ישיבת דאבליו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ישיבת דאבליו
    אריאלה
    06/12/2011

שלום,
    בני בן שנתיים ושבעה חודשים. מאז התיישב בגיל 8-10 חודשים (? בערך) הוא יושב על הרצפה ישיבת W בלבד. (כפות רגליים פונות לאחור) בתחילה ניסיתי בליווי יעוץ פיזיוטרפיה "ליישר" את רגליו (להפוך את הכיוון) , אך זה לא עזר. נאמר לי שזה נובע מ"גמישות יתר" ? במפרקים. אני לא מתרגשת מכך במיוחד אך לאחרונה מישהו טען בפני שזה גורם לבעיות גב.... האם זה נכון ? כמו כן, שמתי לב שכשאני מבקשת ממנו לשבת ישיבה "מזרחית" הוא מתקשה בכך. האם זה מהווה בעיה שדורשת טיפול ?
    תודה מראש
    אריאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ישיבת דאבליו

הוספת תגובה

• ישיבת דאבליו - תגובה

ד''ר אודי לבל
    06/12/2011

אריאלה שלום. ההקשר שאני מכיר לנטיה הזו של ילדים בגיל מוקדם הוא לפיתול קדמי של עצמות הירך (פמור אנטה-ורסיה) הפיתול הזה מביא לכך שבעת ישיבה נוח לילד/ה לסובב את הרגליים לתנוחה זו ולא לישיבה מזרחית שדורשת פיתול לכיוון השני. אני לא משוכנע שזה כל ההסבר לישיבה הזו, אבל זה בהחלט נפוץ אצל ילדים עם פיתול כזה. אני לא רואה בתופעה הזו כל בעיה ובודאי לא מעודד הורים לנסות לשנות את זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו