פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשיכה ע"י אוגר חולה
    שוקי
    02/03/2015

שלום,
    בני ננשך היום ע"י אוגרת . לאוגרת היה גידול ליד האוזן שהוסר לפני מספר ימים.
    מעבר לחיסון בטטנוס , האם צריך להיות מודאג מכך שהאוגר היה חולה ומה צריך לעשות בנושא?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשיכה ע"י אוגר חולה

הוספת תגובה

• נשיכה ע"י אוגר חולה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/03/2015

שלום שוקי,

גידול באוזן אינו מחלה מדבקת שיכולה לעבור לבני אדם. חיסון טטנוס בתוקף אמור להספיק, יש לפנות לרופא המשפחה במידה ואתם מודאגים ממחלות שונות או זיהום הפצע.

בברכה ורק בריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה אומצה אתמול ולא שותה מאז
    רעות
    27/02/2015

שלום,
    אימצנו החל מאתמול בערב כלבה מעורבת קטנה-בינונית מאומנה.
    רוב הזמן היא מסתגרת, אך מעט זמן היא כן קמה אלינו ומקשקשת בזנב. יצאנו איתה למס' טיולים של כ- 10 דקות כל אחד.
    בתי נתנה לה דוגלי בידה והיא אכלה כמות של קערית.
    הבעיה היא שהיא לא רוצה לשתות. הצענו לה שוב ושוב את הכלי עם המים, אך אינה מתקרבת.
    נתתי לה קצת מים עם מזרק בצידי הפה, אך הכמות היא זניחה.
    מה אפשר לעשות?
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• כלבה אומצה אתמול ולא שותה מאז - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/03/2015

היי רעות,

הכלבה כנראה מאוד מפוחדת מכל המעבר, תנו לה זמן הסתגלות ובינתיים פזרו לה קערות מים ברחבי הבית.

ניתן לתת לה בימים הראשונים מזון רטוב המכיל אחוזים גבוהים של נוזלים בכדי שלא תתייבש. אם ממשיכה לא לשתות- יש להגיע לוטרינר לבדיקה ולוודא שאינה מיובשת.

בברכה ונשמח לעדכון אם שתתה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בשוקקק
    ניסים
    24/02/2015

היי יש לי כלבת שיצו בת 6 חודשים עברה את כול החיסונים מטופלת למופת היום זה כנראה הקש ששבר את גב הגמל ישבתי בחדר וקמתי לסלון ראיתי שהיא עשתה קקי ואכלה חלק ממנו לא עשיתי כלום קשרתי אותה וזהו אני חושב שזה לא פעם ראשונה אבל קשה לי מאוד לתפוס אותה שזה קורה פשוט מגעיל ברמות בא לי למות חחח מה עושים בא לי למסור אותה לא עומד בזה הצילוווו

לקביעת תור
    סגירה
    אני בשוקקק

הוספת תגובה

• אני בשוקקק - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/03/2015

שלום ניסים,

אם כלבתך יקרה לליבך- מומלץ להתייעץ עם מאלף כלבים בשיטות חיוביות שיעזור לך עם חינוכה הנכון של הכלבה.

תזכור שהיא עדיין "תינוקת" ולא מבינה מה היא עשתה לא בסדר, הצואה שלה לא מגעילה אותה כמו שהיא מגעילה אותך... יש לבדוק אם מקבלת מספיק מזון ואינה רעבה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבדה כלבת פיטבול, כנראה נגנבה...
    איריס
    24/02/2015

שלום

אבדה כלבת פיטבול, בת שנתיים, שחור-לבן, ב 23 לפברואר 2015, באיזור קרית אתא, יש לה צ'יפ.

מה ממליצים לעשות?
    נשמח לכל עזרה / טיפ...

תודה רבה,
    איריס.

הוספת תגובה

• אבדה כלבת פיטבול, כנראה נגנבה... - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/03/2015

היי איריס,

מקווה מאוד שהיא נמצאה עד כה!

ניתן לפרסם מודעה עם תמונתה בכל האזור בו נעלמה, במרפאות הוטרינריות בסביבתכם ובאתרים באינטרנט המתמחים באיתור בעלי חיים.

יש לוודא שפרטי הצ'יפ מעודכנים במאגר השבבים.

מומלץ להגיע על בסיס יומי לעמותות שונות באזור ולבדוק האם הגיעה אליהן בדרך לא דרך...

לצערנו לעתים גזעים אלה נגנבים לצרכים שונים ומגיעים למקומות מפוקפקים כמו "שווקי בעלי חיים"- ניתן למצוא על כך מידע נוסף ברחבי הרשת.

המון הצלחה במציאתה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• WA
    נועם
    24/02/2015

מה אפשר לעשות כדי להרגיע חתול בוגר זכר מסורס חתול בריא.
    הוא רץ בבית הלוך ושוב במהירות, מוציאים אותו החוצה והוא חוזר דיי מהר קופץ על הידית ולא מרפה ומעיר את כולנו.
    עיצות יעילות מה אפשר לעשות? אני עייפה.

לקביעת תור
    סגירה
    WA

הוספת תגובה

• WA - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/03/2015

היי נועם,

בן כמה החתול? האם יש בע"ח נוספים בבית? האם יוצא לגינה? יש חתולים נוספים או כלבים בגינה? האם ארגז החול שלו בתוך הבית? מה האוכל שהוא אוכל וכמה נותנים לו ביום?

האם קרה משהו שגרם לו להתחיל התנהגות זו? מעבר דירה? תינוק חדש בבית?

בכדי לטפל בבעיית התנהגות, יש לאפיין אותה ולאבחן אותה ביסודיות, השאלות לעיל הינן חלק קטן מהאבחון. בכל מקרה, לפתרון ביניים עד שתאובחן הבעיה לעומק- ניתן לחשוב על בניית דלת-חתולים, כיום יש מספר חברות בשוק שמציעות זאת- גם לדלתות פלדלת! ישנן גם כניסות חכמות המאפשרות רק לחתול שלכם להכנס הבייתה ולא לחתולי הרחוב- ע"י קולר מתאים המאותת לדלת שהחתול הגיע.
    פתרון זה יכול לפתור את בעיית הקפיצה על הדלת בלילה, ובנוסף- לאפשר לחתול לאת החוצה גם בשעות בהן אתם ישנים, בלי שיצטרך ליילל ולהתרוצץ בכל הבית.

במידה ופתרון זה לא עוזר- ניתן להעזר במומחים לבעיות התנהגות של חתולים- רופאים וטרינרים שהתמחו במיוחד בנושא הזה ומסוגלים לאבחן ולטפל בבעיה על הצד הטוב ביותר.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלב שבר את הרגל
    חן
    23/02/2015

יש לי כלב מסוג פומרניין ששבר את רגלו הקדמית
    הכלב עבר ניתוח ושמו לו קיבוע
    יש למישהו המלצות וטיפים לטיפול שאחרי...
    אמרו לי שתוך חודש יורידו לו את הקיבוע

לקביעת תור
    סגירה
    הכלב שבר את הרגל

הוספת תגובה

• הכלב שבר את הרגל - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/03/2015

היי חן,

לא כל כך הבנתי את שאלתך, אבל תמיד מומלץ לדבר עם הרופא המנתח ולבקש הוראות לפעולה שלאחר הורדת הגבס, לא מומלץ לבקש "טיפים" ממישהו שאינו רופא.

אני לא יודעת בדיוק מהו הניתוח שנעשה ולכן לא אוכל לעזור לך- האם היו אלה חוטי מתכת ופינים? פלטה פנימית? התקן חיצוני?

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה ברועה גרמני
    לולי
    22/02/2015

שלום רב,
    יש לי כלב מסוג רועה גרמני.
    בחודשים האחרונים ניהיו לו קרחות בפרווה והעור הפך לשחור. הכלב לא מגרד לעיתים תכופות.מדובר בזכר ויצאו לו עטינים כמו של נקבה.מבדיקה אצל ויטרינר לא מדובר בבעיה הורמונלית. לאחרונה ניראה על הכלב סוג של פרעוש לא מוכר. נשמע מוכר למישהו?

לקביעת תור
    סגירה
    מחלה ברועה גרמני

הוספת תגובה

• מחלה ברועה גרמני - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/03/2015

שלום לולי,

לגבי התמונה- אין המדובר בפרעוש אלא בחרק אחר, לא מוכר לי ככזה הפוגע באיכות הפרווה והעור של כלבים.

שנית- האם נעשו מגרדי עור מאזורי הקרחות? משטחי מגע שנבדקו תחת המיקרוסקופ? בדיקה של השיערות מסביב, כולל תרבית לפטריות?

האם נעשו בדיקות דם לשלילת מחלות הורמונליות (אנדוקריניות)?

בעיות עור בכלבים הן בד"כ מורכבות ודורשות אבחון לאורך זמן ובסדר מסויים. במידה ולא נעשו כל הבדיקות שציינתי לעיל- הייתי ממליצה לעשותן בהקדם. במידה והן נעשו- ניתן לבצע ביופסיה מהאזורים הקרחים ולשלוח לפתולוג מומחה שיאבחן את הבעיה.

בין הבעיות שיכולות לגרום למופע שתארת ניתן למצוא אלרגיות (לפרעושים, מזון, חומרים סביבתיים), פטרות עור, מחלות אוטואימוניות, מחלות הורמונליות ועוד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלבה לא דורכת על רגל אחת
    אסנת
    17/02/2015

היי,

הכלבה שלנו לא דורכת על רגל אחורית אחת.
    מנגיעה לכל אורך הרגל - לא מגיבה כאילו כואב לה.
    מה זה יכול להיות?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הכלבה לא דורכת על רגל אחת

הוספת תגובה

• הכלבה לא דורכת על רגל אחת - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/03/2015

היי אסנת,

בת כמה הכלבה? כמה שוקלת? כמה זמן זה נמשך? האם מחזיקה את הרגל באוויר, או שצולעת עליה?

אי נשיאת משקל על הרגל יכולה לנבוע ממספר מקורות- החל מגוף זר, כמו קוץ או שבר זכוכית קטן שתקועים בכריות כף הרגל ודורשים בדיקה מעמיקה של האזור, ועד לבעיה אורתופדית כמו פריקת פיקת הברך, קרע ברצועה הצולבת בברך או אפילו פריקת אגן.

יש להגיע לבדיקה רפואית במידה והבעיה ממשיכה בכדי לבדוק מהו מקור הבעיה ולנסות לטפל בה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה זקנה עם כאבי רגליים
    ליזה
    13/02/2015

שלום, לבן זוגי יש כלבה מסוג רועה גרמני מעורב בת 12 בערך, שלפני יומיים התחילו לה כאבים חזקים ברגליים. היא יכולה לזוז כמה צעדים אך אחרכך היא נופלת. חוץ מזה היא לא אוכלת את האוכל הרגיל שלה, רק "פינוקים", אך היא שותה ומגיבה לסביבתה. היא לא נתנה צואה כבר יומיים, אך היא נתנה שתן. אנחנו לוקחים אותה מחר לוטרינר, אבל חבר שלי חושב שהיא כבר מאוד זקנה ולא תצליח להחלים, וכרגע היא מאוד סובלת, אז אולי עדיף להרדים אותה. מה דעתך? האם כלב מסוגל להחלים בגיל כזה ומה כדאי לעשות?
    יש לציין שבזמן האחרון יש לה הרבה בעיות ברגליים, גם לפני המקרה הזה.
    תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה זקנה עם כאבי רגליים

הוספת תגובה

• כלבה זקנה עם כאבי רגליים - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/03/2015

היי ליזה,

בכדי לדעת אם ניתן עוד לטפל ולעזור- יש לאבחן את הבעיה ולהבין מה הגורם לסימנים שתארת.

ברועים גרמניים ידועה בעיית אגן בשם Hip dysplasia הגורמת לכאב רב בכל פעולה הגורמת להזזת מפרק האגן- קימה משכיבה, עלייה במדרגות ואף הליכה רגילה.

בעייה נוספת יכולה להיות ממקור עמוד השדרה- שם יש היצרות באזור חוליות האגן האחוריות, מה שגורם ללחץ על העצבים העוברים שם, קושי בהליכה וקושי במתן צואה.

לפעמים הבעיה יכולה להפתר בעזרת טיפול משולב של משככי כאבים והידרותרפיה, ולעיתים יש צורך בניתוחים מורכבים, שוב- הכל כתלות באיבחון הראשוני.

בנוסף- בשל התיאבון הסלקטיבי שלה, הייתי ממליצה על בדיקות דם מלאות + בדיקות שתן בכדי להבין אם כלבתך סובלת ממחלת רקע שאינה קשורה למצב המפרקים שלה- והיא הגורמת להתדרדרות במצבה כרגע.

בהמשך- צילומי אגן ועמ"ש, ובמידת הצורך בדיקה ע"י אורטופד מומחה ונוירולוג מומחה.

בברכה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע על האף לכלב
    נועה
    07/02/2015

לכתבה שלי יש פצע מוגלתי ונפוח מאוד על האף.
    לעיתים גם מדמם.
    אני מצרפת תמונה
    אשמח לתשובה מה זה יכול להיות ואיך לטפל

לקביעת תור
    סגירה
    פצע על האף לכלב

הוספת תגובה

• פצע על האף לכלב - תגובה

ד''ר נוית גרינברג וידבסקי
    10/02/2015

שלום ילנה,
    בן כמה הכלב? האם הוא שותה ואוכל מכלי נירוסטה פלסטיק או קרמיקה? האם המקום מגרד? האם הוא נפצע באף לפני שהופיעה הלקות?
    פצע כזה יכול לנבוע מזיהום חיידקי, פטרייתי, טפילים של העור, טראומה, תופעה אלרגית (למשל לכלי אוכל מפלסטיק) או עקב מחלות אוטואימוניות שונות.
    על מנת לאבחן בוודאות יש צורך במשטח מגע מהאזור, תרבית פטרייה ולעיתים אף ביופסיה. ברב המקרים יש זיהום חיידקי משני ולכן יש צורך בטיפול מקומי או סיסטמי גם באנטיביוטיקה.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול ג'ינג'י היפראקטיבי
    גרשון
    06/02/2015

שלום
    לפני 4 חודשים אמצנו חתול ג'ינג'י מתוק אבל היפראקטיבי.. משתולל ולא נותן לשון בלילה, רק רוצה לשחק ( יש לו מגוון צעצועים, עימם משתולל..)
    החתול כיום בן 9 חודשים ומסורס.
    אבקש לדעת באיזה גיל צפי שהחתול ירגע קצת..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חתול ג'ינג'י היפראקטיבי

הוספת תגובה

• חתול ג'ינג'י היפראקטיבי - תגובה

10/02/2015

שלום יפעת,
    ככל שחתולים מתבגרים התנהגותם מתמתנת מעט, אך קחי בחשבון שהדבר תלוי גם באופיו של החתול ויתכן מאוד שחתולך ישאר פעלתן גם בגיל מבוגר יותר.
    כמו כן חתולים פעילים יותר בלילה, זהו טבעם, ולכן דווקא כשאנחנו ישנים הם ערניים ורוצים לשחק...
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול נגד פרעושים שאינו מספיק
    שאלה
    01/02/2015

שלום,
    שמתי לחתולה שלי טיפות נגד פרעושים המתאימות למשקלה (טיפות ל-4-8 קילו עבור חתולה ששוקלת 5 קילו), עם זאת הפרעושים לא עברו (אני עדיין יכולה למצוא פרעושים חיים בפרווה שלה). האם מותר לתת לה עוד מנה של טיפות? מתי מותר הכי מוקדם, ומהי בעקרון מגבלת המינון?
    (מדובר בטיפות advantage וכן בחתולה זקנה (בת 13), אם המידע הזה משנה).

תודה!

הוספת תגובה

• טיפול נגד פרעושים שאינו מספיק - תגובה

10/02/2015

שלום,
    לגבי תדירות יישום האמפולות - ניתן לשים אחת ל-3 שבועות, קחי בחשבון שלוקח כ- 72 שעות עד שהאמפולה מתפזרת בעור וגורמת לאפקט. וודאי שאת שמה באופן נכון את האמפולה (הטיפות אמורות להספג בעור ולא בפרווה) ושהתוקף שלהן ראוי.
    נקודה נוספת וחשובה ביותר היא טיפול סביבתי - בעת נגיעות גבוהה וחוזרת בפרעושים צריך לזכור שזחלי וגלמי הפרעושים נמצאים דווקא בסביבת המחייה ולא על פרוות בעל החיים המשמעות היא התפרצויות חוזרות ונשנות של פרעושים גם אם הטיפול בבעל החיים הוא אופטימלי.
    על כן אני ממליצה על הדברה של הבית וסביבת המחייה של החתולה (על ידי מדביר מורשה בלבד) - התייעצי עמו על סוג חומר המומלץ עבורכם (ישנם סוגים שונים של הדברות)
    בהצלחה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה אצל כלבה בת 9
    גלית
    26/01/2015

שלום,
    הכלבה שלי היא מגזע דוג דה בורדו והיא כמעט בת 10.
    לא מזמו היא הגיעה לבית חולים בעקבות קשיי נשימה וחירחורים ומצאו אצלה בצקת קשה בגרון. היא טופלה בעזרת סטרואידים ושמו לה טובוס בצוואר. היא שוחררה לאחר מספר ימים הביתה.
    כעבור שבוע התחילה שוב לחרחר ולנשום בכבדות. לקחנו אותה לבית החולים שוב ושם נאמר לנו שאולי ההתקף קרה לה בעקבות סטראס ובכל מקרה כדי למנוע התקפים מסוג זה בעתיד המליצו על ניתוח לקיצור החך. שמעתי על כל מני סיבוכים בעקבות הניתוח מסוג זה כמו זיהומים וכניסת אוכל לריאות, החלמה קשה מאוד וכו'.
    אני מאוד חוששת שיכול לקרות לה משהו בעקבות הניתוח, אבל מצד שני אני גם חושבת על איכות החיים שלה.
    שמעתי שניתן לבצע ניתוח מסוג זה בעזרת לייזר (Co2) והוא יותר פשוט מהליך הרגיל מצד שני אין לשכוח את גיל הכלבה.
    השאלה היא האם מומלץ לעשות ניתוח כזה בגיל מבוגר ומה ההשלכות?

תודה רבה,
    גלית

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי נשימה אצל כלבה בת 9

הוספת תגובה

• קשיי נשימה אצל כלבה בת 9 - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/03/2015

שלום גלית,

כיום, עם הרפואה הווטרינרית המתקדמת שרוב המרפאות ומרכזי המומחים יכולים לספק- לגיל החיה יש פחות משמעות קרדינלית בכל הנוגע להרדמה, בהנחה והיא בריאה פרט לכך.

לכן, לפני ביצוע הרדמה שכזו, נעשות בדיקות דם ואף צילומי בית חזה בכדי לעלות על בעיות כמו תפקודי כליות לוקים בחסר, בעיות לב, ריאות ועוד.

במרכזי החירום וברוב המרפאות הגדולות ניתן לבצע ניתוחים שכאלה עם השגחה צמודה של רופא מרדים לניטור ההרדמה, כך שאם חל סיבוך- ניתן לנסות ולתקנו תוך כדי הניתוח. בנוסף- בעל החיים מאושפז לפחות ל- 24 שעות לאחר ניתוח שכזה בכדי לוודא שהתאוששותו תקינה.

עלייך להציב בפנייך את שיקול איכות חייה של כלבתך עם בעייתה הנוכחית- אל מול סיכוני הניתוח, שקיימים, אך ניתנים לצמצום עם עבודה נכונה.

לגבי הלייזר- אכן נמצא כי הוא מפחית סיכוי לדימומים ומקצר את מהלך הניתוח. כדאי להתייעץ עם הרופא המנתח לגבי שיטות הניתוח, זמן ההחלמה והסיבוכים הצפויים.

בהצלחה ורק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים בכל הגוף של הכלב
    alesya
    25/01/2015

שלום רב,
    הכלב בן 6 שנים, וב-4 חודשים אחרונים הופיעו פצעים. אציין שהפצעים התפשטו ומופיעים בכל אזורי הגוף פרט לגב. תחילה הפצעים אדומים, לאחר שמתפוצצים צבעם הופך לשחור.
    לאחר שהפצע עובר מופיע כתם שחור. אנחנו מטופלים במרפאה, ואף ביקשתי דעה של וטרינר נוסף. אך, 2 הוטרינרים אמרו שאני מייחסת צומת לב רב לכלב ושזה בסך הכל פצעים. קשה לי להאמין שמדובר ב"סך הכל פצעים", הכלב מתגרד, ולא ישן בלילות. מאחר ולא קיבלנו אף טיפול וזה למרות שביקשתי משחה, אני מורחת לו משחת טרידרם על מנת להרגיע את העור. זה עוזר לפי מה שאני רואה כי הפצעים עוברים. אך, הם מרובים מאוד ומתפשטים. כמו כן מטרידים אותי הכתמים השחורים.
    אציין שאין מדובר באלרגיה למאכל כלשהו כי הכלב אוכל מזון היפואלרגני.

אני מיואשת ואשמח להכוונה כלשהי. כואב הלב להסתכל על כלב שסובל ואין איך לעזור לו.
    תודה מראש,
    אלסיה

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים בכל הגוף של הכלב

הוספת תגובה

• פצעים בכל הגוף של הכלב - תגובה

11/02/2015

שלום אליסיה,
    גירוד שאינו חולף ופצעים מרובים כפי שאת מתארת בהחלט מצריכים התייחסות וטיפול,
    מתוך סיפורך אני מבינה שהכלב סובל מאלרגיה למזון, יתכן מאוד כי הוא סובל מאלרגיות נוספות כגון אלרגיה לפרעושים או אלרגיה אטופית (אלרגיה לגורם סביבתי) - במקרה כזה מזון היפואלרגני בלבד מטפל רק באלרגיה אחת ולא בשאר.
    גורמים נוספים לגירוד עז ופצעים עוריים יכולים להיות - טפילי עור (כגון סקאביאס ודמודקס), דלקת עור (על רגע שמרים או חיידקים) ואף מחלות הורמונליות ואוטואימוניות. במרבית המקרים ישנה דלקת עור מפושטת בנוסף על גורם הגירוד הראשוני - בשל זיהום העור עקב פעולת הגירוד.
    הדרך לאבחן היא על ידי מגרדים שטחיים ועמוקים, בחינה של שיער במיקרוסקופ (טריכוגרם) ולעיתים אף ביופסיות של העור ובדיקות דם.
    ניתן להקל על הגירוד על פי הממצאים על ידי טיפול תרופתי, שמפויים רפואיים ותוספי מזון או אמפולות מיוחדות.
    בהצלחה ורק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמפילובקטר
    לילי
    20/01/2015

שלום רב,
    גור חתולים בן 10 חודשים, חלה בקמפילובקטר תקופה של יותר מחודש, קיבל טיפול של CLINDOMICYN 10 ימים שבועיים לאחר מזה שילשולים חזרו ובצואה שוב מצאו קמפילובקטר. למה זה קורה? האם זה נהיה כרוני או משהו... ואיזה טיפול יותר יעיל כדאי לתת לו? לידע כללי בבית יש עוד 4 חתולים גדולים והם לא משלשלים.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קמפילובקטר

הוספת תגובה

• קמפילובקטר - תגובה

ד''ר סמדר טל
    15/03/2015

היי לילי,

ראשית, אני מניחה שאת מודעת לכך שקמפילובקטר הוא חיידק זואונוטי- ז"א עלול לעבור גם לבני אדם ולגרום לשלשולים. לכך- נחוצה הגיינה כפולה ומכופלת הכוללת ניקוי יומיומי של הארגז/ים, שטיפת ידיים לאחר מגע בכל החתולים בבית ולנסות למנוע מהם להתקרב לאזור המטבח והמזון בבית.

קמפילובקטר נחשב לחיידק מזדמן- משמע, הוא יכול להמצא בחתולים בריאים לחלוטין בכמות מעטה ולא לגרום לסימנים כלשהם, ובחתולים אחרים הוא יכול להתפתח ולגרום לסימנים שתארת. לפעמים ישנה בעיה נוספת אותה צריך לבדוק ולטפל- נגיעות בתולעי מעי, מערכת חיסונית חלשה (עקב נגיעות בוירוסים כמו FIV/FELV), נגיעות בטפילי צואה (קוקסידיה).

יתכן והאנטיביוטיקה לא ניתנה במינון מתאים, או לא ניתנה לתקופת זמן מתאימה (האם נעשתה בדיקת צואה ממש בסיומה?), או שיש לנסות אנטיביוטיקה שונה.
    בנוסף- יש לשלב את הטיפול האנטיביוטי עם טיפול כנגד תולעים, מזון מיוחד רפואי לבעיות עיכול ותוספת של פרוביוטיקה לבניית פלורת מעי תקינה.

בהצלחה ורק בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה