דיסלוקציה של מפרק ירך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיסלוקציה של מפרק ירך
    יעל
    19/01/2012

בתי הקטנה בת שישה שבועות ואחרי בדיקת US של מפרק הירכיים, האורטופד מצא שבצד שמאל יש דיסלוקציה דרגה 4 (רשום גם A1 לא יודעת אם זה קשור) ללא טורטיקוליס
    הוא הפנה להתאמת רצועות פבליק.
    כמה זמן ארך הטיפול בעזרת הרצועות? ואיך נקבע אורך הטיפול?
    יש טיפים והמלצות להקלה וקיצור מהלך הטיפול ברצועות?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיסלוקציה של מפרק ירך

הוספת תגובה

• דיסלוקציה של מפרק ירך - תגובה

ד''ר אודי לבל
    19/01/2012

יעל שלום, דרגה 4 היא פריקה מלאה ואני מניח שהדרגה 1A מתייחסת לצד השני. הטיפול בריתמה הוא לרוב מוצלח, בודאי בגיל כזה. צריך להתכונן למספר חודשי טיפול. בגיל כזה הרושם שלי הוא שהתינוקות מסתדרים איתו די בקלות. אני נוהג להזמין למעקב כל 3-4 שבועות בכדי לודא שראש עצם הירך נכנס למכתש. אם לא נכנס - צריך לשקול טיפול אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יעל
    20/01/2012

מקווה שזה יעבור מהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות נוספות ברשותך

יעל
    20/01/2012

1. האם ניתן לקחת את הילדה במנשא בתנוחת צפרדע?
    יש לי שני מנשאים הראשון מערבי (דמוי בייבי ביורן) והשני נקרא מנשא צמד המשלב בד נמתח הנכרך מסביב לילד עם רצועות מערביות.
    2. נאמר לי שעדיף לא להלביש מכנסיים כדי שתנועת הרגליים לא תוגבל כרגע אנחנו שמים לה מעין שק שינה האם ניתן להלביש לה מכנסיים במידה גדולה ממנה שלא תגביל את התנועה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות נוספות ברשותך - תגובה

ד''ר אודי לבל
    21/01/2012

יעל שוב שלום. לגבי התנוחה - מצב דמוי צפרדע הוא בהחלט טוב, במידה שהיא תהיה עם ריתמה כלשהי - זה יוכתב על ידי סוג הריתמה. לגבי מכנסיים או שק -שניהם מותנים באופי הריתמה, איני רואה משמעות גדולה לשימוש בשק או מכנסיים כאשר הילדה בריאה. (אני מקווה שהבנתי היטב את השאלות ואם לא, תשאלי שוב...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו