שהגוזלים עפו לפי איזה סחמן אני פוחדת ליפתוח ולהסתכל כי ברגע שאני מיתכופפת מהחדר לראות אני ממש קרובה לצואה ועוד שאלה במידה וירד גשם חזק האם זה יכול לנקות את המחלות שהן מעבירות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלב קיבל מכהיארא24/11/2014
שלום יש לי כלב בן 3 חודשים, אתמול הוא קיבל מכה בזנב, סגרתי את הדלת במהירות והיא נסגרה על הזנב:( הוא בכה לשתי דקות, והיה לו קצת דימום אבל זה הפסיק אחרי כמה דקות היום אני רואה שהזנב שלו קצת עקום והוא לא מרים אותו כמו שהיה מרים. חוץ מזה הוא מתנהג כרגיל לא בוכה ולא מדוכא האם אני צריכה לקחת אותו לוטרינר? והאם הזנב שלו יישאר כך (עקום) או שזה יעבור ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכלב קיבל מכה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי01/12/2014שלום,
אם הגור אינו מרים את הזנב ומכשכש בו כבדרך כלל, ככל הנראה כואב לו הזנב (אפילו שהוא אינו בוכה או מילל). עקמומיות של הזנב לאחר טראומה מעידה שיש שם ככל הנראה שבר או פריקה של אחת מחוליות הזנב. במקרה כזה, אם השבר / פריקה לא יתוקנו, ככל הנראה הזנב ישאר עקום. וזאת במידה ולא יהיו סיבוכים אחרים שעלולים להביא לנמק ואף כריתה.
לכן אם הזנב עדיין עקום מומלץ לקחת את הגור לבדיקה ולבצע צילום רנטגן.לזנב.
בברכה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות באשכיםשירלי16/11/2014
שלום רב,
יש לי כלב מסוג מלטז בן 5, לפני כשבוע הבחנתי שהתנפחו לו האשכים ויש לו אדמומיות באזור וגם סוג של מוגלות קטנות..
היום לאחר שבוע הנפיחות ירדה, אבל האדמומיות נשארה ונראה שמשהו מעט מציק לו שם, כי הוא כל הזמן מלקק את האזור..
אני מצרפת תמונה מהיום של האשכים שלו ואשמח לדעת מה זה יכול להיות??
והאם יש צורך ללכת לווטרינר??
תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות באשכים - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי01/12/2014שלום שירלי,
על פי התמונה ותיאורך ללא ספק יש גירוי ודלקת מקומית של עור שק האשכים. גירוי כזה יכול להיות עקב שפשןף מקומי, כוויה, עקיצה, ליקוק יתר ועוד. העור באזור זה הוא רגיש מאוד ולכן יש צורך בטיפול מקומי לפחות! ובמידה הכלבך מתעסק עם המקום יש צורך לשים לו קולר אליזבתני על מנת שלא יחמיר את המצב.
לא ניתן לדעת מתוך התמונה עד כמה הדלקת נרחבת והאם יש מעורבות עמוקה יותה יותר ועל כן יש צורך בבדיקה רפואית ומתן טיפול מקומי או סיסטמי בהתאם לממצאים.
עד להגעה לבדיקה וטרינרית ניתן למרוח משחת טראומיל או אלוורה להקלה מקומית.
בברכה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפיל מעיים בגור כלביםיאמין רויטל16/11/2014
שלום! אמצתי גור כלבים לפני כשבוע זוהה אצלו ג'רדיה מקבל טיפול כנראה שיקח זמן עד שיבריא האם זה נכון להחזיק אותו בבית עד להחלמה כי בכל זאת זה מדבק היציאות שלו עדיין בתחום המגורים אודה לך אם תחזרי אלי במהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפיל מעיים בגור כלבים - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי01/12/2014שלום רויטל,
ג'יארדיה הוא אכן טפיל מעיים מדבק אך הוא חי רק בסביבה לחה ועל מנת שבעל חיים אחר ידבק עליו לשתות או לאכול מים או מזון רטוב הנגועים בטפיל. לכן אם את דואגת לנקות היטב את הצואה של כלבך סכנת ההדבקה נמוכה יותר.
בברכה ורק בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלב בן שנה וחמש עדין עושה את צרכיוגלית15/11/2014
יש לי כלב פודל בן שנה וחמש לקח לי הרבה זמן לגמול אותו מהצרכים בבית לקראת גיל שנה הוא הפסיק לעשות את צרכיו במשך היום למעט מקרים מאוד בודדים שיש לו שלשול מאוד נדייר אני יורדת איתו כל שלוש ארבע שעות במשך היום אם אני לא בבית הוא יכול להחזיק גם שש שעות (אני יורדת איתו בערב פעם אחרונה בתשע וחצי בערך) הבעיה בלילה מאז שהיה בן חצי שנה אני קושרת בלילה ליד המיטה וכך הוא לא עושה את צרכיו ניסנו להכניס אותו לקלוב בלילה במשך שבוע הוא פשוט לא נרגע כל הלילה הוא נבח כך שהפתרון לקשור נראה לי מתאים ניסתי לא לקשור אותו באמצע הלילה הוא הולך לסלון ועושה את צרכיו בבוקר צעקתי עליו אך נראה שהוא לא מפנים שאסור לו לעשות את הצרכים בלילה מדוע הוא מתנהג כך? הרי אם אני קושרת אותו הוא יכול להתאפק . אני נותנת לו אוכל יבש ומחלקת את הכמות לפעמים ביום אולי לתת פעם ביום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכלב בן שנה וחמש עדין עושה את צרכיו - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי01/12/2014שלום גלית,
מתוך תיאורך נשמע שכלבך סובל מבעייה התנהגותית של עשיית צרכים בבית,
אך יחג עם זאת, על מנת לקבוע זאת בוודאות יש לשלול קודם לכן בעייה רפואית שיכולה לגרום לו לשתות הרבה ולכן לייצר הרבה שתן, דבר המגביל את יכולתו להתאפק אוו לחילחופין בעיה רפואית הגורמת לו לייצור מוגבר של שתן.. על מנת לעשות זאת יש לבצע בדיקה כללית ובדיקת שתן אצל הוטרינר. כמו כן חשוב לבדוק מהי כמות המים היומית שכלבך שותה (ניתן לעשות זאת על ידי מזיגת כמות מים מדודה ולאחר 24 שעות למדוד כמה מים נשארו).
כמה פעמים ביום הכלב עושה פיפי? האם בכל פעם הוא עושה כמות גדולה? מה צבע השתן? האם יש ריח חריף/חריג לשתן?
במידה ותשלל כל בעיה רפואית הגורמת לכלבך לייצור מוגבר של שתן ולכן לחוסר יכולתו להתאפק, אז אכן מדובר בבעיה התנהגותית והדרך לטפל בה היא ללמד את הכלב היכן מותר לו לעשות את צרכיו.
השיטה היעילה ביותר היא שיטת התגמול החיובי - כלומר בכל פעם שהכלב נותן שתן בחוץ - לשבח אותו, ללטף אותו או לתת חטיף טעים (התגמול חייב להיות צמוד מאוד לזמן מתן השתן במקום הראוי). שינה ושהות במקום תחום /כלוב טיסה חשובים מאוד בשלב הזה. ועליו לשהות שם כל עוד הוא ללא השגחה (לבד בבית ובלילה)
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד שלא מפסיק ופצעיםטניה03/11/2014
שלום.
יש לי כלב בן שנתיים וחצי.
כל הזמן מתגרד כמה פעמים כבר שמתי לו אמפולות וספריי לפרעושים לא עוזר הוא מתגרד עד כדי כך שיש לו פצעים כמעט בכל הבטן והרגליים ואני לא ממש בטוחה שהוא עשה את כל הפצעים האלה
מצורפת תמונה
אשמח לקבל עזרה מה אני יכולה לעשות אולי איזו משחה לשים לו או משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד תמונות
טניה03/11/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תמונות
טניה03/11/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוד שלא מפסיק ופצעים - תגובה
ד''ר סמדר טל04/11/2014שלום טניה.
כמה זמן נמשך הגירוד? האם הפצעים הופיעו בעקבות הגירוד או לפניו? האם היה שינוי בחומרת הגירוד במשך הזמן? האם הכלב מקבל טיפול תרופתי כלשהו? מה הכלב אוכל?
הפצעים שנראים בתמונות מעידים על דלקת בעור. בדרך כלל מדובר על דלקת זיהומית, אך זו מתפתחת על רקע גורם ראשוני כלשהו, אותו חשוב לאפיין, ולטפל הן בדלקת והן בגורם הראשוני. ישנן מגוון סיבות לדלקות עור- אלרגיות (למשל אלרגיה לפרעושים, מזון, גורמים סביבתיים שונים, אלרגיה לחיידקים השוכנים בעור), נגיעות בטפילי עור או פטריות, דלקת כתוצאה ממחלה אוטואימונית, תרופות שונות, וכן מחלות מטבוליות כגון סכרת, תת פעילות של בלוטת התריס ועוד.
על מנת לאבחן את הגורם לדלקת יש צורך לבצע בשלב ראשון משטחי מגע מהעור ומגרדים. אלה בדיקות פשוטות שיסייעו לאפיין את אופי הדלקת ולהתאים טיפול מיטבי. במקרים מסויימים יהיה צורך בבדיקות נוספות.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
טניה04/11/2014הפצעים הופיעו ליפני קרוב לחודשיים אני לא יודעת אם בעקבות הגירוד או לא אבל זה היה נראה כך
בהתחלה הכל שלי היה מתגרד כל הזמן אבל לא כל כך הרבה
אחרי זה היה מתגרד הרבה יותר עכשיו הוא מתגרד די הרבה וובמיוחד עם השיניים הוא מנסה להתגרד וניסינו ספריי לפרעושים ואמפולות בסופו של דבר זה לא כל כך עוזר אבל זה לא ממש נראה כאילו שיש לו כל כך הרבה פרעושים
לא מקבל טיפול תרופתי ואוכל אוכל ביתי לא מוכן לאכול אוכל של כלבים
אבל זה ככה קרוב לשנה וחצי לכן לא ידוע לי על בעיה כלשהית שהיה עם האוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים ורודים מסביב לפה של הכלבאלי01/11/2014
שלום, יש לי כלב מסוג שפיץ יפני, והיום שמתי לב להופעת כתמים ורודים כמו פצעונים מסביב לפה, כמו כן שמחי לב לקרחת באחת הרגליים שהוא מלקק אותה. האם מישהו יודע לאבחן את הבעיה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים ורודים מסביב לפה של הכלב - תגובה
ד''ר סמדר טל04/11/2014שלום אלי
בן כמה הכלב? האם הכלב מקבל טיפול תרופתי כלשהו? מה הכלב אוכל? האם יש נגעים עוריים נוספים? האם מלבד זה הכלב מרגיש ומתנהג כרגיל?
ליקוק מוגבר של הרגליים מצביע על גירוד באותה רגל. ישנן סיבות רבות לגירוד בכלבים וחשוב להבין מה הגורם לגירוד. הגורם יכול להיות אלרגיה, זיהום (חיידקי, פטרייתי, טפילי), מחלה אוטואימונית, חשיפה לתרופות ועוד. סביר להניח שהגירוד ברגליים והפצעים סביב הפה הם תוצאה של אחד הגורמים הללו.
לצערינו מראה הנגעים לבדו לא מספיק על מנת לקבוע מה הגורם, אך ישנן מספר בדיקות שיכולות לסייע באבחון הגורם. בשלב ראשון יש לקחת משטחי מגע מהעור ומגרדי עור. בדיקות אלה יאפשרו לזהות גורמים זיהומיים שונים (חיידקים, פטריות, טפילי עור) ולהתאים להם טיפול. במקרים מסויימים יהיה צורך בבדיקות נוספות, כמו ביופסיית עור, בדיקות דם, תגובה להזנה בלעדית במזון היפואלרגני ועוד.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנו יש מלטז ו ופיע אותה תופעה בדיוק
אלי24/09/2016שלום לכם. לנו יש מלטז, והופיעו לו אותם פצעים או מה שזה לא יהיה.
בגרדה לא ראו כלום, ובביופסיה גם לא ראו כלום.
מה הפיתרון היה אצלכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת פרווה פתאומית - חתולפליקס01/11/2014
שלום,
שמתי לב אתמול שלחתול שלי נשרה חתיכה של פרווה (עד העור)
לפני כמה ימים זה לא היה
החתול בן 7
רצ"ב תמונה
מה זה יכול להיות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת פרווה פתאומית - חתול - תגובה
ד''ר סמדר טל05/11/2014שלום פליקס,
האם נעשו לחתול זריקות לאחרונה באזור הזה? קיבל חיסון? זריקה נגד תולעים? אמפולה נגד פרעושים?
האם הוא מגרד את האזור ממנו נשר השיער?
האם היה לאחרונה בבדיקה כלשהי אצל הוטרינר? האם יש בעלי חיים נוספים בבית? החתול חי רק בבית, או יוצא גם החוצה?
קרחת המופיעה על הפרווה יכולה להופיע עקב גורמים רבים- טפילים עוריים, פטריות, גרוד עקב פרעושים, תגובה לזריקה מקומית באזור (כמו חיסון) או אמפולה נגד פרעושים, תגובה אלרגית (למזון, לחומר סביבתי) או תלישת שיער התנהגותית.
בכדי להבדיל בין כל הבעיות שצויינו- יש להגיע לבדיקה אצל הוטרינר, שם ילקחו דגימות מהשיער ומאזור הקרחת ויוצע טיפול שמטפל בחלק מהגורמים שצויינו. במידה וכל הבעיות הבריאותיות ישללו- יתכן ויטופל באופן התנהגותי מתאים.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון לחתוליםפליקס31/10/2014
שלום,
יש לי חתול עם פרווה ארוכה מאוד ומקבל מזון PRO PLAN HAIRBALL.
בנוסף מקבל laxastat מדי פעם.
החתול בן 7.
האם אפשר להמשיך עם המזון הזה? או שיש צורך להחליף את המזון למזון כלשהו לחתולים בוגרים/מבוגרים?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון לחתולים - תגובה
ד''ר סמדר טל05/11/2014שלום פליקס,
במידה והחתול יציב על המזון הנוכחי- אוכל אותו בתיאבון, לא מקיא, בדיקות הדם שלו תקינות ולא סובל מבעיה רפואית כלשהי- ניתן להמשיך עם המזון הזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבת- חתוליםאנונימי25/10/2014
1. האם חתולים יכולים להידבק בכלבת, אך לא למות או להראות סימפטומים של המחלה?
2. ריור מוגבר אצל חתולים הוא סימפטום לכלבת?
3. תוך כמה זמן מרגע הופעת הסימפטומים כלבת עשויה לעבור דרך הרוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת- חתולים - תגובה
ד''ר סמדר טל05/11/2014שלום אנונימי,
חתולים אכן יכולים להדבק במחלת הכלבת, כמו כל שאר היונקים. מרגע שנדבקו- זה רק עניין של זמן (שבועות-חודשים) עד שיראו את סימני המחלה.
ריור מוגבר הוא אכן אחד הסימפטומים של מחלת הכלבת, אך זהו גם סימפטום לבעיות רבות אחרות וביניהן בעיות שיניים, אבסס בפה, חפץ זר שנתקע בפה ועוד...
מרגע הופעת סימני הכלת בקרב בעל החיים- הוירוס כבר מוכן ויכול לעבור ברוק על ידי נשיכה.
בכל חשש לגבי הדבקות במחלת הכלבת- יש לפנות לרופא המשפחה ולווטרינר הממשלתי האזורי! יש לזכור שמחלת הכלבת היא מחלה חשוכת מרפא, וניתן לקבל חיסון מונע רק זמן מוגבל לאחר הנשיכה במידה ויש חשש להדבקה.
בהצלחה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים באוזן הכלבנתנאל20/10/2014
לכלב שלי היו רימות באוזן הכלב הוצאתי את הרימות אך אני חושש שיש עוד רימות בחלל הפנימי של האוזן.
האם יש תרופה או אנטביוטיקה שיכלו לקטול את הרימות הנותרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים באוזן הכלב - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי22/10/2014שלום נתנאל
בהחלט יתכן ויש עוד רימות בחלק הפנימי של האוזן הבעיה היא שחומרים רבים הינם טוקסיים לאוזן ולכן יש צורך בשטיפת אוזניים בהרדמה והוצאת הרימות, כמו כן יש צורך בהערכה של הנזק לתעלת האוזן ועור התוף ומציאת הגורם להמצאות הרימות מלכתחילה - יתכן וישנה דלקת פנימית.
גש עם כלבך לרופא לבדיקה כללית ושטיפות האוזן בהרדמה.
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פרעושיםעידו13/10/2014
שלום רב
יש לי כלבת בוקסר אותה אני מגדל בדירה
לפני מספר ימים שמתי לב שהיא מתגרדת ואף ראיתי פרעודים עליה ואף עלי
מיד שמתי לה אמפולה, שאבתי את האיזור בו היא יושבת וריסתי אותה בתרסיס פרונטליין
היום מצאתי שהיא מתגרדת הרבה פחות, ואף זיהיתי עליה פרעושים מתים
אך עם זאת , ראיתי בחדר אחר פרעוש (הילך לו על הרגל שלי)
אני עומד לעזוב את הדירה לשבועיים לרגל חופשה שנתית, בהנחה שהפרעושים קיימים בבית - ולא יהיה להם מקור מזון - האם הם פשוט ימותו?
יש סכנה רצינית בכך שאני רואה פרעושים (ואף זיהיתי באיזור הקרסול עקיצה או שתיים..)
האם אני בדרך להשתלטות שלהם על הדירה שלי או שמא המצב סביר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי פרעושים - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי17/10/2014שלום עידו
עזיבת הדירה לשבועיים לא תפתור את בעיית הפרעושים. הסיבה היא שאתה רואה רק את הבוגרים, אינך רואה את הזחלים והביצים הרבות המפוזזרים בדירתך. כל נקבה יכולה להטיל עד 1000 ביצים, ביצים אלה בוקעים זחלים שמתגלמים ויכולים להשאר בתרדמת גם חודשים רבים עד שמגיע פונדקאי לסביבתם (אדם/כלב/חתול וכד') ואז פורצים הפרעושים וחוזר חלילה....
לכן הדרך הטובה ביותר להפטר מנגיעות בפרעושים היא טיפול מונע קבוע על גבי הכלב, שאיבה טובה של כל הריהוט והריהוט, השטיחים והמצעים בבית והדברה!! ללא ריסוס בבית לא תוכל להפטר מהביצים והגלמים.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בכפות רגלייםמוקה12/10/2014
שלום , לכלבה שלנו יצאו פצעים בכפות הרגלים בשבועות האחרונים . בהתחלה בכף רגל אחורית והווטרינרית נתן לה אנטיביוטיקה 10 ימים ,לאחר מספר ימים מסיום הטיפול האנטיביוטי יצא פצע נוסף ברגל קדמית . שוב ניתנה לה 10 ימי אנטיביוטיקה ושוב מספר ימים מסיום הטיפול הופיע פצע ברגל קדמית . היא מלקקת את הפצעים כל הזמן. מה זה יכול להיות ?מה לעשות ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בכפות רגליים - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי22/10/2014שלום,
הפצעים כפי שאת מתארת ועל פי הנראה בתמונה נובעים מליקוק יתר של כפות הרגליים - הליקןק גורם לפציעה של העור ודלקת, זו גורמת לגירוד שמחמיר את הליקוק וחוזר חלילה.
הסיבה הראשונית לליקוק חוזר של כפות הרגליים ובייחוד כשמדובר כל פעם ברגל אחרת, יכולה להיות גירוד על רקע אלרגי או בעיה התנהגותית. האלרגיות השכחיות בכלבים הן אלרגיות לפרעושים, אלרגיות למזון ואלרגיה לגורם חיצוני (אטופי) - כאשר הראשונה פחות גורמת לגירוד של כפות הרגליים (יותר גירוד של הגוף ובסיס הזנב)
על מנת להבחין בין בעיה התנהגותית לליקוק על רקע גירוד - יש לשלול קודם כל את הגורמים הרפואיים.
יש לדאוג לטיפול קבוע נגד פרעושים (קולר או אמפולות המיושמות אחת ל-3-4 שבועות) ולוודא שכלבתכם נקייה מטפילים חיצוניים וטפילי עור על ידי ביצוע פשוט של מגרדי עור והסתכלות מיקרוסקופית.
לאחר מכן יש לבצע מבחן עם מזון היפואלרגני כמזון הבלעדי למשך תקופה של חודשיים לפחות (ללא תוספות בייתיות, ללא חטיפים וכד' - אך ורק מזון היפואלרגני רפואי שהומלץ ע"י הוטרינר).
במקביל יש כמובן לטפל בדלקת הנוכחית ולדאוג להפחתת הגירוד על ידי טיפול תרופתי - אנטיהיסטמינים ו/או סטרואידים ומתן אנטיביוטי על פי הצורך.
במידה והטיפול הרפואי עוזר כמובן ששלנו גורם התנהגותי כסיבה לליקוק כפות הרגליים.
חשוב לציין שגורם אלרגני חיצוני (אטופי) קשה יותר לאבחן, ניתן לבצע טסטים עוריים או בדיקות דם לגילוי נוגדנים לאלרגנים מסויימים אך לרב מגיעים לכך רק באלרגיות קשות שאינן ניתנות לשליטה על ידי טיפול תרופתי ומזוני.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
מוקה22/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מתעניינת לגבי פיקינז בשם טוטויעל11/10/2014
שלום רב, טוטו הוא פיקנז צעיר בן משו כמו 7-8 חודשים.. מטופל מאוד.. לאחרונה ביקר אצל הוטרינר והוא המליץ לעשות לו ניתוח הרחבת נחיריים וקיצור החיך.. והשאלה שלי האם זה כדאי בשלב כזה צעיר? הרי הכלב ממשיך להתפתח יכול להיות שלאחר שיעשו את הניתוח התופעה תחזור ?(ואז יאלצו לעשות את הניתוח פעם נוספת??) האם כדי לחכות עם זה לשלב מאוחר יותר?
לכל פחוסי הלסת עושים את הניתוח הזה?(כדרך אגב... טוטו אכן נוחר תוך כדי נשימה אבל מעבר לזה הוא גור נלהב ונמרץ שאוהב לשחק)
מה רמת הסיכון?
לסיכום מה היא המלצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מתעניינת לגבי פיקינז בשם טוטו - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי22/10/2014שלום יעל,
ההחלטה בנוגע לגיל הניתוח תלוי בממצאים הקליניים של הכלב - כלומר עד כמה "דחוף" לבצע את הניתוח. בכל מקרה לא מומלץ לחכות מעבר לגיל שנתיים על מנת להמנע מסיבוכים הנובעים מהסינדרום (הנחיריים הצרים והחיך המוארך גורמים לזרימת אוויר לא נכונה ומעין "יניקה" של רקמות קנה הנשימה ואיבריו, דבר שלאורך זמן גורם לשינויים בלתי הפיכים והחמרה של הבעיה)
יש לקחת בחשבון שמדובר בניתוח לא פשוט ומעבר לסיכוני ההרדמה הרגילים קיים פוטנציאל לסיבוכים נוספים כגון בצקת באזור קנה הנשימה, דימומים לאחר הניתוח ועוד ועל כן המלצתי היא לבצע ניתוח זה רק אצל וטרינר כירורג במרפאה המצויידת לניתוח כזה וערוכה לסיבוכים במידה ויקרו.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)