מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעים מרובים אדומים בבטן הכלבהנטלי09/10/2014
לכלבה שלי יש המון פצעים אדומים על הבטן ,וגם על שאר הגוף.נתנו לה כבר מספר פעמים אנטיביוטיקה אך בקושי עוזר ..וגם משחה שלא זוכרת את שמה אך לא מועילה..בנוסף נראת שממש השמינה בשבועיים האחרונים וחסרת אנרגיות ומצב רוח..מה זה יכול להיות?...אשמח לעזרה ,מצ"ב תמונה.תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים מרובים אדומים בבטן הכלבה - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי22/10/2014שלום נטלי,
בת כמה כלבתך? האם היא מקבלת טיפול תרופתי כלשהו? (למעט האנטיביוטיקה שניתנה) האם היא מעוקרת? האם היו אפיזודות דומות בעבר? מה היא אוכלת?
הפצעים האדומים הם תוצאה של דלקת עור, יכולות להיות סיבות רבות לדלקת כזו - היא יכולה להיות דלקת זיהומית (מחיידקים, טפילי עור כגון דמודקס או סקאביאס או מפטרת עור - פחות סביר) והיא יכולה להיות דלקת סטרילית כתוצאה ממחלה אוטואימונית, תרופות שונות, אלרגיות (לפרעושים, למזון או לגורם סביבתי אחר) וכן מחלות מטבוליות כגון סכרת, תת פעילות של בלוטת התריס ועוד. בדרך כלל הופעת הפצעים מעידים על דלקת זיהומית גם אם הסיבה הראשונית אינה הגורם הזיהומי עצמו.
על מנת לאבחן את הגורם לדלקת יש צורך לבצע משטחי מגע מהעור ומגרדים ולעיתים אף ביופסיה עורית. בנוסף, כיוון שאת מתארת ירידה כללית בחיוניות של כלבתך הייתי ממליצה גם על בדיקה גופנית כללית ובדיקות דם לשלילת גורם סיסטמי (כגון מחלות של בלוטת התריס, סוכרת ועוד)
הטיפול יעשה כמובן עפ"י הממצאים
בהצלחה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החתול שלי נפצע בזנברותם08/10/2014
החתול שלי קיבל מכה חזקה קרוב לקצה הזנב, ואחרי כמה ימים שהיה מלקק את האזור, קצה הזנב נשר. עכשיו רואים באמצע כמו עצם דקה דקה חשופה. אבל החתול עצמו מתנהג רגיל... מתעסק בזה מדי פעם.. האם זה תקין? האם צריך לטפל? האם יסתדר לבד? (אין לי כסף לטיפולים אצל וטרינר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החתול שלי נפצע בזנב - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי17/10/2014שלום רותם,
אם אכן מדובר בעצם חשופה אז זוהי אחת מעצמות הזנב. והיא עצם לכל דבר, קטנה ודקה ככל שתהיה....
משמעות העניין היא ראשית שחתולך סובל מכאבים, למרות שהוא אולי אינו מראה זאת ומתנהג כרגיל. שנית כל עוד העצם והרקמות הפנימיות חשופות לאוויר ולליקוק שלו, הן חשופות לזיהום ואם הזיהום יגיע לעצם המצב עלוןל להסתבך ויהיה קשה הרבה יותר לטפל בו וגם הרבה יותר יקר.
אסייג את דברי ואומר שיתכן ומה שאת רואה היא רקמת צלקת או גלד לאחר שהאזור הנמקי נשר,
לכן אני ממליצה שבכל זאת תגשו לבדיקה וטרינרית על מנת שהרופא יוכל לעשות הערכה עד כמה חמור המצב והאם הוא יכול להחלים בעצמו או שמא יש צורך בהתערבות רפואית כלשהי.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוס פאג סיניNissim06/10/2014
שלום
יש לי פאג סיני בן שנתיים . הוא די גדול וגבוה יחסית לגזע ( שוקל 11 קילו) אבל הוא לא שמן לפי הוטרינרית
הוא מקבל פעמיים ביום מזון יבש במידה מדוייקת ומעבר לזה הוא לא מקבל נישנושים
אנחנו שוקלים לסרס אותו אבל ממש מפחדים שהוא ישמין
אני רוצה לדעת כמה באמת פאגים משמינים אחרי סירוס
מעבר לזה מה עדיף מבחינת סירוס- ניתוח רגיל או לייזר והשאלה האחרונה היא עד כמה זה באמת קריטי לסרס אותו ? אין לו בעיות התנהגות , הוא לא תוקפני ואנחנו מאוד שומרים עליו- הוא תמיד קשור... אין לנו רצון בלהרבות אותו -האם זה קריטי לסרס אותו אם אנחנו שומרים עליו כל הזמן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוס פאג סיני - תגובה
ד''ר נוית גרינברג וידבסקי17/10/2014שלום ניסים
נטייה להשמנה בשל שינויים הורמונליים מתרחשת יותר אצל נקבות (לאחר עיקור) ופחות אצל זכרים, אך גם זכרים מסורסים עלולים להיות חשופים לבעיה בשל שינויים מטאבוליים. לפאג באופן כללי יש נטייה להשמנת יתר ולכן חשוב מאוד להקפיד על התזונה וכמות הקלוריות היומית.
יחד עם זאת ההשמנה בלבד אינה סיבה לא לסרס את הכלב שכן ניתן להתגבר עליה על ידי דאגה ושמירה על משקלו של כלבך גם לאחר סירוסו בעזרת התאמת סוג המזון וכמותו לרמת הפעילות וגילו של הכלב.
מבחינת הניתוח - בניתוח הסירוס יש פחות משמעות לשימוש בלייזר והוא נעשה לצורך נוחות המנתח. לכן השיקול צריך להיות מי המנתח ולא האם הניתוח נעשה בלייזר או לא. אם יש לכם וטרינר שאתם סומכים עליו ויש לכם נסיון טוב איתו, זה מה שחשוב. אם אתם לא מכירים עדיין וטרינרים חפשו המלצות.
בנוגע לשאלתך האחרונה - יש טענות בעד ונגד סירוס כלבים וכדאי שתכירו אותם על מנת שתוכלו לקבל החלטה מושכלת.
בהצלחה, ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעל נגד מכרסמיםחני גייסט01/10/2014
שלום,
אני גרה ברחובות, ויש לי חתולה שמרבה להסתובב בחוץ (תמיד חוזרת לישון איתנו בלילה).
העירייה פיזרה לאחרונה רעל נגד מכרסמים באזור הבניין ובעוד מקומות בשכונה. לאחר ברור די מתסכל עם מחלקת ההדברה, עושה רושם שהם פיזרו את הרעל במקומות נגישים לחיות מחמד (מאחורי השיחים), והם לא הולכים לאסוף אותו.
לטענת המדביר הראשי של העירייה מדובר ברעל העומד בתו תקן, שאינו הורג חתולים אלא גורם להם להקיא. כאשר טענתי באוזניו שלפני שבועיים חתולת בית מתה מהרעלה הוא אמר שזה לא יכול להיות קשור להדברה של העירייה.
האם זה הגיוני שחומר שפוגע במכרסמים אינו מסוכן לחתולים? האם אני יכולה לשחרר את החתולה המסכנה והמתוסכלת שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעל נגד מכרסמים - תגובה
ד''ר סמדר טל18/10/2014שלום חני,
לא מוכר לי רעל למכרסמים שאינו פוגע בחתולים, לכן המלצתי אלייך היא לשמור את חתולתך בתוך הבית לתקופה הקרובה ולדבר עם נציגי העירייה לגבי מועד פינוי הרעל.
רעלים שכאלה מכילים בד"כ חומרים מונעי קרישת דם הגורמים לדימום יתר ואף למוות. בד"כ ישנו פרסום בשלטים רבים לגבי מועד פיזור הרעל ומסוכנותו.
במידה וחתולתך מראה סימני מחלה כלשהם, לרבות דימום (מהאף, מפתחי גוף אחרים)- יש להביאה במהרה לטיפול וטרינרי!
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה עם חשד לגידול בבלוטות הלימפהטל30/09/2014
הייי אשמח ליעוץ
יש לנו כלבת מלטז קטנה ומדהימה כמעט בת 11 שנים . בזמן האחרון שמנו לב לירידה בתאבון שלה אבל רק לאוכל שלה המוצק,לא הסכימה לאכול כמעט. לאוכל של בני אדם כשנסינו לתת לה לא ירד לה התאבון ואפילו רצתה יותר כי היתה רעבה יותר מן הסתם.היא בכללי מקבלת רק פירורים מהאוכל שלנו.חוצמזה הכלבה חיונית ושמחה.
עשינו לה ניקוי שיניים לפניי שנתיים ובקרוב עושים שוב והוטרינר טוען שאולי זאת הסיבה כי יש לה דלקות שם. הוא עשה לה בכל מקרה גם בדיקת דם אחריי הרבה שנים שלא עשינו , והוא גילה שבלוטות הלימפה נפוחות . הוא אמר שלא מאמין שזה גידול סרטני כי זה נדיר בכלבים קטנים והוא אישית לא נתקל בזה אצל כלבים בגודל שלה. הוא נתן לה תרופה שבמידה וזה דלקת בבלוטות זה אמור לעזור. במידה ולא אנחנו נהיה המקרה הראשון שלו כזה עם כלב קטן לרוע המזל.
לא שמנו לב למשהו חריג אצלה מלבד התאבון בזמן האחרון . לא נפיחות ולא כלום. היא חיונית ומשחקת כרגיל אבל ששמענו היום את הבשורה חשכו ענינו.
אשמח לדעת אם זה אכן נדיר אצל כלבים קטנים ומה הסיכויים שזה רק דלקת שתעבור . אנחנו לא מצליחים לשמור על אופטימיות כרגע.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה עם חשד לגידול בבלוטות הלימפה - תגובה
ד''ר סמדר טל18/10/2014שלום טל,
שתי הסיבות העיקריות להגדלה של בלוטות הלימפה הן אכן גידול (למשל מסוג לימפומה) או תהליך דלקתי חריף בגוף (כמו קדחת קרציות).
בכדי להבחין בין השתיים- יש לדגום את קשרי הלימפה ע"י דקירתם עם מחט (פעולה פשוטה ולא חודרנית) ובחינת התאים תחת המיקרוסקופ. בדיקה שכזו בד"כ אינדיקטיבית להבחנה בין גידול לדלקת.
זה נכון שהגזעים המועדים יותר ללימפומה נמנים בין הגזעים הגדולים (בוקסר, באסט ועוד), אך לימפומה יכולה גם להופיע בכלבים מגזעים קטנים יותר.
במידה וזו אכן דלקת כלשהי- טיפול אנטיביוטי מתאים אמור לעזור ולהפחית את הסימנים. המלצתי היא לבצע דיגום של קשרי הלימפה המוגדלים ולאשר או לשלול נוכחות של תאים גידוליים, הן למען בריאותכם הנפשית והן למען אבחון מתאים של מצבה של כלבתכם!
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - יבלת מוגלתית לכלבה מגרדת להליז29/09/2014
שלום
מזה כמה ימים הכלבה מגרדת באובססיה את הפצע
כבר ממש קשה לי לראות אותה סובלת...
אפילו בלילה היא לא מפסיקה להתגרד...
אני גרה בישוב בעוטף עזה ובלי רכב... ומקווה שיצא לי לקחת אותה בימים הקרובים
השאלה אם יש משהו שיכול בנתיים להרגיע לה את הגירוי...מרחתי לה אלוורה . זה לא עוזר..
והאם זה נראה דחוף ? אני ממש מפחדת שזו יבלת בעייתית.. הכלבה (גולדנית גזעית ) בת 12
אשמח לתשובה מהירה...אולי אפילו עוד הערב על מנת שאוכל למרוח לה משהו שקצת ירגיע
תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - יבלת מוגלתית לכלבה מגרדת לה - תגובה
ד''ר סמדר טל18/10/2014שלום ליז,
לצערי לא ניתן להבין מהתמונה היכן בדיוק נמצא הפצע, מה גודלו ומה תכולתו. אני שמחה לקרוא שהתכוונת לקחת אותה לבדיקה רפואית ומניחה שכבר עשית זאת עד כה, להבא ניתן לשים על רגליה גרביים עבות בכדי למנוע גרוד עם הציפורניים או חולצה ככיסוי גוף- במידה והפצע על מרכז הגוף.
ישנם חומרים ומשחות המקלים על גרוד- חלקם מכילים סטרואידים וחלקם מכילים חומרים אחרים- מומלץ להתייעץ עם הוטרינר שלך ואולי אף להחזיק חומר שכזה בבית.
לגבי הפצע- הוא נראה כמו גידול עורי שהתכייב, יתכן ובהמשך יהיה אף צורך להסירו בכדי למנוע חזרתיות של הפציעה- אך זאת, כאמור, רק לאחר בדיקה וטרינרית.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיפוד פצועשיילי29/09/2014
שלום, הכלב שלי תקף קיפוד באופן קשה הקיפוד מדמם ופצוע איך אני יכולה להציל אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיפוד פצוע - תגובה
ד''ר סמדר טל18/10/2014שלום שיילי,
קיפוד פצוע יש לאסוף בעדינות לתוך קופסה (להזהר מהקוצים) ולהעביר לבית החולים לחיות בר שנמצא בתוך הספארי ברמת גן. ניתן למצוא את פרטי הקשר אליהם ברחבי הרשת.
בנוסף יש לקחת את הכלב לבדיקה בכדי לבחון את פיו ולוודא שלא נשארו בתוכו קוצים- שיכולים לסבך ולהסתבך בהמשך...
בברכה ובריאות גם לקיפוד וגם לכלב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרחת פתאומית אצל חתולא14/09/2014
היי,
התעוררנו בבוקר ושמנו לב שלחתול שלנו נוצרה קרחת מעל העין. ממש כאילו תלשו לו את הפרווה עם שעווה. רק אציין שהחתול לא יוצא החוצה ולא טופל בחומר נגד פרעושים. לא נראה שזה מפריע לו כלל אך בכל זאת הייתי שמחה לדעת ממה זה נבע.
יכול להיות שזוהי מחלה? משהו נפשי? (עבר טלטלה נפשית לאחרונה)
תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה זה מחמיר ומאדים
א25/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרחת פתאומית אצל חתול - תגובה
ד''ר סמדר טל18/10/2014שלום א,
קרחות על גבי הפרווה יכולות לנבוע ממספר גורמים- טפילים חיצוניים (כמו דמודקס או סקביאס חתולים), פטרות, קרחת על רקע גרוד פסיכוגני, אלרגיה (לפרעושים/מזון/חומרי סביבה שונים), מחלות אוטואימוניות (הגוף תוקף איברים שונים וביניהם גם את העור).
בן כמה החתול? האם מגרד את הקרחת? איזה מזון הוא אוכל? האם הוחלף המזון לאחרונה?
כשלב ראשון- מומלץ מאוד לטפל כנגד פרעושים- גם אם החתול אינו יוצא החוצה. כבר יצא לי לראות חתולים ביתיים שמתגוררים בקומה השמינית- ועליהם מסתובבים פרעוש או שניים. שנית- מספיקה עקיצת פרעוש יחידה בכדי לגרום לאלרגיה, גרוד ונשירת שיער, כך שיתכן שלא תראו אף פרעוש.
במידה וישנה החמרה בקרחת או שהטיפול כנגד פרעושים לא עזר- יש לגשת לבדיקה וטרינרית מקיפה לצורך שלילה כל הבעיות שהוזכרו לעיל. במידה ואכן יסתבר כי הבעיה היא פסיכוגנית (לאחר שנשללו שאר האפשרויות הרפואיות)- ישנן תרופות פסיכיאטריות מתאימות להפחתת סטרס ואיזון התנהגותי- כולן נרשמות רק על ידי רופא וטרינר.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפולותטלי14/09/2014
שלום
אשמח לקבל הסבר על שימוש באמפולות נגד פרעושים לכלב תחש השוקל 5 קג.לצערי על האמפולות לא כתוב יותר מידי והאינטרנט מלא בסתירות.
צריך לחכות יומיים בין מקלחת לכלב לאמפולה?
האם הן מחזיקות 3 חודשים?
כדאי לי להתקלח אחרי שאני שמה לו?
כמה זמן אסור לגעת בו אחרי ששמתי עליו את האמפולה?
האם זה נכון שמותר לשים אמפולות רק בלילה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמפולות - תגובה
ד''ר סמדר טל18/09/2014שלום טלי
ישנם סוגים רבים של אמפולות המיועדות לטיפול נגד פרעושים, והם נבדלים בחומרים הפעילים הקיימים באמפולה. באופן עקרוני, מומלץ לטפל נגד פרעושים בקביעות מדי ארבעה שבועות. הזלפת תוכן האמפולה נעשית כך שמסיטים את הפרווה באיזור העורף (איזור אליו הכלב לא יכול להגיע) ומזליפים ישירות על העור. לאחר הטיפול יש לשטוף ידיים היטב עם סבון, אין צורך להתקלח. מומלץ לא לגעת באיזור בו הזלפת את האמפולה למשך מספר שעות אחרי ההזלפה. אין לרחוץ את הכלב שלושה ימים לפני ואחרי הטיפול באמפולה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדברהבתיה12/09/2014
רציתי לשאול .יש לי חתול בן שנה וחצי ולאחרונה יש אצלי מכת נמלים. רוצה לעשות הדברה.\
קראתי שיש הדברה אורגנית שאינה מסוכנת לחתולים. האם אפשר לחזור עם החתול מידאחרי ההדברה?
,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדברה - תגובה
ד''ר סמדר טל18/10/2014בתיה שלום,
עלייך להתייעץ עם מדביר מוסמך בכל הנוגע להדברה, במיוחד כאשר חי בביתך חתול. ישנם חומרי הדברה מסוימים הרעילים לחתולים, וכדי למנוע הרעלה זו יש להשתמש בחומרים ספציפיים ולהרחיק את החתול מהדירה לזמן מה.
לא מוכרת לי הדברה אורגנית, יש להתייעץ עם בעלי מקצוע מוסמכים בנושא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לאבחן רגל שבורה אצל חתולדניאל10/09/2014
שלום,
יש לי חתולה כבת שנה אשר מסתובבת בחוץ בחופשיות.
היום שמתי לב שהיא נחה הרבה יותר מהרגיל (שוכבת באותו המקום באותה התנוחה מהצהריים).
בבחינה קרובה יותר ראיתי שהיא סובלת מכאבים ורגלה הקדמית נפוחה עם מה שנראה כמו סימני נשיכה.
אזור הפציעה נפוח (אין דימום גלוי) האם יש דרך לאבחן עד כמה חמורה הפציעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לאבחן רגל שבורה אצל חתול - תגובה
ד''ר סמדר טל13/09/2014שלום דניאל,
יש לקחת את החתולה לבדיקה רפואית בהקדם האפשרי, פצע נשיכה שכזה יכול להזדהם ולגרום לה להיות חולה מאוד. הווטרינר יבחן את חומרת הפצע- ינקה וישטוף אותו, במידת הצורך ינקז את המוגלה שהצטברה בו ויתן לה טיפול מתאים של אנטיביוטיקה ושיכוך כאבים.
אם יש חשש לשבר באותה הרגל- ניתן לבצע צילומי רנטגן ולשלול או לאשר זאת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת סקביאס בגורת חתוליםהדר09/09/2014
שלום! אני אימצתי מהרחוב גורה כבת חודש והתגלתה אצלה מחלת הסקביאס. הוטרינרית שמה לה זריקה ואמרה שצריך לחזור עליה בעוד כ-10 ימים ושבינתיים צריך למרוח לה תרופה בשם scabicin פעם ביומיים. הבעיה שאני לא מוצאת בשום מקום את התרופה הזאת ואני מאוד לחוצה כי יש לי חתול בוגר בבית ומפחדת שהוא יידבק מזה או שאנחנו נידבק מזה.
אודה מאוד לכל עזרה וכל עצה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת סקביאס בגורת חתולים - תגובה
ד''ר סמדר טל18/10/2014שלום הדר,
מחלת סקביאס החתולים דורשת טיפול בזריקות שבועיות של חומר ממשפחת האיברמקטין, לתקופה של כ- 6-8 שבועות. לעיתים הטיפול מלווה בחפיפות עם שמפו מיוחד.
התרופה שציינת לא מוכרת לי כתרופה לטיפול בחתולים, אלא לטיפול בבני אדם, ולכן לא אוכל לעזור לך בחיפושים אחריה... עצתי לך היא לשאול את הוטרינרית שהמליצה על משחה זו- היכן עלייך להשיגה בביקורך הקרוב לקבלת הזריקה השבועית.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב מתעטש וקצת חוםאור08/09/2014
פקינז מעורב עם פינצ'ר) בן 8.8 שנים.
לאחרונה התחיל להתעטש, לאחר כמה זמן לקחנו אותו לוטרינר שמדד שיש לו חום, אמר שזה דלקת בדרכי הנשימה מכיוון שהכלב לא מחוסן משושה, ורשם אנטיביוטיקה לשבועיים.
לאחר שבועיים וחצי הכלב עדיין מתעטש, בעיקר כשהוא מתרגש, ויש לו קצת חום שבו אנו מטפלים עם אופטלגין בטיפות לפי מה שרשם הוטרינר..
לאחר האופטלגין הכלב אוכל טוב..
אבל הוא נראה חלש כל הזמן, בצורה שלא אופיינית לו.
אין נזלת, הוא לא מחרר, לעיתים במהלך הטיול הוא מחרר קצת ונחנק..
בנוסף אציין שהשיניים שלו במצב רע גם כן..
מה יכולה להיות הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב מתעטש וקצת חום - תגובה
ד''ר סמדר טל13/09/2014שלום אור,
האם נעשו לכלבך צילומי רנטגן לבית החזה? בדיקות דם? בדיקות אחרות?
כלב שסובל מסימנים של מערכת הנשימה (שיעול, עיטוש, הפרשות) המלווה בחום- מחשיד מאוד לתהליך של דלקת ריאות- אותו ניתן לראות בעזרת צילומי רנטגן ובדיקות דם. במידה ואכן מדובר בדלקת ריאות- יש להבין את הסיבה הראשונית לדלקת זו (זיהום שיכל להגיע בין היתר מהשיניים, הדבקה מכלבים אחרים, בעיית בליעה המובילה לשאיפת אוכל לריאות ועוד), ולטפל בה עם שילוב האנטיביוטיקות המתאים.
לעיתים נדרש בנוסף תהליך של דגימת נוזל ותאים מהריאות- אלו נשלחים למעבדה לבדיקת תרבית ורגישות, שם מזוהים החיידקים המעורבים בדלקת ואליהם ניתן להתאים את האנטיביוטיקות היעילות ביותר.
לסיכום- המלצתי היא לבצע צילומי רנטגן לבית החזה ובדיקות דם מלאות כשלב ראשון, ולהמשיך עם התהליך האבחוני למציאת הסיבה הראשונית לדלקת.
בהצלחה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפולה מסוג סולטיףענבל אטיאס03/09/2014
לאחר ששמתי לכלב שלי (פקינז) אמפולה מסוג סולטיף , למחרת התעורר רץ לכל כיוון סוג של הליכה מהירה מוזרה , כל שניה מתהפך על הגב ומתגלגל, תנועת רגליו לא יציבה ורגל ימין אחורית שלו מתחלקת משהו מוזר בעלון של האמפולה הסבירו כי אלו תופעות לוואי בכלבים הרגישים למרכיב פלומטרין. מה עליי לעשות, הכלב שלי על הפנים ? האם מקלחת תעזור או שמא האמפולה הזו נספגת בדם ? אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמפולה מסוג סולטיף - תגובה
ד''ר סמדר טל13/09/2014שלום ענבל,
בכל חשד לתופעת לוואי עקב שימוש במוצרי הדברה- מומלץ להגיע לבדיקה ווטרינרית בהקדם האפשרי, בכדי לאבחן את ההשפעות של החומר על בעל החיים ולטפל בהתאם. יתכן ורחיצה טובה אכן תסיר את החומר ותגרום לכלב להרגיש טוב יותר, אך לא תמיד טיפול זה עוזר לבדו ולכן על רופא ווטרינר להיות מעורב.
אני מקווה שלכלבך כבר שלום! רק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כלבתג'ני03/09/2014
שלום דר, יש לי שאלה לגבי כלבת. אני גרה בראשון לציון, לפני שלושה ימים כאשר חיכיתי לאוטובוס הרגשתי שמשהו נוגע לי ברגל, וזה היה חתול, לא בטוחה עם ליקק או נגע עם הרגל, זכור לי שניגבתי את הרגל עם היד ואחרי כמה דקות (יותר מחמש לדעתי) גירדתי את הראש עם אותה יד ויש לי לפעמים פצעים קטנים בראש ויורד טיפה דם מהגירוד. נניח והחתול חולה בכלבת, מה הסיכוי להידבק בדרך זו? גם לפני שגירדתי, השתמשתי באלכו-ג'ל למיטב זכרוני. יום אחרי כן ראיתי שוב את אותו החתול באותו המקום ואותה השעה, הנחתי לפי המיקום המדוייק שבו הוא ישב מתחת לספסל מיום קודם והוא התחכך באנשים ורצה ליטופים ואוכל. לא היה נראה חולה אבל מעט לא נקי. אציין שחוסנתי בכל סדרת החיסונים לכלבת לפני כשנה ותשעה חודשים תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי כלבת - תגובה
ד''ר סמדר טל13/09/2014שלום דבי,
וירוס הכלבת מועבר דרך הרוק של חיה חולה, כך שלרוב המחלה מועברת בנשיכה. יחד עם זאת תיתכן העברת המחלה בשריטה ואחריה מגע האזור הפצוע עם רוק נגוע.
מחלת הכלבת נפוצה יותר באזור הצפון, אך לא ניתן להגיד בוודאות שלא תימצא בעתיד חיה חולה במרכז הארץ- עם זאת, הסבירות לכך כרגע היא נמוכה מאוד.
מתיאור מהלך האירועים שעבר עלייך בזמן המגע עם החתולה, נראה שהסבירות לכך שאותה חתולה חולה סובלת כרגע מהתפרצות מחלת הכלבת- היא נמוכה מאוד, וגם אופן המגע עם ההפרשות הופך הדבקה זו לכמעט בלתי אפשרית.
העובדה שאת מחוסנת למחלת הכלבת אמורה להוסיף לבטחונך האישי בנושא.
בברכה ורק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)