פרקי ירכיים - רצועות פבליק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרקי ירכיים - רצועות פבליק
    אודליה
    04/07/2011

שלום רב,

בתנו אובחנה בגיל שישה שבועות בעקבות הדמיית US עם בעיה בפרקי ירכיים.
    פנינו לאורטופד והוא המליץ על טיפול באמצעות רתמות/רצועות פבליק. עמן אנחנו כשבועיים.
    הממצאים בהדמייה הינם:
    פרק ירך ימין : זוית אלפא 48 מעלות, זוית ביתא - 73 מעלות. זווית גרמית מעוגלת. עם דחיקה קלה של הגג הסחוסי מתאים לסוג 2C.
    פרק ירך שמאל: זווית אלפא 55 מעלות, זווית ביתא - 65 מעלות. זווית גרמית מעט מעוגלת, ללא דחיקה של הגג הסחוסי. מתאים לסוג 2A.
    מה משמעות הממצאים (מבחינת דרגה/ חומרה)?

האורטופד המטפל הסביר כי ניתן להוריד הרצועות למשך חצי שעה לצורך מקלחת ולהחזירן. היום בביקור בטיפת חלב הדבר עורר תמיהה.
    אינני יודעת אם אני מחזירה את הרצועות כהלכה. מקווה מאוד שכן.
    מה לעשות בנדון?
    אגב, בתי הבכורה גם הייתה עם בעיה דומה וטופלה לפני שבע שנים באמצעות סרבל (פרייקה).

תודה על תשובתכם,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרקי ירכיים - רצועות פבליק - תגובה

ד''ר מרק אידלמן
    06/07/2011

ממצאים של US -מדובר בדיספלזיה (חוסר התאגרנות )קלה של פרקי ירכיים.
    טיפול נכון -אכן רצועות.אני ממליץ להוריד רצועות לרבע שעה ביום לאמבטיה.אני מזמין כל ילד עם רצועות לאחר שבוע על מנת לראות אם שמים רצועות נכון , תגשי שוב לאורטופד אם את לא בטוחה.אלטרנטיבה טובה לרצועות -כרית פריקה שהזכרת.בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו