נעליים לבת שנה ושבע עם גמישות יתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נעליים לבת שנה ושבע עם גמישות יתר
    ר.ס
    13/02/2012

בתי בת שנה ושבעה חודשים. מהלידה אובחנה כהיפוטונית ועם גמישות יתר - ככל הנראה "אהלרס דנלוס סינדרום". בנוסף טופלה מגיל שבועיים עד 3 חודשים ברצועות פאבליק עקב חוסר בשלות של עצם הירך. ומטופלת בפיזיותרפיה מגיל 3 חודשים.
    לאחרונה החלה ללכת באופן עצמאי (לפני כ4 שבועות). כשעומדת וגם כשהולכת- כפות הרגליים פונות החוצה ויש שקיעה פנימית של כפות הרגליים.
    ידוע לנו שחשוב שתהיה כמה שיותר יחפה על מנת לבסס את ההליכה, ומכיון שעכשיו חורף, יש לה נעליים מעור הפוך רכות במיוחד גם כשנמצאת בחוץ, אך הן מן הסתם לא נותנות תמיכה לרגל וקיבלו את צורת היציבה של כף הרגל שלה.
    האם נכון יותר לקנות לה נעלי צעד ראשון (כמו אלפנטן למשל) שמחזיקות יותר את כף הרגל ומקבעות אותה, או שנכון להמשיך עם הנעליים הרכות?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נעליים לבת שנה ושבע עם גמישות יתר - תגובה

ד''ר אודי לבל
    13/02/2012

שלום. נתחיל בעניין הנעליים - אני מתקשה להאמין שיש משמעות כלשהי לסוג הנעליים הרכות שהיא לובשת. הנעליים מהסוגים שהזכרת אינן אוחזות את הקרסול ותת-הקרסול ולכן מהוות רק הגנה לעור כף הרגל. הנושא שלדעתי מהותי יותר הוא האם לתת לתינוקת כזו - עם גמישות יתר רבה מאוד, כמו בסינדרום אהלרס-דנלוס, תמיכה נוקשה יותר. הייתי דווקא שוקל את הכיוון הזה...
    אני מציע להתייעץ עם הפיזיותרפיסט/ית שלכם לגבי נעל נוקשה שאוחזת את הקרסול ומפרקי תת-הקרסול במטרה לייצב את הרגל ללא קריסה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהלרס דנלוס

ענת
    31/05/2014

מקווה ששלום ביתך טוב
    אנחנו מנסים להקים עמותה של אהלרס דנלוס בארץ
    אשמח אם תצרי איתי קשר
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו