הליכה אצל בת שנה + 9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליכה אצל בת שנה + 9 חודשים
    לילך
    09/10/2011

שלום רב, בתי בת השנה ותשעה חודשים טרם הולכת באופן עצמאי. היא מטופלת במכון להתפתחות הילד של קופת החולים כבר כחודשיים. היא הולכת בעזרת חפצים סטטים, כגון ספה, שולחן וכסא. לפעמים היא עומדת והולכת על קצות האצבעות ולפעמים כל כף הרגל על הרצפה. היא גם מבצעת מעבירם מספה לשולחן אבל לא עוזבת יד אף פעם. במכון להתפתחות הילד נאמר לי (לאחר בדיקה מקיפה) שעל מנת לעודד הליכה עצמאית עליי לגרוב לה גרביים רוב הזמן ולהתחיל לנעול לה נעלי צעד ראשון (למרות שלא הולכת עצמאית). האם נכון לנעול לה נעליים? אני מפחדת שמה אני אגרום לה נזק.מה לעשות? הבנתי שזה לא כ"כ מומלץ לנעול נעליים לפני הליכה עצמאית אלא שהליכה יחפה היא הכי בריאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הליכה אצל בת שנה + 9 חודשים

הוספת תגובה

• המשך הליכה שנה + 9 חודשים

לילך
    09/10/2011

עליי עוד לציין כי המאבחנת אמרה שייתכן קיצור גיד רגל שמאל אבל מאוד לא משמעותי. היא בדקה את זה רק כי אמרתי לה שהיא לפעמים עומדת והולכת על קצות האצבעות. האם לא כדאי שאורתופד יבדוק אותה לפני שאני מתחילה לנעול לה נעליים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו