סקוליאוזיס אצל נערה.דחוף.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקוליאוזיס אצל נערה.דחוף.
    סרי
    07/01/2008

לאחותי בת ה14 וחצי (בריאה בד"כ, מלבד אנמיה כרונית) יש רגל שמאל ארוכה ב2 ס"מ מרגל ימין, הדבר גרם לסקוליאוזיס באיזור גב עליון ( עמוד השדרה בולט החוצה באותו האיזור).
    הרופאים ממליצים רק על שימוש קבוע בספידות אורטופדיות, המחייבות נעליים אורטופדיות מיוחדות.
    האם יש דרכים לטפל בבעייה? לפתור אותה? שמענו על שיטת ייליזרוב שמטפל באמצעות הארכת פרקים, אך הטיפולים הללו נפוצים רק ברוסיה, ונשמעים קצת מסוכנים.
    נשמח לכל עצה והפנייה. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקוליאוזיס אצל נערה.דחוף.

הוספת תגובה

• עקמת ואי שוויון באורך הרגליים

ד''ר אודי לבל
    07/01/2008

ס שלום. הבעיה המתוארת לא ממש ברורה לי. אי שוויון בארוך הרגליים בהחלט יכול לגרום לעקמת אבל אני מציע לבחון טוב אם אין כאן עקמת אמיתית ("עקמת אדיופטית של מתבגרות") ולא לפתור את הבעיה רק בהגבהת הרגלהקצרה. בעיקר היות שאת מתארת בלט של השכמה לאחור - דבר שמאוד אופייני לעקמת אדיופטית. במידה שכל הבעיה היא הפרש באורך הרגליים (ואני מציע לבדוק זאת טוב), ישנן כמה גישות לטיפול - האטת הצמיחה ברגל הארוכה, או הגבהת הרגל הקצרה על ידי נעל מתאימה, או הארכת הרגל הקצרה - כל השיטות המוכרות מקובלות גם בארץ (יש בארץ המון רופאים שעלו מארצו של פרופ' איליזרוב ואפילו כמה ילדי הארץ שלמדו את השיטה...). יש להציע טיפול לפי איבחון הבעיה, ונתונים נוספים כמו קצב הצמיחה של הגפה - יש לפנות לרופא שסביר מה הבעיה וכיצד הוא מציע לפתור אותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמחלהמלצה על מומחים שמטפלים בבעיה

סרי
    15/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו