שבר ב - 5 mt בשמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר ב - 5 mt בשמאל
    טלי
    22/01/2012

שלום,
    הבת שלי שברה את הרגל לפני יותר מחודש וחצי לפי הממצאים המופיעים בכותרת ראשית - כתוצאה מפעילות בשיעור ספורט. עוד באותו היום הפנו אותנו לבית חולים ושם חבשו לה את הכרסול ונמסר לנו שהיא צריכה להיות עם התחבושת כשבועיים. לאחר שבועיים פניתי לרופא ובצילום עדיין ראו שבר ושוב חבשו, ושוב חזרנו לרופא אחרי שבועיים וכך עד היום הנפיחות של הבת שלי לא ירדה ואני ממש מודאגת. מחר יש לנו תור נוסף לרופא אורטופד. האם יש מקום לדאגה? האם אני צריכה להיות עם יד על הדופק או שזה יחלוף עם הזמן (למרות שמדובר כבר בחודש וחצי). האם לא היה כדאי מהתחלה לשים לה גבס?!

תודה
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר ב - 5 mt בשמאל

הוספת תגובה

• שבר ב - 5 mt בשמאל - תגובה

ד''ר אודי לבל
    22/01/2012

טלי שלום, למעשה לא ברור איפה השבר עליו מדובר. אני מניח מהכותרת שהמדובר בבסיס המסרק (מטטרזוס) החמישי. אם בכך מדובר, זהו שבר שמתרחש בנקיעה שדומה לנקיעת קרסול. הטיפול בו יכול להיות על ידי גבס הליכה, חבישה או אפילו רק נעל. אצל בני נוער לעיתים מה שנראה כשבר הוא למעשה לא שבר אלא איזור צמיחה או תופעה דומה. לרוב השבר הזה לא מסוכן ומחלים יפה, היות שיש לכם בדיקה מחר - כל הדאגות יהיו במהרה מאחוריכם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו