ילד בן חמש מתלונן על כאבי רגליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן חמש מתלונן על כאבי רגליים
    חיה
    11/10/2011

בס"ד
    שלום,
    לא יודעת אם זה שייך דווקא לאורטופדיה, אך הילד שלי בן חמש וחצי מתלונן כבר כחצי שנה על כאבי רגליים, הלכתי איתו כמה פעמים לרופאת הילדים שלו, אך היא אומרת שזה בטח "כאבי גדילה".( אציין שהיא הסתכלה על הליכתו כשהוא יחף)
    הוא גם מתקשה ללכת ברגל יותר מרבע שעה, והולך הרבה יותר לאט מאחים שלו (הגילאים של שאר הילדים זה 3.5, ו6) .
    השאלות שלי הן
    1 מה יכולות להיות סיבות לכאבי רגליים אצל ילד בגיל כזה?
    2 האם יש מקום לדאגה?
    3 האם צריך ללכת דווקא לאורטופד ילדים, או שאפשר לעשות בדיקה ראשונית אצל אורטופד רגיל? (פשוט אני גרה בקרית גת ואורטופד ילדים הכי קרוב זה בבאר שבע)
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ילד בן חמש מתלונן על כאבי רגליים - תגובה

ד''ר אודי לבל
    12/10/2011

חיה שלום, אנא קראי בכניסה לאתר את הדיון על כאבי גדילה (שאלות נפוצות). אם משהו מדאיג - כדאי להיבדק אצל אורתופד ילדים. ואם משהו לא ברור הוסיפי שאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

חיה
    12/10/2011

תודה רבה על המענה המהיר.
    האמת שיש פרט נוסף ששכחתי לציין. הרופאה אמרה לי לעשות לו בדיקות דם, אך כששאלתי אותה באלו מחלות מדובר, היא אמרה שהיות וברור לה שזה ליתר בטחון בלבד, היא לא רוצה להדאיג אותי עם שמות המחלות...
    כמובן שזה עוד יותר הדאיג אותי והייתי רוצה לדעת אלו מחלות עלולות לגרום לדבר כזה.
    נוסף לכך הילד מאד מפחד מבדיקות דם, כי לא קל למצוא אצלו את הוריד, ולא רוצה לגרום לו סבל מיותר. במיוחד אם זה כמו שהרופאה הגדירה את זה :"בשביל השקט שלך". אני לא חושבת שבשביל השקט שלי הילד צריך לעבור בדיקת דם ורידית מיותרת. אך אולי כן יש משהו שעלול להתפספס ח"ו...
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו