מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשמרית13/01/2008
בתי בת שנה וחצי מאחרת בהתפתחותה המוטורית- התיישבה לראשונה לבד רק בגיל שנה וחודש, התחילה לזחול רק בגיל 9 חודשים (עד אז התגלגלה ברחבי הבית). היא לא אובחנה כהיפוטונית, אולם נוירולוגית שבדקה אותה בגיל שנה וחמישה חודשים קבעה כי כפות הרגליים שלה מאוד גמישות ובגלל זה היא עדיין לא הולכת בצורה עצמאית.
יש לציין כי בחודשיים האחרונים היא מתרוממת, נעמדת כאשר היא אוחזת בחפצים (הליכה מסביב למיטה/ספה/שולחן) אולם היא לא מוכנה ללכת בצורה עצמאית.
אני מבינה שללכת איתה כאשר מחזיקים בה זה לא דבר מומלץ מכיוון שכך היא נסמכת עלינו ולא על שיווי משקלה.
האם ישנו צורך לגשת לפיזיוטרפיה בשלב זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב התפתחותי מעל גיל שנה
ד''ר אודי לבל14/01/2008שמרית שלום. במקרה זה אנחנו לרוב משאירים לנוירולוג את ההערכה והמלצת הטיפול. ובכל זאת אני מסביר בקצרה. עיכוב בהתפתחות הוא כמעט תמיד ב"רמה" המוחית אין פה מחלת שריר או עצם אלא קצת התפתחות מרכזי המוח המאפשרית קואורדינציה, שווי משקל, תפיסה מרחבית. האם התהליך המוחי הזה יקרה מהר יותר בעזרת תרגולים? אולי, אני מציע לא להבהל, לעשות כעצת הרופא ב"התפתחות הילד" ולתת לילד לגדול בקצב שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)